Multistrada 1200 vs Tiger 1200 vs Tenere 1200

Novosti, komentari novih i starih motora...
Post Reply

Ducati Multistrada 1200 vs Triumph Tiger 1200 vs Yamaha Super Tenere 1200

Ducati Multistrada 1200
23
43%
Triumph Tiger 1200
18
34%
Yamaha Super Tenere 1200
12
23%

Total votes: 53

NikGold
NLB Moderator
Vozim: Uvijek prljavu Hondu xr650r

Re: Multistrada 1200 vs Tiger 1200 vs Tenere 1200

Post by NikGold »

Ođe će mo bit jednoglasni da je yamaha zakon
+1389+
djodja
Silovatelj krivina
Silovatelj krivina
Vozim: BMW R1200GS 13

Post by djodja »

mikeli.pg wrote:I Djodja ...... odabra li motor ?
Mikeli, kao sto sam ranije pomenuo, MTS-u sam dao glas (ako me to pitas).
Stewie Griffin (to one of the prostitutes at Cleveland's house):
So, is there any tread left on the tires? Or at this point would it be like throwing a hot dog down a hallway?
djodja
Silovatelj krivina
Silovatelj krivina

Post by djodja »

Space Director wrote:
djodja wrote: MTS mi se svidja jer je Ducati uzeo za ciljno trziste ljude koji zele putne motore sa polozajem sjedjenja enduro motora i

Ja mislim da je greska posmatrati MTS kao putni motor, sa enduro polozajem (valjda svi putni motori sem kruzera imaju enduro polozaj), vec malo drugacije. Ja sam misljenja da je MTS TRKACKI sa enduro polozajem.
Agregat, gume, kocnice, vjesanje, medjuosovinsko rastojanje, sama velicina i tezina motora... Po meni je to cistokrvni trkac ;)
Radzoni, koliko se razumijem touring i sport-touring motori za razliku od enduro motora imaju polozaj sjedjenja koji je pod odredjenim uglom (touring doduse manje od sport-touring), docim slazem se da MTS ima vise sportskog duha u sebi u odnosu na ostatak ekipe (pogotovu Yamahe) sto cini ovaj motor jos interesantnijim.
So, is there any tread left on the tires? Or at this point would it be like throwing a hot dog down a hallway?
Du-Monster
Silovatelj krivina
Silovatelj krivina
Vozim: Ducati monster S2R 1000
Streetfighter S

Post by Du-Monster »

Dobro jesu li ovi iz cycleworld-a normalni ili je to USa net stranica?

Best superbike 2011 je EBR 1190RS ?!?!

Da mi je znat po kojim mjerilima? Jer evo, u tri sekunde razmisljanja sjetih se bar 3 modela koji su bolji od njhovog u apsolutno svemu. :mrgreen:

Da se nadovezem na temu.

Kao sto sam papucharu Bozovicu reko 8-) , mene je strah MTS-a.
Nekako sve sto prosjecan motorist od motora ocekiva pokriva. Ama bas sve. I kako da me nakon istog nesto drugo zainteresira?
S druge strane, ne treba mi bajk koji ima rezervar od 345 litara, koji moze proc 10202483 km bez punjenja istog, kojem je servis jeftiniji dvajs' maraka od proslog, na kojeg stane 4 putne torbe, pola kuce i cijeli repertoar zeninih krema i pitura.. Mene to ne dira..
Ja sam za naked i vise nista. Snadjem se sa jednom torbom na ledjima, ako mi sto fali kupim putem, pumpe su svako 30-tak km, i na kraju krajeva, motor je luksuz i trosak, i samim time nema opravdanja osim meraka :mrgreen: :whistle:
http://www.ducati-croatia.hr/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.ncrfactory.com/eng/index.shtml" onclick="window.open(this.href);return false;
*People who ride Duc's live in big houses. People who fix Duc's live in bigger houses. *
98% of all Ducati motorcycles ever sold are still on the road. The other 2% made it home.
:)
SlavkoPejovic
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: Aprilia Caponord 1200

Post by SlavkoPejovic »

Madza wrote:Ovo mi je jednako tezak izbor kao da mi ovako postavis pitanje "koju bi od ove tri..."

