Ohrid 2010.

Predlozi za putovanja, izleti informacije za moto skupove
Post Reply
TNT
Biker wannabe
Biker wannabe

Re: Ohrid 2010.

Post by TNT »

Odlicna ideja da se produzi za Meteore to me je u stvari stvarno i privuklo da vam se pridruzim, znaci ako ima mjesta :D u coporu i ja bi vam se pridruzio, 90% posto je da cu ic a 10% da necu radi finansija....ali smislit cu ja nesto dotad ;) . Nego recite mi kako stojimo sa ulaskom u Grcku tj mislim na garantne listove ili sta vec trebamo prvo dobit ili sad po novome mozemo se zaletit s pasosima i uletit kad god :lol:
DrMracni
NLB Moderator
Vozim: KTM 990 Adventure
KTM 350 Freeride

Post by DrMracni »

za ulazak u Grcku nijesam 100% siguran, ali mislim da nam nece praviti probleme. a iako nas vrate da smo zdravo :)
Ljudi nemojte da jedete zuti snijeg!
http://www.monteguide.me" onclick="window.open(this.href);return false; - Motorbike Tours Montenegro https://www.facebook.com/monteguide/" onclick="window.open(this.href);return false;
Hogar
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: Suzuki V Strom 650 - 2017.

Post by Hogar »

Ono sto nas dvoje svakako namjeravamo, a preporucio bih i ostalima, je da izvade putno zdravstveno osiguranje. Nije preskupo, moze da se izvadi na godinu dana (ko planira da putuje), a moze i krace, a, zlu ne trebalo, moze valjati, makar da nas puste preko grane.
DrMracni
NLB Moderator
Vozim: KTM 990 Adventure
KTM 350 Freeride

Post by DrMracni »

Hogar wrote:Ono sto nas dvoje svakako namjeravamo, a preporucio bih i ostalima, je da izvade putno zdravstveno osiguranje. Nije preskupo, moze da se izvadi na godinu dana (ko planira da putuje), a moze i krace, a, zlu ne trebalo, moze valjati, makar da nas puste preko grane.
tacno!
Ljudi nemojte da jedete zuti snijeg!
http://www.monteguide.me" onclick="window.open(this.href);return false; - Motorbike Tours Montenegro https://www.facebook.com/monteguide/" onclick="window.open(this.href);return false;
fat boy
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: Opet mali strom

Post by fat boy »

Kod mene su šanse: 10% - mogu, 100% - ne mogu :mrgreen:
Od dokumentacije samo pasoš, ali... može da zapne oko međunarodne vozačke, međunarodnog punomoćja za motor...
mada iz mojeg skorašnjeg iskustva 20 eura zamjenjuje svaki papir :lol:
Hogar
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader

Post by Hogar »

fat boy wrote:Kod mene su šanse: 10% - mogu, 100% - ne mogu :mrgreen:
Od dokumentacije samo pasoš, ali... može da zapne oko međunarodne vozačke, međunarodnog punomoćja za motor...
mada iz mojeg skorašnjeg iskustva 20 eura zamjenjuje svaki papir :lol:
Ajde, ajde, Fat Boy, sve je to 30 minuta i 50ak eura u AMSCG!!! :D
TNT
Biker wannabe
Biker wannabe

Post by TNT »

DrMracni wrote:za ulazak u Grcku nijesam 100% siguran, ali mislim da nam nece praviti probleme. a iako nas vrate da smo zdravo :)

Kad sam u decembar isao za Skoplje zbog isteklog zelenog kartona (jbg mislio sam da ovaj prethodni vlasnik sto ga je i registrovao nekoliko dana prije nego sam ga kupio da mi je i dao zeleni koji vazi bar 6 mjeseci) a on mi lik dao vec istekli tada kada sam ga kupovao a ja budala neprovjeravao pa su me ladno vratili sa makedonske granice od koje je Skoplje bilo udaljeno samo 10km :cry: :cry: :cry: , to je tako bilo frustrirajuce da nebih volio to opet prozivljavat, tako da ako je neko upucen u ovo za Grcku neka objavi sve potrebne podatke o papirima koji su potrebni za to da ne bi doslo do nemogucnosti stizanja do zeljene destinacije jer stvarno steta je to neobici radi sitnica s papirima koje svi mozemo na vrijeme zavrsiti.
wulfy
NLB Moderator
Vozim: Aprilia Pegaso 650 Strada

