akcije 2014-deda mrazevi i ostalo

Madza
NLB Moderator
Vozim: BMW R1200GS Adventure

Re: akcije 2014-deda mrazevi i ostalo

Post by Madza »

Rvasanin wrote:Pade na 'm... Do sad smo uvijek donirali institucijama, koje se između ostalog, finansiraju iz budžeta, koje imaju redovne donatore itd. Ne kažem da naša (ne)skromna pomoć nije dobrošla, ali ipak su to institucije koje imaju svoj budžet, zagarantovani. Da li možda, evo samo kao prijedlog, možemo da organizujemo dolazak recimo 5 najugroženijih porodica po prijedlogu Centra za socijalni rad ili već neke od institucija koje se bave socijalnim slučajevima sa sjevera zemlje i organizujemo druženje u Podgorici, i tom prilikom im uručimo pomoć u novcu, garderobi, hrani, knjigama i stvarima za školu, pošaljemo tu đecu na Verušu preko Dječijeg saveza ili što već oni navedu kao potrebno? Na ovaj način bismo mogli da organizujemo defile kroz grad, okupimo se u velikom broju, pomognemo ljudima kojima je pomoć zaista potrebna i na kraju krajeva organizujemo druženje. Eto, pade mi na pamet, pa udrite.
Super predlog,ali bojim se da cemo naici na problem.U prosloj akciji "pomoc samohranim majkama" kada smo krenuli da urucujemo donaciju,ljudi nisu htjeli da se slikaju!Objasnili smo im da i mi nekome polazemo racune i da napravimo jednu simbolicnu sliku oni nikako nisu htjeli.Tako da se bojim da na tom javnom urucivanju donacije ne bude problema zbog kamera,aparata,itd.

Nas narod hoce da mu se da i ukaze pomoc,ali da drzi neki lazni ponos.Samo kazem da mozda naidjemo na nerazumijevanje i nezahvalnost u nekom smislu.
Vrlo osjetljiva stvar sudeci po tome sto smo nas trojica zatekli,ali opet ne mora da znaci mozda ljudi dodju ili mi kod njih.
Rvasanin
Grijač guma
Grijač guma
Vozim: Kawasaki Versys 650

Post by Rvasanin »

Naravno, treba i to uzeti u obzir, dobra napomena. Što znam, viđite sami, što god da odlučite, kao i uvijek, tu sam.
http://www.youtube.com/watch?v=--V5GIv4dkg" onclick="window.open(this.href);return false;
NikGold
NLB Moderator
Vozim: Uvijek prljavu Hondu xr650r

Post by NikGold »

pomazemo li zbog slikanja, ako je zbog toga ja odustajem
grdan sam previse :D
+1389+
ice
NLB Moderator
Vozim: BMW S1000XR

Post by ice »

NikGold wrote:pomazemo li zbog slikanja, ako je zbog toga ja odustajem
Ima i nas grdnih dosta al sponzore to ne zanima Image
Madza
NLB Moderator
Vozim: BMW R1200GS Adventure

Post by Madza »

NikGold wrote:pomazemo li zbog slikanja, ako je zbog toga ja odustajem
Tebe cemo u fotoshop sredit ;) ne pomazemo zbog slikanja,jbo slikanje,ali sto kaze Ice hoce i sponzori da vide i da se vide!
Sto se mene tice nikad se ne slikali.
Ovo mi radimo iz humanosti,ali i da skrenemo paznju na sebe kao saobracajno i drustveno ugrozenu zajednicu!
veskotg
Silovatelj krivina
Silovatelj krivina
Vozim: Žena može biti sa sela.
Motor mora bit iz Japana(ne pored Andrijevice).

Re: Одг: akcije 2014-deda mrazevi i ostalo

Post by veskotg »

Rvasanin wrote:Pade na 'm... Do sad smo uvijek donirali institucijama, koje se između ostalog, finansiraju iz budžeta, koje imaju redovne donatore itd. Ne kažem da naša (ne)skromna pomoć nije dobrošla, ali ipak su to institucije koje imaju svoj budžet, zagarantovani. Da li možda, evo samo kao prijedlog, možemo da organizujemo dolazak recimo 5 najugroženijih porodica po prijedlogu Centra za socijalni rad ili već neke od institucija koje se bave socijalnim slučajevima sa sjevera zemlje i organizujemo druženje u Podgorici, i tom prilikom im uručimo pomoć u novcu, garderobi, hrani, knjigama i stvarima za školu, pošaljemo tu đecu na Verušu preko Dječijeg saveza ili što već oni navedu kao potrebno? Na ovaj način bismo mogli da organizujemo defile kroz grad, okupimo se u velikom broju, pomognemo ljudima kojima je pomoć zaista potrebna i na kraju krajeva organizujemo druženje. Eto, pade mi na pamet, pa udrite.
Dobra ideja, i nije nova. Mislim da tim ljudima ipak treba dati materijalnu(veći dio) i novčanu pomoć, na adresu. Samim tim, trebalo bi im to uručiti na "kućni prag". Jedini problem je to "rasplinjavanje" zbog isporuka i organizovanja uručenja pomoći jer bi trebala žestoka organizacija a za to nije niko spreman, kraj godine je i to...
Što reče Freeman, ja sam i mislio na dom u B. Polju,i mislim da SOKOLOVI nemaju ništa protiv toga da oni budu ti koji će ovo "odraditi" na Śeveru.
Sad, ideja da se pomogne ustanovama koje su na budžetu je, opet kažem, ideja za dalju razradu jer svi koji ulažu tamo rade na infrastrukturi i ostalim detaljima koji im daju osnovne uslove života, a mi bismo im pružili neka "zadovoljstva" i po kojima bi nas, "možda" pamtili.
Što se tiče slikanja, mislim da je dovoljno slikati stvari koje će se donirati, pomenuti organizaciju i organizatora i da će to sigurno biti dovoljno. Prilog o moto zajednici bi radile TV stanice, ima ih dosta zainteresovanih i to bi bila još jedna tema za razmišljanje, odnosno da mi ispred svih motorista napravimo saopštenje u kome bismo detaljno sve naše probleme i potrebe iznijeli, kao i skrenuti pažnju na to da pojedinačni slučajevi nisu ogledalo svih nas.
every second,every minute,every day I was lost
didn't understand which road to take
by the time I'd answer one question in mind
another ones ready to takes its place
peoples always tried to give me some kind of advice
it never made any difference really..
veskotg
Silovatelj krivina
Silovatelj krivina
Vozim: Žena može biti sa sela.
Motor mora bit iz Japana(ne pored Andrijevice).

