lose iskustvo...iz dubrovnika

Sve i svasta sto vam padne napamet, a ne znate dje cete sa njim
LION
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader

Re: lose iskustvo...iz dubrovnika

Post by LION »

hvala na info moj druze vukane....,,badanj,,je moje sledece odrediste :mrgreen: a sto se ostalog tice...slazem se brate bajkerski,i tacno je da te ljubaznosti i neljubaznosti ima i tamo i amo i svugdje...kako covjek naleti.
Gasho
NLB Moderator
Vozim: Biciklo...

Post by Gasho »

Eto, Vuken ti je kao enciklopedija...
Odgovara i kad su drugi pitani...
http://www.ramboamadeus.com" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.thebooksofknjige.com" onclick="window.open(this.href);return false;
Ko pjeva zlo, ne misli...
LION
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader

Post by LION »

vazni je da radi bajkersko brotherski instikt,da pomognete drugu u nalazenju nadaleko prozivanog objekta,da bi ga ja blagovremeno obiso i nabucao se raznih delicija kojima pomenuti objekat obidava :D fala vi braco moja bajkerska :mrgreen: eto,gasho da onaj dan ne dodjoh do tebe nebi znava kako bar ni po koju cijenu ne treba obic a ne svrnut u pulenu i ,,razbucat,,koju picu capricozu oli ti ga quatroformagi,sto se kome gusta i simpatise.....a dobre su...tako da cemo se nanovo vidjet :mrgreen: no,nebi ti tamo oni dan,ali bjese druga braca bajkeri...tako da mu dodje na isto. ;) :mrgreen:
Gasho
NLB Moderator
Vozim: Biciklo...

Post by Gasho »

:mrgreen:
http://www.ramboamadeus.com" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.thebooksofknjige.com" onclick="window.open(this.href);return false;
Ko pjeva zlo, ne misli...
LION
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader

Post by LION »

8-) :mrgreen:
SteX
Grijač guma
Grijač guma
Vozim: KTM 6225SMC '07

Post by SteX »

realno. oni dodju kod nas ili u prolazu ili navrate, neshto se desi svako ce stanut da pomogne, ja prvi stao da pripomognem izgubili se ljudi i stopiraju pored auta ja stao i pomogao koliko sam mogao. a u DB kad god odem parkiram u garazi zabijem auto nedje u coshak i skinem prednju tablicu. to je strashno shta se deshava. uzas :clap: :clap: svaka im chast nishta njima na obraz
Never Regret anything you do, because in the end those are the things that make you who you are.
http://www.facebook.com/stexmne
vickodu
Grijač guma
Grijač guma
Vozim: 1190 adv

Post by vickodu »

SteX wrote:realno. oni dodju kod nas ili u prolazu ili navrate, neshto se desi svako ce stanut da pomogne, ja prvi stao da pripomognem izgubili se ljudi i stopiraju pored auta ja stao i pomogao koliko sam mogao. a u DB kad god odem parkiram u garazi zabijem auto nedje u coshak i skinem prednju tablicu. to je strashno shta se deshava. uzas :clap: :clap: svaka im chast nishta njima na obraz

Daj budi malo jasniji Tko to oni i koji je razlog zasto ti zabijas kola u chosak i skidas prednju tablicu Mislis li da oni imaju samo dobra iskustva iz CG i Srbije ?
Hogar
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: Suzuki V Strom 650 - 2017.

Post by Hogar »

vickodu wrote:Daj budi malo jasniji Tko to oni i koji je razlog zasto ti zabijas kola u chosak i skidas prednju tablicu Mislis li da oni imaju samo dobra iskustva iz CG i Srbije ?
Ne ulazeci previse u detalje... evo mojih iskustava... ranije spomenuti dogadjaj... vozio sam bez upaljenih svijetala. Bio je juni mjesec. Oko 13:00h.. fin i suncan dan. Posao sa djevojkom u Mali Ston na rucak. Nit sam dobio obavjestenje na granici, niti je postojao znak... a ni velika vecina automobila koji su mi naisli u susret nisu imali upaljena svijetla iako su bile lokalne tablice. (Radi pojasnjenja, ovo se dogadja nekih godinu dana prije nego sto je kod nas uvedena obaveza koriscenja svijetala po danu). U susret mi nailazi policijsko vozilo, koje se par trenutaka kasnije okrece i pod rotacijom me "ganja". Ja nikako da skontam da mene hoce da zaustave - vozim po ogranicenju, vezan pojas, sve OK. Kada mi objasnjavaju prekrsaj, sav u cudu - prvi put cujem za to. Uglavnom, uzimaju mi papire, vracaju me do prve benzinske crpke da zamjenim eurice za kune i uzimaju kaznu u protivvrijednosti od 45 eur. Po povratku u CG, kroz Bijelu, kolonu od 5-6 automobila (u kojoj sam bio i ja) pretice vozilo hrvatske tablice, prekoracujuci ogranicenje za preko 20km/h. Na kraju pravca ih zaustavlja policija. Toliko dugo su ih "maltretirali" da su se uspjeli vratiti u saobracaj prije nego je kolona stigla do njih - oprosten prekrsaj za oduzimanje vozacke dozvole. I to za cijelih 30ak sekundi.
Dogadjaj broj II - trazim u Dubrovniku postu, i ne mogavsi je nikako naci, stajem sa automobilom, pitajuci prolaznicu za informaciju. Ona je samo pogledala tablice i produzila.
A broj srednjih prsta koje sam "dobio" po dubrovackoj rivijeri i Peljescu nisam ni brojao - i to sve do samog Orebica, nisam ni brojao.

Iako razumijem osjecanja ovih ljudi, i u potpunosti pravdam ponasanje doticne gospodje, ne razumijem ponasanje "sluzbenog" lica u zemlji koja zivi od turizma - prekrsaj koji sam napravio je posledica nepostojanja nikakvog obavjestenja o obavezi koriscenja svijetala u toku dana (koja cak vise i nisu obavezna u toku ljetnjih mjeseci). Ipak, nas "mladje" koji nisu ucestvovali u nemilim dogadjajima sa pocetka '90-tih godina (pa cak ni teorijski nisam mogao, osim kao maloljetnik), pogadja ovakav odnos, jer nismo imali nikakvog uticaja (niti ucesca) na to i u tome.

Na kraju, slozicu se sa vickom, na tu stranu od sada idem samo na motoru - srecom, nemamo prednje tablice, pa ne ocekujem posebne neprijatnosti. Mada, kad se podvuce crta, lako je meni pricati, granate nisu po meni padale. Takodje, vjerujem da i u nasoj maloj zemlji ima dovoljan broj ljudi opterecenih prosloscu da gostima iz Hrvatske ucine boravak neprijatnim.
wulfy
NLB Moderator
Vozim: Aprilia Pegaso 650 Strada

Post by wulfy »

Neko ima strahove, neko nema strahove za odlazak na nove destinacije.

Ovo je forum o motociklizmu, a motociklisti su osobe kojima administrativne granice ne znače puno bez obzira na birokratiju.

Granice u glavi i predrasude se rješavaju na drugom mjestu i ne na ovom forumu te zato zaključujem svaku dalju raspravu na ovu temu.

Pozdrav svima.
brum brum brm brm brrrrrrrrrrrrrm.... i kez od uva do uva
Locked