BMW K 1600 GT

Novosti, komentari novih i starih motora...
Post Reply
Sledgehammer
Grijač guma
Grijač guma
Vozim: BMW K 1200 RS 2002
Kawasaki Versys 2007

Re: BMW K 1600 GT

Post by Sledgehammer »

Du-Monster wrote:Ta moto revija, u kojoj se BMw raspao je djubreto da vece ne moze biti. Svak ko se imalo razumije u motore zna zbog cega ovo govorim i vjerovatno ce podrzat ovaj stav.
Motorevija je stručni moto-magazin koji poštujem, i smatram da su im testovi itekako kvalitetni. Osobno poznajem glavne osobe u redakciji, ponekad se podružimo, popričamo, popijemo koju rundu, i smatram da su i kao osobe i kao stručnjaci vrlo pozitivni i kvalitetni. Tako sam doznao i mnoge stvari koje nećete nikada pročitati u pisanom obliku, od detalja kako se testira, sa kojim problemima se susreću redakcije za testiranje, čuju se i osobni afiniteti testera i stavovi naspram pojedinih marki... mogu reći da nitko od njih nema BMW kao nekakav obrazac ili kao ultimativnog favorita - BMW je, naravno, velika marka sa motociklima koji ulijevaju poštovanje i veliki respekt, no znam i da testovima ne pristupaju sa ikakovim stavom tipa "tko ili kako MORA pobijediti", dapače mislim da ih je njihova objektivnost već puno stajala u negativnom smislu - napišeš kako stvari stoje, time se zamjeriš zastupniku ili dileru, pa više ne dobiješ motor na test i onda si odmah narušio opseg, a time i relevantnost testiranja, jer ti fale marke i motocikli za usporedbe.

I u tome segmentu BMW je netipično velik u svojem ponašanju - on pronalazak pogreške ne shvaća kao napad na njega, on se maltene i veseli jer je na vrijeme i uz pomoć stručnih ljudi pronađena pogreška, i time omogućen daljni napredak, daljnje usavršavanje i ispravljanje tih grešaka na zadovoljstvo kupaca. BMW se ne ponaša kao nekakva uvredljiva i iskompleksirana faca, koja ne želi prihvatiti svoje mane, pa na to reagira tako da onda kažnjava nekoga zbog pisanja njemu nesklonih detalja na način da prekine suradnju. Čak su i Kinezi preuzeli mnoge od takvih stavova, dok je jadno što su upravo tom "mora-biti-na-testu-super-ili-ništa" stavu podložni uglavnom zastupnici maltene svih japanskih marki - ako napišeš (naravno, lijepim riječima) da je neki model nekvalitetno sranje sklepano preko noći sa jedinim ciljem zavaravanja kupaca slabije platežne moći kako imaju "super-duper-najljepšu-najjaču-najbolju" makinu, a u biti i taj jeftilen ne vrijedi četvrtinu svoje ionako niske cijene - eeee, onda nevaljaš!...

Taj test Motorevije mi je nejasan i dan-danas; istina, nisu ga radili naši hrvatski članovi, no činjenica da se na istom motociklu u rukama novinara dvaput raspala mašina, a u ostalih više od 8000 kupaca nije zabilježen niti jedan - čak niti sličan! - kvar, pobuđuje sumnju, jer mi je nekako čudno da i testni tvornički vozači BMW-a nisu (u svim tim stotinama tisuća testnih kilometara, u svim uvjetima i opterećenjima i režimima rada!) uspjeli isprovocirati išta slično...

Shit happens! Stara je istina, kao i mogućnost da se takve dvije stvari poklope baš na istom mjestu unatoč tolikom uzorku (skoro kao nekakav negativno dobitak na lotu), no ništa nije nemoguće... kako rekoh - riječ je o mehaničkim rotacionim dijeloima koji se troše - sve ostalo je jasno onome tko shvaća te riječi.

Samo ocjenjivanje motocikala - uz toliko marki, modela, namjena, ukusa, sklonosti vozača, osobnih potreba, osobnim mogućnosti itd itd... - i među članovima foruma pomalo liči na besmislen posao, jer su razlike među nama tolike da je to nemjerljivo, a i bezvezno je uopće se sa time zamarati. Na svim tim razlikama živi cijela industrija potrošne robe, kakva su i motocikli, zato je proglašavanje nečega bezveznim ili besmislenim odraz osobnog neznanja i ograničenosti. Sve ima svoje zašto i svoje zato, svaka roba ima svog kupca, i ono što je meni neprihvatljivo, za drugoga je upravo sam smisao nečega.