Post by wulfy »

Po pravilu na svakoj granici od ,,papira'' je potrebno sledeće:

- pasoš
- zeleni karton
- saobraćajna dozvola
- medjunarodna vozačka dozvola
- medjunarodno ovlašcenje (ukoliko nije registrovan na vaše ime, ovo važi i za vozila uzeta na lizing)
- naljepnica MNE na zadnjem djelu vozila

Praksa je pak nešto drugačija, u 90% (ma i više) slučajeva tražen mi je samo pasoš i zeleni karton i ponekad i vozačka (obična) da provjere imam li A kategoriju. Dakle, vrlo rijetko se traže svi ovi ,,papiri'' te se granica uglavnom može preći bez, ali u slučaju da se traži, a nema se nešto od rečenog zna da bude frustrijaće (sa graničarima nema rasprave i oni su uvjek upravu).

Još nešto: NOVAC. Za mnoge države postoji donji limit, recimo u Hrvatsku se ne može ući ako se nema minimum 175 eura (po osobi), za Italiju je mislim 200 eura (i ta suma važi za većinu Evropskih država). I ovo se vrlo rijetko traži ali bolje imati sve. Ja u zadnjih 5 godina nikad nisam pokazao medjunarodno ovlašćenje jer mi ga niko nikad nije tražio, u tom periodu morao sam jedno 5-6 puta pokazati novac (jedanput sam vraćen jer nisam imao dovoljno za ulaz u HR), a međunarodnu vozačku sam pokazivao 1 (i slovima jedan) put u istom periodu.
brum brum brm brm brrrrrrrrrrrrrm.... i kez od uva do uva
Hogar
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader

Post by Hogar »

wulfy wrote: - pasoš check
- zeleni karton check
- saobraćajna dozvola check
- medjunarodna vozačka dozvola check
- medjunarodno ovlašcenje (ukoliko nije registrovan na vaše ime, ovo važi i za vozila uzeta na lizing) ne treba mi
- naljepnica MNE na zadnjem djelu vozila ovo nemam
wulfy wrote: Još nešto: NOVAC. Za mnoge države postoji donji limit, recimo u Hrvatsku se ne može ući ako se nema minimum 175 eura (po osobi), za Italiju je mislim 200 eura (i ta suma važi za većinu Evropskih država). I ovo se vrlo rijetko traži ali bolje imati sve. Ja u zadnjih 5 godina nikad nisam pokazao medjunarodno ovlašćenje jer mi ga niko nikad nije tražio, u tom periodu morao sam jedno 5-6 puta pokazati novac (jedanput sam vraćen jer nisam imao dovoljno za ulaz u HR), a međunarodnu vozačku sam pokazivao 1 (i slovima jedan) put u istom periodu.
Nekoliko puta su me pitali na raznoraznim granicama za novac. Ja sam uvijek prolazio kada samo pokazem kreditne kartice. Sa njima nikad nije bilo problema.
wulfy wrote: - naljepnica MNE na zadnjem djelu vozila
Za ovo me bas interesuje, jel mora biti, kako negdje procitah, crna slova na bijeloj pozadini, ili su prihvatljive i oni moderni dizajni, koji se obicno rade katerom, recimo siva slova na crnom kuferu ili crna slova na sivom autu (kao recimo ova na fotki)????

Image
jagerbd
NLB Moderator
Vozim: Speed triple 1050 - 2005
Vespa PX 200 - 1987

Post by jagerbd »

e rasprrave oko puta u Ohrid.....ljudi pratim ovo mjesecima, ni ovi nasi sto putuju oko svijeta nemaju dilema ovoliko :P
Speed triple 1050 2005
Vespa PX 200 1987
Post Reply