Post by veskotg »

Dobra ideja, i nije nova. Mislim da tim ljudima ipak treba dati materijalnu(veći dio) i novčanu pomoć, na adresu. Samim tim, trebalo bi im to uručiti na "kućni prag". Jedini problem je to "rasplinjavanje" zbog isporuka i organizovanja uručenja pomoći jer bi trebala žestoka organizacija a za to nije niko spreman, kraj godine je i to...
Što reče Freeman, ja sam i mislio na dom u B. Polju,i mislim da SOKOLOVI nemaju ništa protiv toga da oni budu ti koji će ovo "odraditi" na Śeveru.
Sad, ideja da se pomogne ustanovama koje su na budžetu je, opet kažem, ideja za dalju razradu jer svi koji ulažu tamo rade na infrastrukturi i ostalim detaljima koji im daju osnovne uslove života, a mi bismo im pružili neka "zadovoljstva" i po kojima bi nas, "možda" pamtili.
Što se tiče slikanja, mislim da je dovoljno slikati stvari koje će se donirati, pomenuti organizaciju i organizatora i da će to sigurno biti dovoljno. Prilog o moto zajednici bi radile TV stanice, ima ih dosta zainteresovanih i to bi bila još jedna tema za razmišljanje, odnosno da mi ispred svih motorista napravimo saopštenje u kome bismo detaljno sve naše probleme i potrebe iznijeli, kao i skrenuti pažnju na to da pojedinačni slučajevi nisu ogledalo svih nas.
every second,every minute,every day I was lost
didn't understand which road to take
by the time I'd answer one question in mind
another ones ready to takes its place
peoples always tried to give me some kind of advice
it never made any difference really..
sLowRider
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: GO!!!!!!!

Post by sLowRider »

A da se kontaktira osoba tipa direktor npr doma u BP pa se posjeti, pa se obidje i vidi sto toj djeci fali... Tipa los im je WC, odradit to, fali im kos ili go za teren, tabla ili sl, pa im to donirat... Ne bih ja davao pare nikome, da me ko sto pita a ne pita me niko nista. Srdacno.
Hold your horses, man
Freeride
DrMracni
NLB Moderator
Vozim: KTM 990 Adventure
KTM 350 Freeride

Post by DrMracni »

Odlican predlog naravno.
Znam da djeci u Bijeloj uvijek nedostaje garderobe, deterdzenta... ali paznje najvise. svi ste vidjeli osmjehe i uzbudjenje djece kad nas vide. to im sugurno mnogo znaci!

Mozda pomoci porodicama a u B. Polje otici motorima?
Ljudi nemojte da jedete zuti snijeg!
http://www.monteguide.me" onclick="window.open(this.href);return false; - Motorbike Tours Montenegro https://www.facebook.com/monteguide/" onclick="window.open(this.href);return false;
caesar
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: GSX-R 1000 K6

Post by caesar »

Evo i mog predloga:

Pošto ima dosta djece u CG koja čekaju neku operaciju u inostranstvu, da sve pare koje skupimo uplatimo za jednoga koga ocjenimo (uz stručnu pomoć) da mu je najpotrebnije i najhitnije. Napravimo u nekom kafiću matine sa deda mrazevima gdje bi tog mališana ugostili i priredili mu nezaboravno druženje sa dedamrazevima i motorima. Prihod od alkoholisanja da ide u istu svrhu u saradnji sa izabranim lokalom.Uručiti veliki ček ka u amerčkim filmovima, slikati se i ljepota božija.

Svima treba pažnja i materijalna pomoć ali ja mislim da treba prvo da pomognemo onima kojima je potrebno zdravlje. Eto toliko.
AMAT VICTORIA CURAM
Horsepower is how fast you hit the wall, torque is how far you take the wall with you.
Post Reply