Nova Honda Africa Twin

Novosti, komentari novih i starih motora...
Post Reply
VeDzA
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: Yamaha XTZ 750 ST
Honda XR 400 R

Re: Nova Honda Africa Twin

Post by VeDzA »

SlavkoPejovic wrote:..... ko je volio KTM 990 adventure afriku ce obozavati...

Sent from my SM-G920F using Tapatalk

Znam bar jedbnoga sto vozi 990 a ne voli afriku...mada je to prica i za 990,dok ne sjede na njega :D
Mikan
Grijač guma
Grijač guma
Vozim: Afrika Twin

Post by Mikan »

Galiot wrote:Stižu početkom aprila,ne brinite,svi će imati priliku da isprobaju....
Stizem sa starom da isprobam novu,napokon da ispunim zelju :D :D :D
poka
Ready for DAKAR
Ready for DAKAR
Vozim: Kratkotrajni Turistički Motor

Post by poka »

VeDzA wrote:

Znam bar jedbnoga sto vozi 990 a ne voli afriku...mada je to prica i za 990,dok ne sjede na njega :D
evo ga!!!! :)

nisam siguran da su to baš slični motori. na papir jesu vjerovatno. mislim da je KTM 990 ADV mnogo više enduro od Afrike, pored svega ostalog, i zbog toga što je "suvlji". a Afrika se reklamira kao adv-enduro motor. e tu se ja ne slažem. ;) mislim da su pokušali jednom muvom dva udarca, ali da im nije baš uspjelo oba da udare sa tom muvom. :)

evo se vodi već priča da se pravi novi Dominator. meni ova Afrika više sliči na nabudženi Domunator, ali evo ćemo viđet. i da ponovim, mislim da je KTM 990 ADV bolji motor od nje, u onom segmentu u kojem se Afrika reklamira, a to je teren!
za ostalo mogu pričat kad probam. :)
Mikan
Grijač guma
Grijač guma
Vozim: Afrika Twin

Post by Mikan »

poka wrote:
VeDzA wrote:

evo ga!!!! :)

nisam siguran da su to baš slični motori. na papir jesu vjerovatno. mislim da je KTM 990 ADV mnogo više enduro od Afrike, pored svega ostalog, i zbog toga što je "suvlji". a Afrika se reklamira kao adv-enduro motor. e tu se ja ne slažem. ;) mislim da su pokušali jednom muvom dva udarca, ali da im nije baš uspjelo oba da udare sa tom muvom. :)

evo se vodi već priča da se pravi novi Dominator. meni ova Afrika više sliči na nabudženi Domunator, ali evo ćemo viđet. i da ponovim, mislim da je KTM 990 ADV bolji motor od nje, u onom segmentu u kojem se Afrika reklamira, a to je teren!
za ostalo mogu pričat kad probam. :)
Poka,koliko nam ispriča ja mislio da si kupio afriku :D :D :D da nebi ove zadnje recenice :D
NikGold
NLB Moderator
Vozim: Uvijek prljavu Hondu xr650r

Post by NikGold »

Aj da sam ovu pricu cuo od Jovana ili Vedze no aj
+1389+
poka
Ready for DAKAR
Ready for DAKAR
Vozim: Kratkotrajni Turistički Motor

Post by poka »

;)
opušteno samo! ja se prijavim kad se zajebem, tako će bit i ovaj put ako se zajebem. ;)

a evo će bit prilike da je svi probamo, i damo malo vjetra u leđa kolegi u poslu. tada ću isto bit prozvan ka sad što me Vedža prozva. ima dosta ispisanog po netu od njoj, a na bjb forum, možda najrazumljivije. i tamo kako viđeh (ako vidim dobro), enduro motor dolazi sa gumama za full asfalt! ne ni dual varijanta. :D eto jedan mali detalj. naravno da znam i vidim manje no Jovan ili Vedža, ali ....

ali samo da vam ponovim, mislim da nije ono što je na reklamama! 8-) eto tako je to na moj televizor.
NikGold
NLB Moderator
Vozim: Uvijek prljavu Hondu xr650r

Post by NikGold »

Sve je u glavi vozaca
Ja Jovanu i Veljku skidam kapu a i tebi
Nebi ja za brdo karamela vozio motor tezi od 170 kg po terenu pa ha
A imam drugara u Srb koji voze stare afrike i 990 brze no ja sa motorom od 135kg
ps. da dodam da nije sve u glavi ima dosta toga i medj nogama
+1389+
VeDzA
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: Yamaha XTZ 750 ST
Honda XR 400 R

Post by VeDzA »

Sto mene napadas,slavko te prozva :D

ko je bolji znat cu kad je provozam,ali ovako iz fotelje sam siguran da su napravili sjajan motor,te da ko je bolji odlucuju nijanse i licni afiniteti.Ono sto mislim da mogu prokomentarisat i dje se potpuno salzem sa pokom,da je maltene reklamirana kao hard enduro motor,koji se na prikolicu vozi do terena,i sto je najinteresantnije,takva prihvacena na trziste..
DrMracni
NLB Moderator
Vozim: KTM 990 Adventure
KTM 350 Freeride

Post by DrMracni »

onda je meni licno trenutno najbolje da kupim hard enduro a fino ako se odlucim godisnje na putovanje iznajmim Afriku pa preko planina do Alpa :D
Ljudi nemojte da jedete zuti snijeg!
http://www.monteguide.me" onclick="window.open(this.href);return false; - Motorbike Tours Montenegro https://www.facebook.com/monteguide/" onclick="window.open(this.href);return false;
Pejamachine
Grijač guma
Grijač guma

Post by Pejamachine »

Realna prica za tebe Mracni jeste da se vratis i asfaltu malo..mnogo si ga zapostavio! :)
Post Reply