No, u konačnici se uvijek mogu pouzdati u prosječno iskustvo i tradiciju - kako same tvrtke, tako i vozača. I zaključiti da jedan takav proizvod iz pogona BMW-a sigurno ima neke od najboljih startnih pozicija biti najbolji u svijetu iz puno razloga, a prodajni rezultati svega do sada to i potvrđuju. Možda sam glup ja, ili uz mene još nas desetak. No milijuni kupaca širom svijeta ipak mi govore da možda baš glupost i nije primarna karakteristika...
Du-Monster
Silovatelj krivina
Silovatelj krivina
Vozim: Ducati monster S2R 1000
Streetfighter S

Post by Du-Monster »

Ok, priznajem, mozda sam se preagresivno izrazio, al osobno mi se ne svijdaju..

U par navrata kad sam ih citao, imali su par kardinalnih gresaka koje su mi bile neshvatljive, jer se radilo o osnovnim informacijama....
http://www.ducati-croatia.hr/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.ncrfactory.com/eng/index.shtml" onclick="window.open(this.href);return false;
*People who ride Duc's live in big houses. People who fix Duc's live in bigger houses. *
98% of all Ducati motorcycles ever sold are still on the road. The other 2% made it home.
:)
Sledgehammer
Grijač guma
Grijač guma
Vozim: BMW K 1200 RS 2002
Kawasaki Versys 2007

Post by Sledgehammer »

Ma nema beda, errare humanum est, rekli bi stari Latini...
wulfy
NLB Moderator
Vozim: Aprilia Pegaso 650 Strada

Post by wulfy »

BMW K 1600 GT i ovaj sa L nastavkom pripada u kategoriju luksuznog putnog motocikla i taj segment osim BMW-a, Honde, Harley Davidsona pokriva još ... pa, niko više ;)

Dakle, uska kategorija s malo konkurencije koja opet dugo postoji na tržištu (ta klasa je zastupljene od početka osamdesetih) te je samim tim precizno profililisana.

Ako se nekome ne sviđa ovaj BMW neka se prvo zapita sviđa li mu se ta klasa uopšte, i to bi bilo sve, jer bi isti komentari bili i za konkurenciju.

Činjenica ostaje da ovaj BMW tek treba da se dokaže ...

Moj komentar na ovaj BMW bi bio sledeći: iznenadio me jer nije onako nezgrapan (na izgled) kako sam očekivao (kao npr. Honda Gold Wing ili stari BMW K 1200 LT), no, me zato interesuje kapacitet prtljažnika jer ako nije nadmašio ili je bar na nivou Gold Winga onda ... bolje uzet klasu niže (K 1300 GT). Tipičan BMW, osim u predjelu farova koji nisu ,,razroki''. K 1200 LT nije uspio ozbiljno uzdrmati poziciju Gold Wing-a, dok za ovaj model mislim da ima potencijala, i da će moguće privući i kupce koji do sada nisu razmišljali o ovoj klasi.
brum brum brm brm brrrrrrrrrrrrrm.... i kez od uva do uva
vickodu
Grijač guma
Grijač guma
Vozim: 1190 adv

Post by vickodu »

