MOTO mrazevi 2013

Locked
DrMracni
NLB Moderator
Vozim: KTM 990 Adventure
KTM 350 Freeride

Re: MOTO mrazevi 2013

Post by DrMracni »

Proljece, to cemo ostaviti kad dodje vrijeme za to. ali sto da ne, mada svakako smo pravili i vise ovakvih akcija koliko se sjecam.
cinjenica je takodje da su u ova dva doma djeca iz cijele CG, ako grijesim ispravite me.

Treba da uzmemo u obzir i vremenske prilike naravno tako da Pg je najdalje sto se tice kontinentalnog dijela CG.
Ljudi nemojte da jedete zuti snijeg!
http://www.monteguide.me" onclick="window.open(this.href);return false; - Motorbike Tours Montenegro https://www.facebook.com/monteguide/" onclick="window.open(this.href);return false;
ice
NLB Moderator
Vozim: BMW S1000XR

Post by ice »

Asta wrote:U pravu je NikGold. Ali zasto samo Moto Deda Mrazovi? Zasto ne u proljece/ljeto organizovat nesto?
Može se organizovat, al se ne može samo organizovat, uvijek neko mora da vuče ogroman dio posla. Većina ljudi na forumu su porodični ljudi s poslom, obavezama itd itd, a svaka organizacija događaja zahtijeva mnogo vremena i truda, kako bi ispala kako treba. To je prvi razlog.
Drugi razlog je prezasićenje, a do toga dolazi ako non stop cimaš ljude oko akcija, sakupljanja para i sličnog angažovanja. Na kraju ljudi koji su dolazili i učestvovali dižu ruke od svega i ostaješ sam s idejama, koje nisu loše da se razumijemo, ali jednostavno guše ako su prečeste.
Treći razlog je što je moto sezona ljeti u punom jeku i puno naroda nije to nego su na putu motorima, tako da... razumiješ me ;)

Nik, slažem se za sjever da je zapostavljen, ali je problem u decembar do Bioča doć a kamoli sjevernije kad zaledi...
NikGold
NLB Moderator
Vozim: Uvijek prljavu Hondu xr650r

Post by NikGold »

Ne moramo mi poc na sjever vec mogu predstavnici ili djeca iz tih udruzenja doc kod nas. No kako god, rokajte
+1389+
ramaro
Grijač guma
Grijač guma
Vozim: Honda CB500XA

Post by ramaro »

Svi ste vi u pravu na svoj način i sa svojim argumentima, ali pošto su ovo Moto Mrazevi koji već polako postaju tradicija i prepoznaju se po tome što mi na motorima i u odijelima idemo kod nekog koga odaberemo, mislim da bi promjena te prakse narušila imidž, čar i prepoznatljivost ove akcije, pa ja stoga ne bih mijenjao taj koncept. Sa druge strane, evidentno je da smo malo zapostavili sjever, ne samo sa ovom, nego sa humanitarnim akcijama uopšte. Stoga ja predlažem da uvedemo praksu svečanog otvaranja sezone nekom humanitarnom akcijom i vožnjom prema sjeveru, recimo neđe u Aprilu, čim vrijeme dozvoli, a da se sad posvetimo ovoj akciji po uhodanom sistemu.
Takođe, stojim na raspolaganju ako što mogu pomoći.
Galiot
NLB Moderator
Vozim: -Triumph Tiger 800 ABS
-Piaggio Vespa PX 200 E

Post by Galiot »

ramaro wrote:Svi ste vi u pravu na svoj način i sa svojim argumentima, ali pošto su ovo Moto Mrazevi koji već polako postaju tradicija i prepoznaju se po tome što mi na motorima i u odijelima idemo kod nekog koga odaberemo, mislim da bi promjena te prakse narušila imidž, čar i prepoznatljivost ove akcije, pa ja stoga ne bih mijenjao taj koncept. Sa druge strane, evidentno je da smo malo zapostavili sjever, ne samo sa ovom, nego sa humanitarnim akcijama uopšte. Stoga ja predlažem da uvedemo praksu svečanog otvaranja sezone nekom humanitarnom akcijom i vožnjom prema sjeveru, recimo neđe u Aprilu, čim vrijeme dozvoli, a da se sad posvetimo ovoj akciji po uhodanom sistemu.
Takođe, stojim na raspolaganju ako što mogu pomoći.
Slažem se sa gore napisanim.

Osim zadnje rečenice :grin:

Sent from my Triumph Tiger 800 using Tapatalk 2.
UGRADNJA I SERVIS:
-Centralno grijanje na sva goriva
-Podno grijanje
-Solarna tehnika
-Vodovodne instalacije
-Klimatizacija
"ŽUKIĆ" D.O.O. 069-049-238
Rvasanin
Grijač guma
Grijač guma
Vozim: Kawasaki Versys 650

Post by Rvasanin »

Madza, kako mislis bice otvoren ziro racun? NLB vec ima ziro racun u CKB koji smo koristili prosle i pretprosle godine u ove svrhe. Nemo' bez plate da ostajem alo :D

I ja sam da se ove godine donira dom na Zabjelo, pa sjever s prosljeca, sto neko rece, kad se bude sezona otvarala.
http://www.youtube.com/watch?v=--V5GIv4dkg" onclick="window.open(this.href);return false;
ice
NLB Moderator

Post by ice »

Rvasanin wrote:Madza, kako mislis bice otvoren ziro racun? NLB vec ima ziro racun u CKB koji smo koristili prosle i pretprosle godine u ove svrhe. Nemo' bez plate da ostajem alo :D

I ja sam da se ove godine donira dom na Zabjelo, pa sjever s prosljeca, sto neko rece, kad se bude sezona otvarala.
NLB je morao da se preregistruje tako da smo morali ugasit stari račun, a danas se otvara novi. Zapravo ti ćeš ubrzat tu proceduru, samo što to do danas nisi znao :D
Madza
NLB Moderator
Vozim: BMW R1200GS Adventure

Post by Madza »

Rvasanin wrote:Madza, kako mislis bice otvoren ziro racun? NLB vec ima ziro racun u CKB koji smo koristili prosle i pretprosle godine u ove svrhe. Nemo' bez plate da ostajem alo :D

Eto ti de...sad znas sto je sa NLB racunom.I da izvode polako pocnes spremat :D
Madza
NLB Moderator
Vozim: BMW R1200GS Adventure

Post by Madza »

Sto rece Ramaro,treba da se drzimo ovih institucija gdje smo prepoznatljivi,ustaljeni,potrebni...

Dakle ja predlazem da se ove godine orijentisemo na skolu za djecu sa specijalnim potrebama na Zabjelu.Sjever mozemo ostaviti za otvaranje sezone ili slicno!
ice
NLB Moderator

Post by ice »

NLB ponovo ima otvoren račun kod CKB banke
NVO Motociklisti Bez Granica - No Limit Bikers Podgorica
Broj je: 510-77093-09

Madza, i ja se slažem da opet bude ustanova na Zabjelu a koliko vidim ni ostali nemaju ništa protiv, pa da prionemo polako na rabotu...
Locked