Plava braca ili ti Pripadnici Mupa...

Uslovi na putu, Vasa iskustva i savjeti za lakse prezivljavanje na 2 tocka...
Post Reply
Roki
NLB Moderator
Vozim: BMW R 80 GS sa prikolicom

Re: Plava braca ili ti Pripadnici Mupa...

Post by Roki »

shangry-la wrote:Ah ti plavci...Nikako mi nisu dragi(a kome jesu) :mrgreen:

Istrani su pametni,sad stavljaju kartonske policajce,da se ne umaraju previse :mrgreen: :confusion-confused:
sad ce bit svadje medju istarskim plavcima zbog plate.
Po satu ili po ucinku ;)
Fahre nie schneller als dein Schutzengel fliegen kann

Ali neki od nas nisu travu pasli,
Pa su nogom u grob a nisu odrasli,
Miliji im pomet i motora jeka,
Mi slobodni nekad, oni dovijeka.
N.Milakovic bajkerima
veskotg
Silovatelj krivina
Silovatelj krivina
Vozim: Žena može biti sa sela.
Motor mora bit iz Japana(ne pored Andrijevice).

Post by veskotg »

PLAVA BRACA SU DANAS VIDJENA,MADA MOZDA KASNIM SA UOCAVANJEM JER SAM BIO TRI DANA NA MORU,NA NJIHOVIM VESPATORIMA PO PG,TAKO DA SE MORAAAMO PAZITI!! :text-lol:
I DA USVOJIMO NEKU SIGNALIZACIJU MEDJU NAMA O OBAVJESTAVANJU O PATROLAMA,MOGLO BI SE UPOTRIJEBITI I NA 4 TOCKA,KAD DODJE ZIMA,ER SAMO ABLENDOVANJE I NE KORISTI MNOGO,POSTO CESTO NEZNAM JELI AUTO IZ SUPROTNOG PRAVCA POSKOCILO PA MI SE UCINILO DA ABLENDUJE ILI JE STVARNO TO URADIO.A RUKU NA SRCE,KOMSIJE SA CETINJA VOLE DA SE JAVLJAJU PA CESCE BLICAJU NO DRUGI, :happy-smileyinthebox: PA CHOEK POMISLI DA JE GARDA U KONTROLI!!!
every second,every minute,every day I was lost
didn't understand which road to take
by the time I'd answer one question in mind
another ones ready to takes its place
peoples always tried to give me some kind of advice
it never made any difference really..
ice
NLB Moderator
Vozim: BMW S1000XR

Post by ice »

veskotg wrote:PLAVA BRACA SU DANAS VIDJENA,MADA MOZDA KASNIM SA UOCAVANJEM JER SAM BIO TRI DANA NA MORU,NA NJIHOVIM VESPATORIMA PO PG,TAKO DA SE MORAAAMO PAZITI!! :text-lol:
I DA USVOJIMO NEKU SIGNALIZACIJU MEDJU NAMA O OBAVJESTAVANJU O PATROLAMA,MOGLO BI SE UPOTRIJEBITI I NA 4 TOCKA,KAD DODJE ZIMA,ER SAMO ABLENDOVANJE I NE KORISTI MNOGO,POSTO CESTO NEZNAM JELI AUTO IZ SUPROTNOG PRAVCA POSKOCILO PA MI SE UCINILO DA ABLENDUJE ILI JE STVARNO TO URADIO.A RUKU NA SRCE,KOMSIJE SA CETINJA VOLE DA SE JAVLJAJU PA CESCE BLICAJU NO DRUGI, :happy-smileyinthebox: PA CHOEK POMISLI DA JE GARDA U KONTROLI!!!
Vele, samo ako možeš ugasi velika slova jer ako krenu ispadat s monitora ubiće nekoga ;)

obično je blicanje znak da je patrola ispred tebe, a blagi mah lijevom rukom je javljanje među bajkerima. nemojte ljudi ga boga vas molim blicat da se javite drugom bajkeru... to je vrhunsko čašenje da je patrola ispred vas :pray:
Roki
NLB Moderator
Vozim: BMW R 80 GS sa prikolicom

Post by Roki »

ice wrote:
veskotg wrote:
obično je blicanje znak da je patrola ispred tebe, a blagi mah lijevom rukom je javljanje među bajkerima. nemojte ljudi ga boga vas molim blicat da se javite drugom bajkeru... to je vrhunsko čašenje da je patrola ispred vas :pray:
Ovamo kod mene nema uopsre blicanja ( zar ne lici na blicanje kad se startuje i salta pri velikom ubrzanju) a za upozorenje na patrolu se pokazuje lijevom rukom da se uspori i to 2-3 puta nanize u visini volana ( ono u stilu SPUSTI MALO ) a pozdravlja se blagim podizanjem lijeve ruke.