Sledgehammer wrote:
vickodu wrote:Jako je bitna razlika u tezini motora, njegovom meduosovinskom razmaku i tezistu ako se vozis na putevima kao sto je npr prema npr prema Lovcenu osim ako se netko ne zeli voziti po autoputu ali onda ne vidim svrhu voznje na motoru .
Taj motocikl nije rađen za takove puteve, i onaj tko putuje - sigurno mu iz Crne Gore nije domet otići na Lovćen. Ja govorim o poziciji tog motocikla u njegovoj klasi, i o njegovoj kvaliteti, ne o tvojim ili bilo čijim specifičnim potrebama. No to treba shvatiti, a neki - kao ti - to neće moći nikada. Kao niti vidjeti mnoge stvari, možda i zato jer previše robuju predrasudama. Ti ne vidiš svrhu autoceste, možda i zato jer do najbliže imaš debelu kilometražu za prevaliti. Imaš jednu vrstu ceste po kojoj se stalno voziš, i nju uzimaš za parametar. No ovaj motocikl nije rađen za Dubrovnik i gradske vožnje po njegovoj okolici - a sa dobrom putnom brzinom vožnja autocestom od Splita do Zagreba je isto veliki užitak, jer nije ravna, monotona i dosadna.
vickodu wrote:Sto se tice kvalitete s obzirom da oni nisu japanci evo jednoga razloga zasto nbas nisam siguran u tu kvalitetu
http://www.motorevija.com.hr/vijesti/BM ... lni_raspad" onclick="window.open(this.href);return false;
i malo iza toga
http://www.motorevija.com.hr/vijesti/opet_raspad" onclick="window.open(this.href);return false;
Jedna lasta ne čini proljeće, a i uvjeti i sve ostalo tog testa smo odavno apsolvirali. Obzirom da je slučajno ili ne - takve kvarove uspjelo izazvati i dobiti samo jedan redakcija na testu (dok, gle čuda, ostalih preko 8000 komada prodanih nema ni izbliza te kvarove...). Tako da taj kvar osobno ne računam, zato jer je jedini. Da je takvih zabilježeno više, mogli bi razgovarati - no pravo pitanje se odnosi na postizanje tolike kvalitete da je u tolikoj masi zabilježen samo jedan kvar - to govori samo za sebe! Naravno da se sve može pokvariti - to su rotacioni mehanički dijelovi koji se troše, i jasno je da već i tom činjenicom isti imaju sve predispozicije za pokvariti se.

O kvaliteti japanskih motocikala u cjelini imalo bi se itekako što za govoriti.

Lovcen sam ti dao za primjer s obzirom na forum na kojemu pises Znam ja zasto je raden taj motor ali je cinjenica da nije najsavrseniji kako ga ti pokusavas prikazat Jedna lasta mozda ne cini proljece ali je to cinjenica koja je isplivala javno a nije to jedina lasta i na tvoju zalost znam i ja poneke ljude koji su usko vezani uz te motore i gle cuda nije to jedini primjer

Meni bas i nije 120 km neka debela kilometraza za prevalit do auto ceste ali izgleda da tebi jest kad tako govoris Ti govoris o najsavrsenijem i najnaprednijem motociklu danasnjice a sad to mijenjas u to da govoris o motociklu u njegovoj klasi U zadnjih 30 dana sam bio u Austriji, Italiji ,Alabaniji i Makedoniji u to naravno ukljucujema i okolne zamlje Bosnu Crnu Goru i Sloveniju i to ti je cca 6000 km i gle cuda nije po auto cesti jer je ona monotona dosadna Bas bi volio znati di si ti bio i koju si kilometrazu napravio ove godine sa motorom u tvom privatnom vlasnistvu
vickodu
Grijač guma
Grijač guma
Vozim: 1190 adv

Post by vickodu »

vickodu wrote: 1 Ja nebi nikad kupio taj motor niti neki slican tome
2 Jako je bitna razlika u tezini motora ,
3 njegovom meduosovinskom razmaku
4 i tezistu
5 ako se vozis na putevima kao sto je npr prema npr prema Lovcenu
6 osim ako se netko ne zeli voziti po autoputu ali onda ne vidim svrhu voznje na motoru .

7 Sto se tice kvalitete s obzirom da oni nisu japanci evo jednoga razloga zasto nbas nisam siguran u tu kvalitetu
http://www.motorevija.com.hr/vijesti/BM ... lni_raspad" onclick="window.open(this.href);return false;
i malo iza toga
http://www.motorevija.com.hr/vijesti/opet_raspad" onclick="window.open(this.href);return false;

