Bjelasica 23.09.2012

Predlozi za putovanja, izleti informacije za moto skupove
kalevo82
Grijač guma
Grijač guma
Vozim: Polar Glider - bicikleto

Re: Bjelasica 23.09.2012

Post by kalevo82 »

Slažem se sa obojicom. Ako čojek nema mogućnosti da održava više motora,
onda je najbolje da kupi jedan koji najviše može iskoristiti za puteve/vožnju kakvu želi.
Ja sam trenutno na motoru koji je idealan za početničke korake. Pošto volim planine i gore,
kad prevaziđem početnički stadijum tj. "prohodam", idemo dalje :D :D
Four wheels move the body.
Two wheels move the soul.
sLowRider
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: GO!!!!!!!

Post by sLowRider »

Zasto dva motora? To jedino ako volis da divljas po putu i po livada i gora. Svaki ekstremizam dovodi do ekstremnog praznjenja novcanika, osim ako nemas redbull na ledja - mislim na lomove ekstremiteta, glave, kao i same masine. Za neku finu voznju, sa umjerenim dodavanjem gasa, uz uzivanje u prirodi i ne tolkom ugrozavanju bukom stanista kroz koje prolazis, dovoljan je dobar enduro motor sa namjenskim gumama. Jeste, mislim na zutog od 650 kubika.
Hold your horses, man
Freeride
kalevo82
Grijač guma
Grijač guma
Vozim: Polar Glider - bicikleto

Post by kalevo82 »

sLowRider wrote:Jeste, mislim na zutog od 650 kubika.
uh, i tata bi sine :D :D
slažem se sa tobom, dva je za ko baš ima.
Four wheels move the body.
Two wheels move the soul.
poka
Ready for DAKAR
Ready for DAKAR
Vozim: Kratkotrajni Turistički Motor

Post by poka »

sLowRider wrote:Zasto dva motora? To jedino ako volis da divljas po putu i po livada i gora. Svaki ekstremizam dovodi do ekstremnog praznjenja novcanika, osim ako nemas redbull na ledja - mislim na lomove ekstremiteta, glave, kao i same masine. Za neku finu voznju, sa umjerenim dodavanjem gasa, uz uzivanje u prirodi i ne tolkom ugrozavanju bukom stanista kroz koje prolazis, dovoljan je dobar enduro motor sa namjenskim gumama. Jeste, mislim na zutog od 650 kubika.
:clap: zivio govornik!
šalu na stranu, slowrider je sve objasnio i napisa. moj motor nekima nije ni za asfalt ni za makadam. po njima KLE je motor koji " nema snage, neudoban, nije startan " itd. itd. .... volim da vozim i asfalt i teren jednako. i nemam želju da skačem sa motorom ni počemu, ni asfaltu ni terenu, tako da se nadam da ću imat mogućnosti da uvjek imam jedam motor na koji ću moć sa sendvičima u koferu, i šatorom tu neđe :) , naravno ne bez fotoaparata, poć da se lagano provozam nekom prelijepom planinom. takođe mislim da je sreća i što nemamo neku veliku masovnost ovih terenskih varijanti, jer bi i kod nas kao i kod komšija bilo zabranjeno u šumu ulazit. a i oće možda ako ikad budemo unija. a šteta bi bilo.
sLowRider
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: GO!!!!!!!

Post by sLowRider »

poka wrote:
sLowRider wrote:Zasto dva motora? To jedino ako volis da divljas po putu i po livada i gora. Svaki ekstremizam dovodi do ekstremnog praznjenja novcanika, osim ako nemas redbull na ledja - mislim na lomove ekstremiteta, glave, kao i same masine. Za neku finu voznju, sa umjerenim dodavanjem gasa, uz uzivanje u prirodi i ne tolkom ugrozavanju bukom stanista kroz koje prolazis, dovoljan je dobar enduro motor sa namjenskim gumama. Jeste, mislim na zutog od 650 kubika.
:clap: zivio govornik!
šalu na stranu, slowrider je sve objasnio i napisa. moj motor nekima nije ni za asfalt ni za makadam. po njima KLE je motor koji " nema snage, neudoban, nije startan " itd. itd. .... volim da vozim i asfalt i teren jednako. i nemam želju da skačem sa motorom ni počemu, ni asfaltu ni terenu, tako da se nadam da ću imat mogućnosti da uvjek imam jedam motor na koji ću moć sa sendvičima u koferu, i šatorom tu neđe :) , naravno ne bez fotoaparata, poć da se lagano provozam nekom prelijepom planinom. takođe mislim da je sreća i što nemamo neku veliku masovnost ovih terenskih varijanti, jer bi i kod nas kao i kod komšija bilo zabranjeno u šumu ulazit. a i oće možda ako ikad budemo unija. a šteta bi bilo.

Da se ja sto pitam, ka sto se ne pitam, NikGold, Ljubisnja, Gunja, Tref i ostali vozaci-segaci mi ga ne bi ulazili u sumu e pomjerise sve zivo i nezivo sa svog mjesta.. :lol: :lol: :lol:
Hold your horses, man
Freeride
stinger
Grijač guma
Grijač guma
Vozim: Yamaha XT600

Post by stinger »

ljudi, kad cemo opet ?
poka
Ready for DAKAR
Ready for DAKAR
Vozim: Kratkotrajni Turistički Motor

Post by poka »

stinger wrote:ljudi, kad cemo opet ?
tebe više ne zovemo! :mrgreen:
DrMracni
NLB Moderator
Vozim: KTM 990 Adventure
KTM 350 Freeride

Post by DrMracni »

aaaaaaa cujete li ovo endurobogohuljenje
sram vas bilo :shock: :shock: :shock:

:lol: :lol: :lol:
jedan 990 adv i jedan 450exc ispod toga je sve mucenje u zivotu :shock: :whistle:
Ljudi nemojte da jedete zuti snijeg!
http://www.monteguide.me" onclick="window.open(this.href);return false; - Motorbike Tours Montenegro https://www.facebook.com/monteguide/" onclick="window.open(this.href);return false;
NikGold
NLB Moderator
Vozim: Uvijek prljavu Hondu xr650r

Post by NikGold »

I mi smo ga iškartali , nama prespor 8-) a vama prebrz :mrgreen: :lol:
+1389+
NikGold
NLB Moderator
Vozim: Uvijek prljavu Hondu xr650r

Post by NikGold »