Podsetio si me odmah na mog strica ( i ostatak rodbine ) u Niksicu , spavanje poslepodne .... ja se uvek ubijao od dosade dva sata dok se svi ne probude ...dovlamsi wrote:velimlje wrote:Kazi ti tom međedu da smo mi skapali od nestrpljenja dok on spava , probudi ga ...dovlamsi wrote:Zato što "međed" koju sređuje sajt spava po cijeli dan![]()
Ušili su u Rusiju, spavali u šatoru, carina im uzela nož, sreli ruske motoriste koji su im pomogli, Vladu se prosuo zadnji ležaj točka, uspješno ga zamjenili.
Evo sad proradio sajt.
Ha, ha, ha.... Njega probudit prije 15h - nema šanse.![]()
Inače to je Blažekov kadar![]()
The Ride Around 2010 - krenuli su
-
velimlje
- Silovatelj krivina

Re: The Ride Around 2010 - krenuli su
- wulfy
- NLB Moderator
- Vozim: Aprilia Pegaso 650 Strada
Slavjanskaja braća
PUT OKO SVIJETA 2010.
DAN 6: Uzeli smo kazahstansku vizu:) i konačno možemo da krenemo iz Kijeva. Krećemo oko podneva, a do prvog većeg grada imamo oko 500 km. Plan je da stignemo do Kharkiva i poslije negdje odspavamo. Konačno je vrijeme lijepo. Put je prav i katastrofalno dosadan za vožnju. Prespavali smo u šumi, preko puta vojne baze (mislimo da je neki vojni aerodrom u pitanju). Oko 21 čas sa kacigama i jaknama smo postavljali šator, jer je komaraca bilo milion. Dogovor je da ujutru ustanemo rano i krenemo kao ukrajinsko- ruskoj granici.
Sve u svemu, prilično dosadan dan, bar što se vožnje tiče.
DAN 7: Po dogovoru, ustali smo oko šest i krenuli prema Krasnodaru, koji je oko 60 kilometara udaljen od ukrajinsko-ruske granice. Nakon doručka na pumpi, krećemo dalje i opet nas čeka prav put kroz ravnicu. Pred sam dolazak u Krasnodar ( na oko 30 km), pokvario se ležaj zadnjeg točka “honde”.
Prvo smo pomislili da je u pitanju kvačilo( zbog zvuka). Nino ga je probao i shvatili smo da je ipak ležaj, što nas je pomalo obradovalo. Imamo rezervni, samo ga je potrebno zamijeniti. Uz kratku konsultaciju sa Ninovim drugom Radom iz Beograda, nakon pola sata, uspješno smo ga zamijenili. Veoma smo zadovoljni, jer je ovo prvi ozbiljniji kvar koji smo sami riješili. U Krasnodar smo svratli da jedemo i dok su Blažo i Nino bili u prodavnici, oko motora se sakupilo puno ljudi koji su se slikali, rukovali sa nama i interesovali se gdje idemo. “Slavenskaja braća” - to oni tako definišu. Mahom svi znaju za Crnu Goru i Srbiju, a poneki nas prepoznaju kroz Jugoslaviju. Pred granicu sa Rusijom dolazimo oko 14 sati, a onda dolazi ukrajinska granica i prvi problemi. Prilikom dolaska do ukrajinskog carinika, prolazimo kroz skener. Ja sam sa “hondom” bio prvi i odmah su tražili da otvore moj lijevi kofer. U njemu su pronašli moj “tantno” nož, rekli da je to prekršaj i da nosimo oruzje !
Nakon objašnjavanja sa njima, shvatili smo da je u Ukrajini potrebna dozvola za takav nož, koju mi naravno nijesmo imali.
Iako su bili ljubazni, trebalo im je čitavih šest sati da završe proceduru, popune papire i oduzmu nam nož. Uz slikanje sa njima, rastajemo se i odlazimo na rusku granicu. Za divno čudo, vrlo ekspeditivni, a prvi kontakt je bio “slavjanskaja braća”.
Carinik nas je uveo u sobu, pomogao da popunimo papire, vrlo ljubazno objasnio na šta da obratimo pažnju i rekao nam kurs dolara i eura, da nas neko ne bi prevario. Međutim, njegovom kolegi nije radio računar, pa smo se tu malo zadržali. Sve u svemu, utisci sa ruske granice su odlični.
Već je ponoć i lagano tražimo mjesto da spavamo i kupimo vodu. U prvom mjestu, nakon granice objašnjavaju nam da ne mogu da prime dolare, a i da nemamo gdje da ih zamijenimo. Malo iznervirani zbog cijelog dana odlazimo, kada su iz iz radnje izašle dvije veoma ljubazne gospođe i donose nam dvije flaše vode.
Sreća, pa normalnog svijeta ima svuda. Pokušavamo da nađemo mjesto za spavanje i nakon 30 kilometara vožnje, dolazimo do nekog grada (ne sjećam se imena). Tražeći mjesto za šator, nailazimo na grupu ruskih, veoma ljubaznih motorista, koji nam pomažu, odvode do kampa, čak i pregovaraju za nas o cijeni. A kamp, sa toplom vodom i tušem (koji nam je baš trebao) koštao je svega 12 dolara.