E sad mozda je to sa blicanjem i zato izbjegnuto jer je ovamo skoro oduvijek za motore obaveza voznje pod svijetlima
Fahre nie schneller als dein Schutzengel fliegen kann

Ali neki od nas nisu travu pasli,
Pa su nogom u grob a nisu odrasli,
Miliji im pomet i motora jeka,
Mi slobodni nekad, oni dovijeka.
N.Milakovic bajkerima
shangry-la
Grijač guma
Grijač guma
Vozim: Phantom 250

Post by shangry-la »

Ovdje se uglavnom blica svijetlima..Kod nas niko ne mase rukama :mrgreen: Osim ako te ne pozdravljaju :shifty:
djetk0
Grijač guma
Grijač guma

Post by djetk0 »

au oduzeše mi ga.....

ukratko... kroz crveno (po njihovom) istekla registracija i nemam vozacku...sta da ocekujem?

nijesam potpisao..a motor je u zetatransu
Ako brzo voziš, onda pazi se krivine
Ivan Grozni
Silovatelj krivina
Silovatelj krivina
Vozim: V-strom DL650

Post by Ivan Grozni »

djetk0 wrote:kroz crveno (po njihovom) istekla registracija i nemam vozacku...sta da ocekujem?
Strijeljanje :D ??!

To sto nisi potpisao, nije od neke koristi, jer im na prijavi pise "primio/odbio (nepotrebno precrtati)" , nego ima li sanse da se taj motor nazad uzme? Kakva je procedura?
Javljaj ako sto ucinis!

Pozdrav,
grozni
"Mene, ako se sete na Dan bezbednosti, sete se, ako se ne sete, nikom ništa. To je bila moja dužnost da radim. Najveće zadovoljstvo biće mi misao da sam jednog čoveka izveo na pravi put"
Space Director
NLB Moderator
Vozim: TDM 900

Post by Space Director »

djetk0 wrote:au oduzeše mi ga.....

ukratko... kroz crveno (po njihovom) istekla registracija i nemam vozacku...sta da ocekujem?

Auh...najebao si... :D

Crveno od 50e-150e plus 15e troskovi sudjenja, istekla registracija 50e, nemanje vozacke 30e, plus lezarina u zetatransu....
I kad stojim tesko me pratiti...
Luchka
Grijač guma
Grijač guma
Vozim: BMW F650ST

Post by Luchka »

In_Utero wrote:Pozrav svima,

Moram i ja reci dvije sto se policije tice. Posto mi je posao takav da sam non-stop po putevima i obilazim cijelu Crnu Goru gotovo svake sedmice, oprosteno mi je 99% prekrsaja koje sam napravio. Jedino sto bih pomenuo su pljevaljska i zabljacka policija, pogotovo pljevaljska. Posto sam ja rodjeni Pljevljak, zbog tih nesoja me je ponekad sramota reci dje sam rodjen i porastao. Vjerujte mi da kad ulazim u Pljevlja namjerno skinem pojas za vezivanje jer znam da ce vas, ako vas zaustave, zbog necega kazniti. Pogotovo sto putujem sluzbenim automobilom, a radim za jednok tipicnog balkan-tranzicija-bizMismena (citaj: polupismeno gowno) pa ako fasujem kaznu na firmu zbog nemanja tamo neke opreme na'ebao sam. Ovako, ako me zaustave uhvate se odmah za pojas i prodjem sa 15 Eur. Inace, Pljevlja su jedini grad dje policajci jedni drugima pisu kazne!
Stari moj, konacno da je neko i njih spomenuo...

I ja sam (nazalost) rodjeni Pljevljak i svaki put kad me zaustave Pljevaljski i Zabljacki policajci sramota me mjesta u kom sam se rodio...

Sve u svemu s njima treba biti bolesno drzak, odmah im zvati nadredjene (ukoliko imas nekoga)...

Mene je kod pijace htio da kazni pozornik samo jer sam imao PG table na autu (posto zadnjih 8 god zivim u PG)...kad sam skocio na njega i poceo da mu vicem nije znao sta da mi kaze nego je "podvio rep" i nastavio svojim putem...Inace najjaci mi je onaj kralj na Vespi...budala koja ni rodjenoj majci ne bi oprostila zaustavljanje ispod Opstine :D

Sto se tice PG i republicke policije moram vam reci da imam dosta dobro iskustvo...5-6 puta su mi oprostili prekoracenja i od 50km/h tako da nemam obraza na njih da se zalim...
djetk0
Grijač guma
Grijač guma

Post by djetk0 »

Space Director wrote:
djetk0 wrote:au oduzeše mi ga.....

Auh...najebao si... :D

Crveno od 50e-150e plus 15e troskovi sudjenja, istekla registracija 50e, nemanje vozacke 30e, plus lezarina u zetatransu....
ja pitah sinoc za lezerinu cuvar i njih 2 u patrolu rekoše da se ne placa...

i ova 2 iz patrole rekoše dodji sjutra po njega sa nekim ko ima A... i to je to... a ovaj mi rece nema sanse ako vezu ne uhvatim...

a i nemaju dokaz da je bilo crveno...i nije crveno nego žuto (mada znam da je to skoro isto)

eo javljam sta ce biti ;D mada mozda ne bih trebao javno ovo svako cita :D
Ako brzo voziš, onda pazi se krivine
Post Reply