I: Uvoz
-
Bosko
- Silovatelj krivina

Re: I: Uvoz
Povratna karta do Italije je 60 eura,podjes tamo nadjes motor i brodom ga dovedes ovamo dogovoris se sa covjekom sto ti prodaje motor da kupoprodajni ugovor bude na sto manji iznos (ako si motor platio 3000 da u ugovor stavi 1500) i mislim da ti to utice na odredjivanje carine a onda na sve ide 17% pdv +neke sitna takse a spediter ti odradju carinski list kad motor stigne na granicu!
- Hogar
- Test vozač kaskader

- Vozim: Suzuki V Strom 650 - 2017.
-
NikGold
- NLB Moderator
- Vozim: Uvijek prljavu Hondu xr650r
Teoretski ljubav lepo zvuči , malčice je drukčije u praksi ...Uprošteno jeste tako ... Treba odjavit motor , vratit tablice , uradit izvozne papire , izvozne tablice , kupoprodajni ugovor kod notara , ..... veruj mi ima tu sitnica i detalja i ako nešto preskočiš može ti se život i motor omrznut tako ko pita ne skita , ustvari pitajte Gugija to mu je posao manje više . poz
Milo mi je booolji drug a , Viktor je Milov kum aa obojica su vrijedni momci i dobri u svom poslu . I što je najbitnije njihova riječ je zakon , prije par god bio sam prisutan prilikom preuzimanja papira da se odradi neki automobil i rekli su čovjeku cijenu , nešto se iskomplikovalo i trebalo je još novca ali su platili iz svog džepa jer su rekli i nisu htjeli preko svoje riječi . poz
Milo mi je booolji drug a , Viktor je Milov kum aa obojica su vrijedni momci i dobri u svom poslu . I što je najbitnije njihova riječ je zakon , prije par god bio sam prisutan prilikom preuzimanja papira da se odradi neki automobil i rekli su čovjeku cijenu , nešto se iskomplikovalo i trebalo je još novca ali su platili iz svog džepa jer su rekli i nisu htjeli preko svoje riječi . poz
+1389+
-
Bosko
- Silovatelj krivina

Slazem sa nikom najbolje ce ti objesniti tok postupka spediter koji je uvozio motorna vozila a mozete cekat i mene posto planiram da do kraja godine otvorim spediciju...

- Luchka
- Grijač guma

- Vozim: BMW F650ST
samo sto postoji i onaj djavolji katalog, pa mozes staviti da si ga platio 5e ali ti on racuna carinu i pdv po kataloskoj vrijednosti (naravno u slucajevima kad je cijena u ugovoru manja od kataloske,a ako je obrnuto sa zadovoljstvom ce prihvatiti cijenu iz ugovoraBosko wrote:Povratna karta do Italije je 60 eura,podjes tamo nadjes motor i brodom ga dovedes ovamo dogovoris se sa covjekom sto ti prodaje motor da kupoprodajni ugovor bude na sto manji iznos (ako si motor platio 3000 da u ugovor stavi 1500) i mislim da ti to utice na odredjivanje carine a onda na sve ide 17% pdv +neke sitna takse a spediter ti odradju carinski list kad motor stigne na granicu!
-
Bosko
- Silovatelj krivina

Jeste to tako ali kad ti se vozilo procijeni na osnovu godina starosti po tom katalogu manja je nego ona koju ces dati za isti da ne pominjem da postoje neka ostecenja na vozilo makar i ogrebotine
pa u tom slucaju je ipak bolje da stoji manja cijena u ugovoru 
- Nik15
- Grijač guma

- Vozim: Yamahu XT660X
znaci ovaj xtx ( http://www.secondamano.it/iad/auto-e-mo ... Y1ki468524" onclick="window.open(this.href);return false; ) te ispada oko 2500e?