8 i opet dolazimo na to da je vrlo subjektivno misljenje jeli nekome taj njemacki proizvod pojam kvalitete i ljepoga ali ruku na srce
9 magarac vazda ostaje magarac i ne mozes mu promjeniti njegovu tvrdoglavost
Prvo , izvini sto sam ti promenio post , ali ovako lakse odgovaram
1 zasto onda pises ovde , da naucis nekog pameti ? Ili ti je dosadno ?
2 uporedujuci sa ? Jer ako je tezina sama po sebi , svi bi vozili APN-ce
3 a koliki je meduosovinski razmak ?
4 to jos niko nezna , mozda ti imas neke informacije ?
5 ko je pominjao taj put ? mada ako neko ( npr. ja ) hoce da dode iz Londona do tog puta , opet je dobar izbor … jeste , svaki lokalac ce da me opegla sa bilo kojim motorom , ali on je lokalac … tu mi ne bi nista pomoglo .
Isto tako , kad neko iz okoline Lovcena kupi neki slicni motor , dode sa njim u London , ja ima da ga osisam sa mojim skuterom samo tako …
6 gluposti …
7 gluposti..
8 jeste subjektivno , sa tim se slazem , ali ne verujem da na ovom forumu ima iko ko slepo voli BMW zato sto je BMW , cak stavise , mislim da je vecina vlasnika BMW-a jako dobro informisana o motorima generalno , a i o manama i prednostima motora koje voze , ili zele da kupe .
A vecinu tih informacija nisu pokupili ovde , ili naucili od tebe , u to budi siguran
ali
9 ko tebi daje za pravo da nekog zoves magarcem ili tvrdoglavim ? Ako hoces ARGUMENTOVANU razpravu , samo izvoli , ovako nemoj da vredas nikog sa takvim izjavama , jer niko ne vreda ni tebe

Moze li ova razprava da se premesti u Kontejner ?
jer tamo i pripada ...

Simo[/quote]

Bas mi je drago da si ga izmjenio jer je i meni lakse tebi odgovorit

1.Dosadno mi je i zato sto me jako interesira na koji se nacin doslo do toga da je to najsavrseniji motor na svijetu
2.U usporedbi npr sa GS 1200 GSA a Apn-ca vec dugo nitko ne vozi odnosno jako malo ljudi
3.U svakom slucaju puno duzi nego kod Gs akp cemo se drzati Bmw
4.Isto kao gore samo mjesto duzi ubaciti tezi
5.Ja sam pominjao taj put naciciu ti jos puno takvih puteva Ne pricam o lokacima nego pricam o dva ista vozaca na njima nepoznatom putu Cinjenica je da vozac Gs ima veliku prednost na putu kao sto je prema lovcenu isto kao sto vecu prednost ima vozac GT-a na nekakvoj auto cesti ili brzoj cesti ako GT ne ostane u kvaru ali ce to vrijeme pokazati
6.I budale imaju prava na svoje misljenje pa tako i ti
7.Da je ovo glupost BMW bi tuzio novine ali nije pitam se zasto
8. To je tvoj problem sto ti vjerujes ili ne vjerujes ja ti tu ne mogu pomoci progledat ces prije ili kasnije ima vremena i za to i budi siguran da i ne zelim da tu netko nesto nauci od mene jer imaju znalci poput tebe i milicajca skuterasa
9.Ja si davam za pravo da njega zovem tvrdoglavim magarcem i sta sad Btw kad magarac bude argumentirano i istinito pisao onda cu tako i raspravljati s njime a ako te to muci ja ti ne mog pomoci
velimlje
Silovatelj krivina
Silovatelj krivina

Post by velimlje »

To Vickodu ....

Nadam se da ces da se slozis da ovo nigde ne vodi .
Ne radi se o tome ko je vise tvrdoglav ili ko ce koga vise da izvreda , nego ocigledno ti ne volis jednu vrstu motora ( turere ) niti marku BMW , tako da je svaka daljna razprava nepotrebna i suvisna ...

Mislim da je Sledge upotrebio dve reci
najnapredniji
i najkvalitetniji

a ne najsavrseniji

Savrsen motor ne postoji iz prostog razloga jer su ukusi i potrebe toliko razliciti

Da je najnapredniji , to valjda i ti mozes da se slozis , a ako mislis da nije , kazi koji je napredniji ?
a najkvalitetniji ...
dobro to zavisi od pogleda kojeg neko ima na BMW proizvode

Ja sam sa svojim prezadovoljan i verovatno ce i sledeci biti BMW , ali nikome , pa ni tebi ne namecem misljenje

A sto se tice te price za taj K1300GT iz Motorevije ... ( mislim da je taj model u pitanju )

Ne kritikujem ja ni novinare , ni reviju . Na kraju krajeva nisam imao prilike da je citam , necu da dajem ocene napamet . Ali je taj kvar / havarija jako neobicna i jedinstvena .
Svi motori ... ne , izvini , sve sprave koje je covek napravio habaju se i kvare , neke ranije , neke kasnije . Nema neunistljivog motora . Neki motori kad izadu , novi modeli , kao sto je ovaj K 1600 imaju manje , a neki vise ''decjih bolesti'' . To je neminovno . Jedino ako neka firma odluci da napravi re-make APN-a, posto tu nema nekih nepoznanica , mogli bi da daju garanciju 10 godina , mrtvo hladno .
Ja neznam kako drugi rezonuju , ali ja sam u kupovinu BMW-ja usao svestan pozitivnih i negativnih strana motora kojeg sam kupovao , jedino su pozitivne strane prevagale . Sto ne znaci da neko mora da dode do istog zakljucka , ukusi , potrebe , zelje , i najvaznije mogucnosti su nam razlicite .