Jedan sat poslije ponoći, odspavaćemo, pa pravac Volgograd i Kazahstan.
izvor: http://www.vijesti.me" onclick="window.open(this.href);return false;
PUT OKO SVIJETA 2010.
DAN 6: Uzeli smo kazahstansku vizu:) i konačno možemo da krenemo iz Kijeva. Krećemo oko podneva, a do prvog većeg grada imamo oko 500 km. Plan je da stignemo do Kharkiva i poslije negdje odspavamo. Konačno je vrijeme lijepo. Put je prav i katastrofalno dosadan za vožnju. Prespavali smo u šumi, preko puta vojne baze (mislimo da je neki vojni aerodrom u pitanju). Oko 21 čas sa kacigama i jaknama smo postavljali šator, jer je komaraca bilo milion. Dogovor je da ujutru ustanemo rano i krenemo kao ukrajinsko- ruskoj granici.
Sve u svemu, prilično dosadan dan, bar što se vožnje tiče.
DAN 7: Po dogovoru, ustali smo oko šest i krenuli prema Krasnodaru, koji je oko 60 kilometara udaljen od ukrajinsko-ruske granice. Nakon doručka na pumpi, krećemo dalje i opet nas čeka prav put kroz ravnicu. Pred sam dolazak u Krasnodar ( na oko 30 km), pokvario se ležaj zadnjeg točka “honde”.
Prvo smo pomislili da je u pitanju kvačilo( zbog zvuka). Nino ga je probao i shvatili smo da je ipak ležaj, što nas je pomalo obradovalo. Imamo rezervni, samo ga je potrebno zamijeniti. Uz kratku konsultaciju sa Ninovim drugom Radom iz Beograda, nakon pola sata, uspješno smo ga zamijenili. Veoma smo zadovoljni, jer je ovo prvi ozbiljniji kvar koji smo sami riješili. U Krasnodar smo svratli da jedemo i dok su Blažo i Nino bili u prodavnici, oko motora se sakupilo puno ljudi koji su se slikali, rukovali sa nama i interesovali se gdje idemo. “Slavenskaja braća” - to oni tako definišu. Mahom svi znaju za Crnu Goru i Srbiju, a poneki nas prepoznaju kroz Jugoslaviju. Pred granicu sa Rusijom dolazimo oko 14 sati, a onda dolazi ukrajinska granica i prvi problemi. Prilikom dolaska do ukrajinskog carinika, prolazimo kroz skener. Ja sam sa “hondom” bio prvi i odmah su tražili da otvore moj lijevi kofer. U njemu su pronašli moj “tantno” nož, rekli da je to prekršaj i da nosimo oruzje !
Iako su bili ljubazni, trebalo im je čitavih šest sati da završe proceduru, popune papire i oduzmu nam nož. Uz slikanje sa njima, rastajemo se i odlazimo na rusku granicu. Za divno čudo, vrlo ekspeditivni, a prvi kontakt je bio “slavjanskaja braća”.
Već je ponoć i lagano tražimo mjesto da spavamo i kupimo vodu. U prvom mjestu, nakon granice objašnjavaju nam da ne mogu da prime dolare, a i da nemamo gdje da ih zamijenimo. Malo iznervirani zbog cijelog dana odlazimo, kada su iz iz radnje izašle dvije veoma ljubazne gospođe i donose nam dvije flaše vode.
izvor: http://www.vijesti.me" onclick="window.open(this.href);return false;
brum brum brm brm brrrrrrrrrrrrrm.... i kez od uva do uva
- Gasho
- NLB Moderator
- Vozim: Biciklo...
Evo ih vise od sata na granicu...
http://www.ramboamadeus.com" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.thebooksofknjige.com" onclick="window.open(this.href);return false;
Ko pjeva zlo, ne misli...
http://www.thebooksofknjige.com" onclick="window.open(this.href);return false;
Ko pjeva zlo, ne misli...
- Roki
- NLB Moderator
- Vozim: BMW R 80 GS sa prikolicom

Fahre nie schneller als dein Schutzengel fliegen kann
Ali neki od nas nisu travu pasli,
Pa su nogom u grob a nisu odrasli,
Miliji im pomet i motora jeka,
Mi slobodni nekad, oni dovijeka. N.Milakovic bajkerima
Ali neki od nas nisu travu pasli,
Pa su nogom u grob a nisu odrasli,
Miliji im pomet i motora jeka,
Mi slobodni nekad, oni dovijeka. N.Milakovic bajkerima
- ice
- NLB Moderator
- Vozim: BMW S1000XR
sad kad su im uzeli nož kako će se Nino branit od međeda u Sibir... 
dobro je dobro je, napreduju fino... ponos!!
dobro je dobro je, napreduju fino... ponos!!
-
WaWa
- Biker wannabe