1.Ducati

Image

2.Triumph

Image

3.Yamaha

Image

Drugovi moji,ja bih sve tri probao i sva tri motora vozio :twisted:

Mislim da nema loseg izbora u sva tri slucaja,jer su sve tri opcije bombe kako motori,tako i ...
Nesto mi ovaj Trimph, sumnjiv cini mi se da mu je vracana kilometraza doooostaaaa... A cigar pri "njemu" ne smijes prinositi jer bi se "raskravila" ka sladoled....
SlavkoPejovic
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: Aprilia Caponord 1200

Post by SlavkoPejovic »

Du-Monster wrote:Dobro jesu li ovi iz cycleworld-a normalni ili je to USa net stranica?

Best superbike 2011 je EBR 1190RS ?!?!

Da mi je znat po kojim mjerilima? Jer evo, u tri sekunde razmisljanja sjetih se bar 3 modela koji su bolji od njhovog u apsolutno svemu. :mrgreen:

Da se nadovezem na temu.

Kao sto sam papucharu Bozovicu reko 8-) , mene je strah MTS-a.
Nekako sve sto prosjecan motorist od motora ocekiva pokriva. Ama bas sve. I kako da me nakon istog nesto drugo zainteresira?
S druge strane, ne treba mi bajk koji ima rezervar od 345 litara, koji moze proc 10202483 km bez punjenja istog, kojem je servis jeftiniji dvajs' maraka od proslog, na kojeg stane 4 putne torbe, pola kuce i cijeli repertoar zeninih krema i pitura.. Mene to ne dira..
Ja sam za naked i vise nista. Snadjem se sa jednom torbom na ledjima, ako mi sto fali kupim putem, pumpe su svako 30-tak km, i na kraju krajeva, motor je luksuz i trosak, i samim time nema opravdanja osim meraka :mrgreen: :whistle:
Osim ovog superbike sve ostalo su onako postavili realno (mozda osim ducati devial, mada i on nosi sa sobom harizmu koja mu daje tu prednost i novost je u svijetu Ducatija i motro svijeta uopste...) ne vidim neke promasaje, jer opet se treba odluciti za jedan, a to je kao sto vidimo po ovom nasem malom glasanju stvar finesa jer se na kraju ipak bira samo jedan... Potpuno se slazem da je ovo cim se mi po malo zanimamo luksuz, tako da se u potpunosti slazem sa misljenjem i stavom, koliko trosi motor, koliko staje u rezevoar itd... Pogotovo kod kategorija motora iznad 600cc... Za Hondu 700 crossruner kazu trosi samo 3l? Ima 670cc i 48 ks... Vala mislim da se niko ne bi bunio da trosi 4-5 pa da je barem 60 ks...
Du-Monster
Silovatelj krivina
Silovatelj krivina
Vozim: Ducati monster S2R 1000
Streetfighter S

Post by Du-Monster »

SlavkoPejovic wrote:Za Hondu 700 crossruner kazu trosi samo 3l? Ima 670cc i 48 ks... Vala mislim da se niko ne bi bunio da trosi 4-5 pa da je barem 60 ks...
Vidis, drago mi da si se dotako ovog navedenog povise.

Jer, ovo gore je prometalo, a ne motor. Napravljen je sa svrhom da se reklamira na nacin na koji si ti gore spomenuo, u vremenu kakvom je. I cim je tako, postaje prometalo a ne motor. ;)
http://www.ducati-croatia.hr/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.ncrfactory.com/eng/index.shtml" onclick="window.open(this.href);return false;
*People who ride Duc's live in big houses. People who fix Duc's live in bigger houses. *
98% of all Ducati motorcycles ever sold are still on the road. The other 2% made it home.
:)
mali caca
Grijač guma
Grijač guma
Vozim: BMW S1000RR 2011 trkaci motor
Ducati 748 1997 trkaci motor

Post by mali caca »

SlavkoPejovic wrote:
Madza wrote:Ovo mi je jednako tezak izbor kao da mi ovako postavis pitanje "koju bi od ove tri..."

