Slažem se sa opcijom da iskoristimo sva pravna sredstva prije nego što počnemo da pričamo o protestima, ja radim sa dosta advokata, znam i dosta NVO sektora,hajde prvo da se vidi šta se tu može preko amandmanskih predloga.
Za početak može li neko da mi pošalje taj nacrt zakona, i/ili da mi pokaže gdje se tu nalaze te odredbe za luksuz.
Pozdrav
cjena registracije
- Slowhand
- Silovatelj krivina

- Vozim: Honda CB1000 Big1
Re: cjena registracije
A gdje ide ovaj put.......
-
kopljas
- NLB Moderator
- Vozim: Honda Africa Twin RD07
Hm, citam nesto ovu temu i neka razmisljanja se namecu sama...
1. Koliko covek moze da sakupi ljudi koji bi se pobunili protiv nacrta zakona? (I mogu li oni ista uciniti)?
2. Mozda je dobro pokusati da se cela ova prica, kao sto rece slowhand, provuce kroz NVO sektor, jer se mozda tako moze napraviti neki uticaj
3. Iskustva iz susednih zemalja pokazuju da su svi bili protiv te vrste zakona (i u Srbiji i u Hrvatskoj) ali su ti zakoni usvojeni i primenjuju se. S obzirom na krizna vremena, to je jedan od nacina da drzava puni kasu, pogotovo u CG i tesko ce se odreci toga. To konkretno i pise u objasnjenju ovog zakona gde se kaze:
"Osnovni razlozi za izmjenu vazeceg Zakona o porezu na upotrebu putnickih motornih vozila, plovnih objekata, vazduhoplova i letelica, uslovljeni su potrebom obezbjedjenja dodatnih prihoda u Budzetu, radi prevazilazenja efekata svjetske ekonomske krize". Predlagac zakona tvrdi da ce se usvajanjem ove izmene zakona, u budzet sliti izmedju 2.5 i 5 miliona EUR.
Naravno, ja sam za ovu akciju, ali nikako sami jer to nece imati efekta.
1. Koliko covek moze da sakupi ljudi koji bi se pobunili protiv nacrta zakona? (I mogu li oni ista uciniti)?
2. Mozda je dobro pokusati da se cela ova prica, kao sto rece slowhand, provuce kroz NVO sektor, jer se mozda tako moze napraviti neki uticaj
3. Iskustva iz susednih zemalja pokazuju da su svi bili protiv te vrste zakona (i u Srbiji i u Hrvatskoj) ali su ti zakoni usvojeni i primenjuju se. S obzirom na krizna vremena, to je jedan od nacina da drzava puni kasu, pogotovo u CG i tesko ce se odreci toga. To konkretno i pise u objasnjenju ovog zakona gde se kaze:
"Osnovni razlozi za izmjenu vazeceg Zakona o porezu na upotrebu putnickih motornih vozila, plovnih objekata, vazduhoplova i letelica, uslovljeni su potrebom obezbjedjenja dodatnih prihoda u Budzetu, radi prevazilazenja efekata svjetske ekonomske krize". Predlagac zakona tvrdi da ce se usvajanjem ove izmene zakona, u budzet sliti izmedju 2.5 i 5 miliona EUR.
Naravno, ja sam za ovu akciju, ali nikako sami jer to nece imati efekta.
-
NikGold
- NLB Moderator
- Vozim: Uvijek prljavu Hondu xr650r
Ljudi, CG se obavezala da će postepeno smanjivati porez na lične dohotke i što se dešava ? Za ovu godinu ne da će smanjit nego će povećat porez za 7% a to se tiče svakog zaposlenog građanina . Nešto nevidim da se neko pobunio i da je uopšte pokrenuo raspravu u tom smjeru . Toliko o pobuni i borbi za prava ....
+1389+
- Gugi
- Silovatelj krivina

Crnogorci su inace ljudi "podanickog mentaliteta" , tako da kroz zadnjih 80...90.. godina i nemamo pravih pobuna....dobro bi dosla jedna "spontana" ....

- Space Director
- NLB Moderator
- Vozim: TDM 900
Jeli ko u skorije vrijeme placao registraciju za 600cc, 98ks, 2007-2009 godiste?
I kad stojim tesko me pratiti...
-
Bosko
- Silovatelj krivina

- DrMracni
- NLB Moderator
- Vozim: KTM 990 Adventure
KTM 350 Freeride - Location: Niksic - Kotor
nedje u avgustu cini mi se, 297eSpace Director wrote:Jeli ko u skorije vrijeme placao registraciju za 600cc, 98ks, 2007-2009 godiste?
Ljudi nemojte da jedete zuti snijeg!
http://www.monteguide.me" onclick="window.open(this.href);return false; - Motorbike Tours Montenegro https://www.facebook.com/monteguide/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.monteguide.me" onclick="window.open(this.href);return false; - Motorbike Tours Montenegro https://www.facebook.com/monteguide/" onclick="window.open(this.href);return false;
- Space Director
- NLB Moderator
- Vozim: TDM 900
Hvala! Nadam se da nece biti vise od toga...
I kad stojim tesko me pratiti...
- wulfy
- NLB Moderator
- Vozim: Aprilia Pegaso 650 Strada
2007 godiste, 650 ccm, u oktobru 2009-te platih 281 euro
brum brum brm brm brrrrrrrrrrrrrm.... i kez od uva do uva
- Hogar
- Test vozač kaskader

- Vozim: Suzuki V Strom 650 - 2017.
Wulfy, da nemas novu i update-ovanu tablicu registracije po qbikazama?