EnduRoMania - Enduro reli u Romunskoj

Predlozi za putovanja, izleti informacije za moto skupove
DrMracni
NLB Moderator
Vozim: KTM 990 Adventure
KTM 350 Freeride

Re: EnduRoMania - Enduro reli u Romunskoj

Post by DrMracni »

stvarno je malo reci svaka cast!!!
to se stvarno broji u avanturu, kad dodje do toga da ostavis motore :clap: :clap: :clap:

nadam se da ima jos slicnih pustolovina?
Ljudi nemojte da jedete zuti snijeg!
http://www.monteguide.me" onclick="window.open(this.href);return false; - Motorbike Tours Montenegro https://www.facebook.com/monteguide/" onclick="window.open(this.href);return false;
Roki
NLB Moderator
Vozim: BMW R 80 GS sa prikolicom

Post by Roki »

DrMracni wrote:stvarno je malo reci svaka cast!!!
to se stvarno broji u avanturu, kad dodje do toga da ostavis motore :clap: :clap: :clap:

nadam se da ima jos slicnih pustolovina
?
Kako nema, i ja sam Jankov motor htio da ostavim na Rikavacko jezero samo da sam se imao s cime drugo vratit kuci ... :mrgreen:

Ovim momcima svaka cast, stvarno muski odradjeno i to trece mjesto je ovdje zlata vrijedno :clap: :clap: :clap:

P.S.
Mracni kad cemo na Kapetanovo ( da se i ja imam cime pohvalit )
Fahre nie schneller als dein Schutzengel fliegen kann

Ali neki od nas nisu travu pasli,
Pa su nogom u grob a nisu odrasli,
Miliji im pomet i motora jeka,
Mi slobodni nekad, oni dovijeka.
N.Milakovic bajkerima
Roki
NLB Moderator
Vozim: BMW R 80 GS sa prikolicom

Post by Roki »

NikGold wrote:Avantura , bravooo :clap: jer stvarno je podvig osvojiti 3. mjesto sa motorima koje ste vi vozili . poz
a u ruke Mandusica Vuka .....
Fahre nie schneller als dein Schutzengel fliegen kann

Ali neki od nas nisu travu pasli,
Pa su nogom u grob a nisu odrasli,
Miliji im pomet i motora jeka,
Mi slobodni nekad, oni dovijeka.
N.Milakovic bajkerima
Mikan
Grijač guma
Grijač guma
Vozim: Afrika Twin

Post by Mikan »

U svoj ovoj prici dvije stvari su mi bile nevjerovatne i to-volja,hrabrost,snaga ovih momaka ,i na tome im zaista zavidim i cestitam.A druga nevjerovatnost je koliko ove planine i livade lice na Bjelasicu,tolika je slicnost da sam bio ubijedjen da su odavde.To ce i Janko posvjedociti a i svi koji su vozili po Bjelasici.Eto mozda ideja da se nesto slicno pokusa napraviti i kod nas jer imamo i planinu,ogromnu,na cijim se padinama nalazi pet opstina.Infrastruktura je tu kao sto su desetine ako ne i stotine kilometara probijenih makadamskih puteva kao i nekoliko odlicnih novo sagradjenih planinarskih domova za boravak. Jos jednom bravo Slovenci.
NikGold
NLB Moderator
Vozim: Uvijek prljavu Hondu xr650r

Post by NikGold »

Rumuni su vrlo jaki i poznati po vrhunskim enduro takmičenjima i može se reći da imaju tradiciju u tome. Da bi se nešto ovako organizovalo mislim da nisu potrebna neka prevelika sredstva (novčana) već je prevashodno bitna volja i dobra organizacija i na prvom mjestu marketing . Ali prije svega toga je potrebno da mi imamo jaku enduro ekipu koja bi prošla sve terene i znala ih u prste. Da imamo što da ponudimo imamo itekako , evo Roki je samnom prošao djelić jedne planine i mogu slobodno reći u njegovo ime da je bio oduševljen .Već se pohvalio svojim drugarima u Njemačkoj i koji kad su vidjeli slike imaju u planu da na proljeće-ljeto i dođu. E sad :D treba ih dooobro napit , najes i navozit pa će oni vrlo brzo dovest svoje drugare pa ovi svoje..... I onada polako može i da se uozbilji priča tj ko hoće turistiški taj nek vozi a dosta ljudi bi i htjelo malo sportski čisto da proba mogućnosti motora i sebe. Moje mišljenje je da je ovo fina priča i da bi mogla da ima budućnosti u Crnoj Gori.
Sad će shvatiti neki zašto se meni plače kad se asfaltira po selima i katunima ;) . poz
+1389+
Ni3ous
Biker wannabe
Biker wannabe
Vozim: Yamaha Tenere XT660Z

Post by Ni3ous »

Za organizovat nešto slično ne treba mnogo novca, nije ni problem organizacija ili namještaj. Za takvo što ne treba pozna cjeli teritorij. Dovoljno več poznajete za nešto takvo zasigurno. Glavni problem bude eko dozvola. Da li če vam vlada/opštine izdat dozvolu za vožnju motorom po prirodi u večim grupama. Ako to sredite onda ste momci na konju. A padat če to i dobri novci. Za takav dogodak dovoljno vam je za početak po 20 natecatelja, sledečeg puta bit če ih 40, i sve tako do 50-80, šta je i dovoljno. Pa se to organiziše 3-5 puta na godinu. Za promociju ne brinite, brzo se takvo što sazna, jer nikdje u EU nema šansi da bi dobio dozvolu i vozio motorima nacionalnim parkom, pa tu imate prednost ako vam uspije dobit dozvole za takav event.
A dobit čete strance na enduro vožnju sa svih dežela EU.
Za takvo što treba da se odluči jedan od vas i zorganiziše i fura takvu Monte Negro Enduro (MNE) he he.
Dobro al ozbiljno šta kažem pamtite-razmislite to.

Šta se Enduromanie tiče-kako je stvarno završilo:
Ja i Peter se poslovili u subotu sljedečeg dana od Tomaža. Dobar je on dečko i spoprijateljili se.
Dogovorili se da i odvoziomo još koji put nešto extremno zajedno. Da našto spremite sljedečeg prolječa, možda dođemo u posjet :P
Tako mi ponovno stavili cestne gume na motore, promijenili lančanike za višu brzinu za avtoput do slovenije, stavili natrag retrovizotre i tako.
Oko podne več smo u Zrenjaninu, kde smo se sreli sa Maticem. On je sve to vreme još uvijek bio u Zrenjaninu kod obitelji mekaničara, oni ga primili ljubazno ko svoga. Prošli dan baš je dobio djelove i ponovno mu proradila Transalpa. Pa smo tako zajedno se vratili kuči, kao da se ništa nije dogodilo, i kao da smo romuniju odvozili zajedno.

Kraj priče.
Post Reply