Multistrada 1200 vs Tiger 1200 vs Tenere 1200

Novosti, komentari novih i starih motora...
Post Reply

Ducati Multistrada 1200 vs Triumph Tiger 1200 vs Yamaha Super Tenere 1200

Ducati Multistrada 1200
23
43%
Triumph Tiger 1200
18
34%
Yamaha Super Tenere 1200
12
23%

Total votes: 53

djodja
Silovatelj krivina
Silovatelj krivina
Vozim: BMW R1200GS 13

Re: Multistrada 1200 vs Tiger 1200 vs Tenere 1200

Post by djodja »

Du-Monster wrote:
Sa multijem je Ducati "ubio dvije muhe jednim udarcom". Uso je u segment putnih endura, plus dio starih i (ili) potencijalnih kupaca koji su zazivali novi st4 imaju odlican izbor ;)
Pohvala za temu, svakako. Pise se i raspravlja, sto je na kraju i bit foruma zar ne ;)
Bas kao sto si rekao drugar, svrha je da imamo jos jednu temu na koju mozemo da diskutujemo :) Sto se tice guma, kada si pomenuo dezen iz nekog razloga sam mislio da govoris o promjerima a ne o tipu gume. U tome se apsolutno slazemo, dok je neka moja teorija da je motor od 260kg mozda malo tezak za neki ekstremniji off-road i samim tim 19" tocak mi je "ni na put ni na do" bez obzira na tip gume :). MTS mi se svidja jer je Ducati uzeo za ciljno trziste ljude koji zele putne motore sa polozajem sjedjenja enduro motora i ostali su doslijedni tome (isto je Triumph uradio sa modelom Tiger 1050). Kao sto sam ranije rekao, da je Triumph sa Explorer-om odradio isti potez moj glas bi vjerovatno otisao na tu stranu.

Rezime, Bijeli MTS1200 S Touring (pa nema veze, podmazivacu taj lanac)... :D
Stewie Griffin (to one of the prostitutes at Cleveland's house):
So, is there any tread left on the tires? Or at this point would it be like throwing a hot dog down a hallway?
Du-Monster
Silovatelj krivina
Silovatelj krivina
Vozim: Ducati monster S2R 1000
Streetfighter S

Post by Du-Monster »

djodja wrote: Kao sto sam ranije rekao, da je Triumph sa Explorer-om odradio isti potez moj glas bi vjerovatno otisao na tu stranu.

Pa vjerovatno u tigeru mozes ocekivat 1200 motor, a u multiju 848 motor. Za ovo potonje sam vise nego siguran, nedje sredinom ove godine, mozda krajem ;)
http://www.ducati-croatia.hr/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.ncrfactory.com/eng/index.shtml" onclick="window.open(this.href);return false;
*People who ride Duc's live in big houses. People who fix Duc's live in bigger houses. *
98% of all Ducati motorcycles ever sold are still on the road. The other 2% made it home.
:)
djodja
Silovatelj krivina
Silovatelj krivina

Post by djodja »

Evo jedan interesantan test CycleWorld-a

Samo je Yamaha pomenuta od ponudjenih motora, docim na ovom testu potvrdjuju jos jednom da je KTM990 ADV ipak "the bike" za one koji provode malo vise vremena van asvalta (pronadji se mracni).

So, is there any tread left on the tires? Or at this point would it be like throwing a hot dog down a hallway?
DrMracni
NLB Moderator
Vozim: KTM 990 Adventure
KTM 350 Freeride

Post by DrMracni »

uh mracni se pronasao i tacno zna sta oce ali nikako da i finansije krenu istim putem :)
sad prvo posao da nadjem pa onda kaparisem 990 adv i to je to, ako nadjem losi posao onda 660 xtz :)
ako ne nadjem posao onda prelazim na mountainbike i sajla pa da me NikGold slepa :)

990adv je stvarno nesto posebno, cudi me da nijesi SMT stavio u ovu kategoriju, mada je on malo nemiran duhom :)

i dalje stojim da je MTS za tebe... da se ne lazemo i ja bih rado posjedovao 1098 ali treba izdrzljivosti za to, a sa ovim dobijes sve u jednom...
Ljudi nemojte da jedete zuti snijeg!
http://www.monteguide.me" onclick="window.open(this.href);return false; - Motorbike Tours Montenegro https://www.facebook.com/monteguide/" onclick="window.open(this.href);return false;
djodja
Silovatelj krivina
Silovatelj krivina

Post by djodja »

Jos jedan interesantan detalj na CycleWorld-u

http://www.cycleworld.com/ten_best_bikes/ten_best_2011/" onclick="window.open(this.href);return false;

BTW, MTS je bio motor godine u svojoj kategoriji i 2010 (mada nisam mogao da pronedjem ko su bili ostali konkurenti)
djodja
Silovatelj krivina
Silovatelj krivina

Post by djodja »

DrMracni wrote:uh mracni se pronasao i tacno zna sta oce ali nikako da i finansije krenu istim putem :)
sad prvo posao da nadjem pa onda kaparisem 990 adv i to je to, ako nadjem losi posao onda 660 xtz :)
ako ne nadjem posao onda prelazim na mountainbike i sajla pa da me NikGold slepa :)