Sta me nervira kod tog clanka je to sto ga svi anti - BMW -jasi , u koje spadas i ti ( ne branim ti , niti te ''kritikujem'' ) uvek izvlacite i ovde i na drugim forumima

A kad neko pomene neku drugu reportazu , koja hvali BMW , onda se to ne vazi ??? Gde je tu logika ?

Bike magazin , ovde u Engleskoj , je u proslom broju testirao GS , Multistradu i Super Tenere . Pobedio je GS . Cak se ni ja ne slazem sa tim :D , ali sta da kazem ?

Voleo bi da mi nades jedan jedini uporedni test ( slicnih motora , ne neku glupost bez logike , kao npr.Alpenturer ... )
gde se nalaze R 1200 RT ili K 1300 S , a da isti nisu pobedili ? Ili , sve i da nades negde da su 2 , imas li negde da su bili gori ?

To da priznajes samo jednu stranu medalje , onu koja se tebi svida , je dvolicnost , ili ?

A to sto tebe ne interesuju motori kao sto su R1200RT , K1300 i K1600 , sto ces sigurno da nades kao izgovor jer , eto neznas za takav test . Sta se onda mesas ovde ?
Jer mrzis nekog ? Ja sam mislio ovde pricamo o motorima , izvinjavam se sto sam pobrkao forume ...
ice
NLB Moderator
Vozim: BMW S1000XR

Post by ice »

Momci, drugari, junaci, alo!!!!

Večeras sam dobio info da bacim pogled na ovu temu i sad čitam i ne mogu da vjerujem. Ovaj Forum je mjesto đe niko nikoga NIKAD nije vrijeđao i takav će i da ostane u to budite sigurni. Nažalost nisam pratio temu i ja sam kriv što je ovo krenulo ovim tokom, jer nisam reagovao ranije. Ostali moderatori koji su viđeli ove rasprave mogli su reagovat i nije mi jasno zašto nisu.
Vicko, Sledge, sve što imate jedan drugome da kažete to ćete uradit VAN javnog foruma jer ovo nije mjesto za ovakvu vrstu rasprave. Uvijek možemo lijepo i argumentovano pričat, al vrijeđanje ovdje neće prolazit.
Ja vas molim da se iskontrolišete i ispoštujete Velimlje koji je započeo topic sa najboljom namjerom da se priča o datom modelu. Nastavite li sa ovakvom pričom prvo ću izbrisat postove a onda ću vas banovat jer, opet ponavljam, NLB nije zamišljen da bude Forum đe ćemo se vrijeđat.
velimlje
Silovatelj krivina
Silovatelj krivina

Post by velimlje »

ice wrote:
Ja vas molim da se iskontrolišete i ispoštujete Velimlje koji je započeo topic sa najboljom namjerom da se priča o datom modelu

U tom slucaju , obrisi sve do tamo neke druge strane , pa posle zakljucaj temu , jer je ionako izgubila svaki smisao

A koga interesuje ovaj model , naci ce i sam podatke i informacije na netu i bez da jih ja ovde postiram !
ice
NLB Moderator
Vozim: BMW S1000XR

Post by ice »

velimlje wrote:
ice wrote:
Ja vas molim da se iskontrolišete i ispoštujete Velimlje koji je započeo topic sa najboljom namjerom da se priča o datom modelu

U tom slucaju , obrisi sve do tamo neke druge strane , pa posle zakljucaj temu , jer je ionako izgubila svaki smisao

A koga interesuje ovaj model , naci ce i sam podatke i informacije na netu i bez da jih ja ovde postiram !
Obrisao sam sve postove koji veze nemaju s topicom i sad se fokusirajmo na raspravu oko modela. Imaš pravo, sve se može nać na google, ali onda čemu forumi? Ajmo, ovo smo sredili, idemo dalje...
Post Reply