Vaši padovi s motora

Sve i svasta sto vam padne napamet, a ne znate dje cete sa njim
DrMracni
NLB Moderator
Vozim: KTM 990 Adventure
KTM 350 Freeride

Re: Vaši padovi s motora

Post by DrMracni »

vuk wrote:Izvinjavam se zbog nedostatka političke korektnosti, ali stiče se utisak da bi mnogo bajkera ljepše živjelo da se neko dosjetio da ženama vozačima ugradi rotaciono na krov... :mrgreen:
:clap: :clap: :clap:
Ljudi nemojte da jedete zuti snijeg!
http://www.monteguide.me" onclick="window.open(this.href);return false; - Motorbike Tours Montenegro https://www.facebook.com/monteguide/" onclick="window.open(this.href);return false;
sparco
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: dpv ;)

Post by sparco »

wulfy wrote:mangupe :twisted:

Image

hehehe ima tu jso slika, sjecas se, imaih na bjb, a okacicu ako nadjem, auto motor na dzadi, ice pored sve ima bre , ima zemske ima sve . eto ga strom se jos vozi i sad se prodava cak
risk,is what makes life worth living.
Bandit
NLB Moderator
Vozim: Po malo

Post by Bandit »

'Ocu i ja da izjavim nesto za...dnevnik... :D :D :D
Prvi pad i najveci blam u zivotu je sa KLX 250... Taman mu ja nastelovao kvacilo da mi pusta pri vrhu...i kako sam bio u lijevoj strani trake,do prvog auta u koloni na semaforu,tako sam zelio i da krenem prvi,a sve radi toga da me jedna seljacina sa nekim Fordom Eskortom sivim(kuga ga satrla) ne bi minala i gurnula u ono rastinje na sredini bulevara,jer smo stajali jedan do drugog i ocijenio sam da me nece pustiti da krenem prvi...Mislim da vecina od nas moze u tim situacijama po faci prepoznati seljacinu i njegovu nesojsku namjeru.Dakle,pali se zeleno,krecemo...covjek krenu tik uz mene ,vidim ja smrtnu uru pred oci...Upri gas,prope se zelenko,te ja vidji jos crnju zlu uru,oce da prevagne...i prevagnu!!! Srecom imah ponta u rukama i malo mozga u datom momentu,pa ga gurnuh od sebe ,a ja malim mozgom obelezih podgoricki aLsfat...Niko,od cijele kolone nije izasao da pomogne...
Druga situacija je ovdje,u Americi ,kad sam se poklizao na nekakvo ulje i od svega mi je najzalije sto sam slomio sat...a motor je pokrilo osiguranje dosta dobro...God bless America! :lol: :lol: :lol:
I kad se prica o padovima ,uvijek se prisjetim price Batka Velimirovica,koji me savjetovao ovako:"Uvijek kad upalis motor,moras imati odredjenu vrstu straha od njega.kad izgubis taj strah-pao si!"
Oduzih malo,no mi necete zamjeriti,nadam se!
14:23
CVX
Stoper
Stoper
Vozim: tabanići (privremeno)

Post by CVX »

Kineski, odvratni, ogavni, raspali 50ccm 2T skuter na PREMALIM točkovima... Skrećem desno (raskrsnica pod 90 stepeni)... Jači gas, još malo dodajeeeeeeem... Motor skliza i produži lijevo, ja ostah na isto mjesto... Nije se ugasio... Od momenta pada prošlo je MAX 4 sekunda dok sam dotrčao do skutera, sio na njega i nastavio dalje...Odmah sam se odvezao do naj druga da se isprevijam...
Never ride faster than you guardian angel can fly
Slowhand
Silovatelj krivina
Silovatelj krivina
Vozim: Honda CB1000 Big1

Post by Slowhand »

Ukoliko je definicija da se padovima uči..... meni su očigledno potrebni dodatni časovi...

Blizu Sarajeva, ide kolega Space iza mene, a ja nešto otvorio gas, idem kao blentav. Uz sve to kiša pada a ja se spuštam na onim serpentinama prije Ilidže, idem 80-90 nizbrdo po dobroj kiši, Space stalno nešto iza mene, mislim se, što ovako kasni, šta mu je.

Elem ulijećem u jednu krivinu, vidim na izlazu kola, kočim prednjom, sve ok, međutim, mislim da nije dovoljno, pa rekoh, malo samo da dodam zadnjom kočnicom. Ono što sam naučio je kada ideš nizbrdo, brzo, po kiši, pedala za zadnju kočnicu postaje dugme za instant spuštanje motora.
Samo je pao, bez klizanja, bez ičega, odmah, trassss. Podigao se, slomljena šalterica, ručka od kvačila na pola i malo otišao lijevi retrovizor. Ja sam bio u punoj opremi, tek sam to veče primjetio jednu modricu na podlaktici, ali zbog protektora u jakni, ništa ozbiljno.

Sve to uz pomoć Space-a popravio kod jednog lokalnog majstora, i produžio dalje...