990adv je stvarno nesto posebno, cudi me da nijesi SMT stavio u ovu kategoriju, mada je on malo nemiran duhom :)

i dalje stojim da je MTS za tebe... da se ne lazemo i ja bih rado posjedovao 1098 ali treba izdrzljivosti za to, a sa ovim dobijes sve u jednom...
(Greskom napisah Bracni umjestu Mracni i ne zvuci u opste lose :))) )

Zasita mislim da je 990ADV motor za tebe i sve sto vise gledam vise se slazem sa tobom oko MTS-a (pa neka koriste lanac oba motora). SMT nisam stavljao jer jednostavno nije dorastao ni jednome od pomenutih motora (makar po mom vidjenju). Cinjenica je da je odlican motor, ali koliko sam vidio nije ni priblizno udoban kao gore navedeni motori za neki ozbiljniji touring i ujedno mislim da nije motor za bilo kakav off-road. Dok sam kupovao Tigera, SMT je bio u zizi interesovanja neko vrijeme i onda sam saznao jedan detalj koji je konacno prevagao da odustanem od njega (i ni u jednom momentu nisam zazalio) :)

Navijam da se nadje neka rabota za tebe kako bi mogao da se dohvatis KTM-a. Interesantno je to da svi koji su ga vozili imaju samo pozitivno da kazu o njemu.
mali caca
Grijač guma
Grijač guma
Vozim: BMW S1000RR 2011 trkaci motor
Ducati 748 1997 trkaci motor

Post by mali caca »

djodja wrote:
Du-Monster wrote:
Sa multijem je Ducati "ubio dvije muhe jednim udarcom". Uso je u segment putnih endura, plus dio starih i (ili) potencijalnih kupaca koji su zazivali novi st4 imaju odlican izbor ;)
Pohvala za temu, svakako. Pise se i raspravlja, sto je na kraju i bit foruma zar ne ;)
Bas kao sto si rekao drugar, svrha je da imamo jos jednu temu na koju mozemo da diskutujemo :) Sto se tice guma, kada si pomenuo dezen iz nekog razloga sam mislio da govoris o promjerima a ne o tipu gume. U tome se apsolutno slazemo, dok je neka moja teorija da je motor od 260kg mozda malo tezak za neki ekstremniji off-road i samim tim 19" tocak mi je "ni na put ni na do" bez obzira na tip gume :). MTS mi se svidja jer je Ducati uzeo za ciljno trziste ljude koji zele putne motore sa polozajem sjedjenja enduro motora i ostali su doslijedni tome (isto je Triumph uradio sa modelom Tiger 1050). Kao sto sam ranije rekao, da je Triumph sa Explorer-om odradio isti potez moj glas bi vjerovatno otisao na tu stranu.

Rezime, Bijeli MTS1200 S Touring (pa nema veze, podmazivacu taj lanac)... :D
Ako ces tako onda Tiger nemoze da se nosi sa MTS, Tiger moze samo da se stavi u isti kos sa BMW jer je to i bio Triumphov cilja da potucu bavacre na njihovom polju i tamo gde su celu deceniju bili najjaci. Ja bi stavio Tiger 1050 sa MTS jer imaju slicne osobine, mada Ducati ima mnogo vise elektronike. Ja znam da to nije u triumphovim venama da se kockaju sa takvim stvarima kao sto je to uradio Ducati. Koliko ste prometili Triumph ide na sigurno jer nezeli da im se desi sto ima se desilo pre 15-k godina da su izneli neke informacije pred novinare i u praksi se pokazalo suprotono. Ovi su srali po njih(izvinite ne izrazu) sledecih 10 godina i to pogotovo njihovi domaci novinari.
Mada smo navilki na Ducati da sa sremena na vremen izbace nesto sto niko ne zeli ni da razmislja,a kamoli da se upusti u takvo nesto.
Sto se tice japanaca u celoj ovoj prici nisam bas siguran, jer evropski proizvodjaci jacaju u svim segmentima proizvodjne motora,a japan izgleda da slabi i da ova svetska kriza ima ne ide na ruku. Ova yamaha ima potencijala ali mislim da evropljani nude mnogo vise za isto. E sada opet sam sebe citiram sve je stvar ukusa.
Pristojan momak, al' lud u mozak
kopljas
NLB Moderator
Vozim: Honda Africa Twin RD07

Post by kopljas »

NikGold wrote:a 21 :?:
Po mracnom, to je gerijatrija... :)
stinger
Grijač guma
Grijač guma
Vozim: Yamaha XT600

Post by stinger »

NikGold wrote:a 21 :?:
21 je majka !
bokibd
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: versys 1000

Post by bokibd »

nekom majka nekom maceha. :D
pokrivanje bazena i terasa, keramicko kompozitni bazeni compasspools.
http://www.alukov.me" onclick="window.open(this.href);return false; http://www.compasspools.eu" onclick="window.open(this.href);return false;
Post Reply