1.Ducati

Image

2.Triumph

Image

3.Yamaha

Image

Drugovi moji,ja bih sve tri probao i sva tri motora vozio :twisted:

Mislim da nema loseg izbora u sva tri slucaja,jer su sve tri opcije bombe kako motori,tako i ...
Nesto mi ovaj Trimph, sumnjiv cini mi se da mu je vracana kilometraza doooostaaaa... A cigar pri "njemu" ne smijes prinositi jer bi se "raskravila" ka sladoled....

Slavko de si video prirodno zgodnu i lepu britanku??? Ja se ne secam,a zivim medju njima skoro 15 gopdina ili mozda idem na kriva mesta :mrgreen: :lol: tako da ova na slici je bomba

Za talijanke znamo ,a za azijatkinje ako je lepa i zgodan i nije travestit :o tada ti srce stane kad je vidis ;)
Pristojan momak, al' lud u mozak
mali caca
Grijač guma
Grijač guma
Vozim: BMW S1000RR 2011 trkaci motor
Ducati 748 1997 trkaci motor

Post by mali caca »

Da se vratim malo temi juce sam namontirao masu nekih stvari na Multi 1200 od pratece opreme aftermarket proizvodjaca. I naravno kad sam sve to zavrsio morao sam da se malo provozam da vidm dali sve to dihtuje kako treba :mrgreen: .Utisci su sledeci;

-veoma lak i pristupacan za rad,cak nije ni tesko ili komplikovamo da se skinu bocne plastike
-veoma udoban za voznju(u sport modu nemoj da vozis po gradu jer prednja guam ima da ti traje 20.000km :lol: )
-necu ni da pricam kakve kocnice ima jer je brembo u pitanju
-ovo mokro kvacilo radi isto ako i ne bolje od bilo kod motora iz japana ili ostatka evrope
-motor ima malo drugacije zvuke neko drugi modeli Ducatija (jer sada mozes da cujes rad motora zbog morkog kvacila)

Iako je bilo samo +7 stepeni juce mogu da vam kazem da ove Pirelli gume daju neko pouzdanje i na ladnoj podlozi.

Jedino sto mi se nije svidelo je to sto ima onu zastitnu metalnu plocu za karter i ako zelis da ocistic onaj filter ulja u kartetu moras da skines centralnu nogaru da bi skinuo tu plocu.Ali nije to nista strasno
Pristojan momak, al' lud u mozak
djodja
Silovatelj krivina
Silovatelj krivina

Post by djodja »

mali caca wrote:Da se vratim malo temi juce sam namontirao masu nekih stvari na Multi 1200 od pratece opreme aftermarket proizvodjaca. I naravno kad sam sve to zavrsio morao sam da se malo provozam da vidm dali sve to dihtuje kako treba :mrgreen: .Utisci su sledeci;

-veoma lak i pristupacan za rad,cak nije ni tesko ili komplikovamo da se skinu bocne plastike
-veoma udoban za voznju(u sport modu nemoj da vozis po gradu jer prednja guam ima da ti traje 20.000km :lol: )
-necu ni da pricam kakve kocnice ima jer je brembo u pitanju
-ovo mokro kvacilo radi isto ako i ne bolje od bilo kod motora iz japana ili ostatka evrope
-motor ima malo drugacije zvuke neko drugi modeli Ducatija (jer sada mozes da cujes rad motora zbog morkog kvacila)

Iako je bilo samo +7 stepeni juce mogu da vam kazem da ove Pirelli gume daju neko pouzdanje i na ladnoj podlozi.

Jedino sto mi se nije svidelo je to sto ima onu zastitnu metalnu plocu za karter i ako zelis da ocistic onaj filter ulja u kartetu moras da skines centralnu nogaru da bi skinuo tu plocu.Ali nije to nista strasno
Po tvojoj preporuci sam kupio Tigera, mislim da ce isto a se desi i sa MTS-om :)
Post Reply