- Vozim: BMW R1200 GSA LC
Swaka chast ljudi...za svaku pohvalu RESPECT!!!!! svaki dan sve vise i vise mi hvale rijeci...samo naprijed....!!!
-
dovlamsi
- Stoper

- Vozim: auto
Očigledno da su u Kazakhstanu internet veze vrhunske
pošto se treći dan ne javljaju.
Ovaj put "međed" admin-theridearound2010, odnosno jedan od naših admin-a /isti lik/ nije kriv, bez što ga ja napadam iz navike
Izleda da će još sjutra kroz Kazakhstan pa ulaze u Rusiju ponovo.
Valjda im je plan da idu na Omsk pa Novosibirsk pa onda u Mongoliju.
Kako napreduju izgleda da su još na asfaltu.
Je li ko u kontaktu sa njima?
Ovaj put "međed" admin-theridearound2010, odnosno jedan od naših admin-a /isti lik/ nije kriv, bez što ga ja napadam iz navike
Izleda da će još sjutra kroz Kazakhstan pa ulaze u Rusiju ponovo.
Valjda im je plan da idu na Omsk pa Novosibirsk pa onda u Mongoliju.
Kako napreduju izgleda da su još na asfaltu.
Je li ko u kontaktu sa njima?
- Space Director
- NLB Moderator
- Vozim: TDM 900
dovlamsi wrote: Je li ko u kontaktu sa njima?
Jesam ja
Poslali su mi juce broj sa nekakvog kazahstanstog pripejda koji izgleda nesto ovako: +7 098847874168417647.
Komunikacija je bila sledeca:
Kazahstanci: Mozes li nam pronaci u kom gradu na jugu Rusije postoji Mongolska ambasada ili konzulat?
Ja: Ali ja nemam pojma ko ste vi....
Kazahstanci: Ne zajebavaj nego trazi...
Ja: Ocu, ali kad dodjem kuci veceras, pojedem nesto toplo kasikom sto je majka skuvala, pa da se istusiram, mozda neki sladoled pojedem, pa se vidim sa djevojkom, a onda da legnem u svoj meki krevet... racunajte da vam je to zavrseno.
Kazahstanci: Proveri nam to veceras pls.
Ja: Ma ko te jebe, kojeg djavola si tamo isao
Kazahstanci, tj, Vlado, tacno ga znam kad popizdi: A kakav si mangup kad nisam blizu...
Hahhahaha :p
Sinoc sam im poslao neke informacije (ipak) pa evo i vi da znate, mozda krenu ka tim gradovima na jugu Rusije: Kyzyl i Ulan-Ude, mada je ovo podaleko, ne vjerujem da im odgovara.
I kad stojim tesko me pratiti...
-
fat boy
- Test vozač kaskader

- Vozim: Opet mali strom
Xoxoxoxoxo surovo ali dobro 
-
Ivan Grozni
- Silovatelj krivina

- Vozim: V-strom DL650
hahahahahahaSpace Director wrote: Jesam ja
Poslali su mi juce broj sa nekakvog kazahstanstog pripejda koji izgleda nesto ovako: +7 098847874168417647.
Komunikacija je bila sledeca:
Kazahstanci: Mozes li nam pronaci u kom gradu na jugu Rusije postoji Mongolska ambasada ili konzulat?
Ja: Ali ja nemam pojma ko ste vi....
Kazahstanci: Ne zajebavaj nego trazi...
Ja: Ocu, ali kad dodjem kuci veceras, pojedem nesto toplo kasikom sto je majka skuvala, pa da se istusiram, mozda neki sladoled pojedem, pa se vidim sa djevojkom, a onda da legnem u svoj meki krevet... racunajte da vam je to zavrseno.
Kazahstanci: Proveri nam to veceras pls.
Ja: Ma ko te jebe, kojeg djavola si tamo isao
Kazahstanci, tj, Vlado, tacno ga znam kad popizdi: A kakav si mangup kad nisam blizu...
Hahhahaha :p
Sinoc sam im poslao neke informacije (ipak) pa evo i vi da znate, mozda krenu ka tim gradovima na jugu Rusije: Kyzyl i Ulan-Ude, mada je ovo podaleko, ne vjerujem da im odgovara.
E kako se ismijah
"Mene, ako se sete na Dan bezbednosti, sete se, ako se ne sete, nikom ništa. To je bila moja dužnost da radim. Najveće zadovoljstvo biće mi misao da sam jednog čoveka izveo na pravi put"