....a koje mi se pitanje odgovorilo.... znam zašto je Space kasnio, ja sam ga malo previše natuko' na gas......

Učiteljice, učiteljice, naučio sam lekciju, mogu li sada kući......
A gdje ide ovaj put.......
LION
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader

Post by LION »

e,big...druze....zavrsio je cas,rece uciteljica...hahaha
Kolasinac
Grijač guma
Grijač guma
Vozim: Honda VT750C

Post by Kolasinac »

Ja sam pao prije nekoliko, kada sam prvi put isprobao ovog krosera sto sam ga dobio... I ranije sam vozio motore od 450 kubika i jace, ali sam previdio koliko je kroser laksi, i prakticno je na prvu izbocinicu poletio. Malo sam ga izgrebao sa lijeve strane, a ja sam se nekako nabio sa strane u stomak, jedva sam dosao do vazduha, ali nista nije bilo osteceno. Dok sam pocinjao da vozim, pao sam kad sam ucio skretanje, ali nikad nijesam pao u saobracaju, valjda zato sto saobracaja jedva da sam vidio. :D No, polako, ima dana... Znate kako kazu: Nije bitno koliko puta padnes, nego koliko puta ustanes.
Image
Lavlje-Srce
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader

Post by Lavlje-Srce »

Ja nisam padao ni klizao i trudim se svim silama da uchim iz ovako lijepih opisanih lekcija dragih kolega i iz iskustava drugih ljudi pokushavam to da shvatam vrlo ozbiljno i do sad mi je uspijevalo da mislim o tim stvarima uvjek ali UVJEK kad sma na motoru i uvjek pokushavam da NE IZAZIVAM nishta shto je DO MENE da neshto moze krenut po zlu iako moram priznati da imam TU NEKU NEMIRNU KRV U SEBI da ga ponekad odvrnem do 15 iljada obrtaja :D.
Ne znam, svi veliki vozachi su pali, neki nekoliko puta bez posledica a neki jednom i kraj...Uvjek mi je taj neki OPREZ prisutan, mozda zbog toga shto sam roditelj pa nekako gledam stvari iz drugog ugla da me djeca chekaju kuci da se vratim, mozda to i nema veze sa tim ko zna,
jednostavno se trudim da ne zaboravim da sam na 2 tochka i da je svaka moguca situacija potencionalna opasnost...Eto tako. Nadam se da cu u zivotu i dalje tako voziti sa svim tim stvarima u SVOJOJ glavi a opet se molim Bogu da me chuva od TUDJE glave.
Pozdrav!
http://www.youtube.com/watch?v=___tLrTu ... r_embedded" onclick="window.open(this.href);return false;
big1
Grijač guma
Grijač guma
Vozim: HONDA CBR 600F SPORT

MITSUBISHI GALANT V6 24V

BMW e30 325i "DRIFT MACHINE"

Post by big1 »

ja nikad nijesam pao sa motora....

.... ispod 100 km/h.. :confusion-shrug:
MOTO SERVIS MIW Podgorica

http://www.nolimitbikers.com/forum/view ... 2&start=20" onclick="window.open(this.href);return false;
viper
Biker wannabe
Biker wannabe
Vozim: Suzuki Burgman 650

Post by viper »

Evo da i ja napisem koju o mom padu, cini mi se ima od tad jedno 5 godina...
Predhodnu noc se zadrzah u gradu, te se ujutru budim nenaspavan. Jutarnji ritual na brzinu obavljen, silazim u dvoriste, grijem motor i krecem na posao. Sunce tek izlazi, ja vozim iza olimpia express busa lagano mozda nekih 35 - 40 km/h, asfalt ne moze se reci mokar ali definitivno vlazan.
Odjednom snimim - trotoarom sa desne strane ide djevojka ... hmm ... recimo veoma prijatno/atraktivnog izgleda. Jes da ne valja da se gleda, pogotovo dok vozis ali eto - musko pa mora se! E sad dok ja gledam, olimtija odjednom koci zbog neke macke (ili kucka ne sjecam se tacno), i dok sam ja onako sanjiv skontao da se ispred mene nesto desava, udaljenost se drasticno smanjila i vidim nema sanse da ukocim! Definitivno mora biti neki crash :o
E sad u milisekundi razmisljanje ako tresnem u autobus ode viljuska, far i ko zna ko sta jos, a druga opcija padaj na stranu pa sta bude. Eto odabrah to drugo i ispostavilo se extra - sem par sitnih ogrebotina na Jamahi, i malo vise na meni, zavrsi se to gledanje djevojke na pravi nacin. Nevolja je sto sam izgrebao bas dio stopala lijeve noge kojim menjam brzine - pa sam narednih nedelju dana saltao palcem :) A najgore od svega ona produzi svojim poslom kao da nije njena krivica , te se nismo ni upoznali (bas bi bilo romanticno :roll:
Nauk za drugi put - ukoci pa onda gledaj, cak i kada zuris na rabotu! :D
Post Reply