Multistrada 1200 vs Tiger 1200 vs Tenere 1200

Novosti, komentari novih i starih motora...
Post Reply

Ducati Multistrada 1200 vs Triumph Tiger 1200 vs Yamaha Super Tenere 1200

Ducati Multistrada 1200
23
43%
Triumph Tiger 1200
18
34%
Yamaha Super Tenere 1200
12
23%

Total votes: 53

mali caca
Grijač guma
Grijač guma
Vozim: BMW S1000RR 2011 trkaci motor
Ducati 748 1997 trkaci motor

Re: Multistrada 1200 vs Tiger 1200 vs Tenere 1200

Post by mali caca »

Bice mi veoma drago da to vidim i da pomognem ako mogu :P
Pristojan momak, al' lud u mozak
sparco
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: dpv ;)

Post by sparco »

dr mracni, ako vala tako razmisljas za mts , evo ti odma downside, ne moz u teren ;) adv990 i the end .... opet velim iako glasah za triumpha , kupio bih mts , zasto, ne znam ne pitajte, dukac je dukac, to ti je dovoljno da ti ubaci onu bezobraznu bubicu u glavu i da si kao malo stetno dijete , sve je to racionalno, mocni dobri kvalitetni triumph rijedak i slicno , al cim vidis crveno cudovistance u spisku, rogovi rastu , ja to trazim od motora
risk,is what makes life worth living.
DrMracni
NLB Moderator
Vozim: KTM 990 Adventure
KTM 350 Freeride

Post by DrMracni »

ne, ne ja znam pravac kuda idem :) samo ka enduru... ali djodja je bio jasan, samo asfalt i to je to. za ostalo sparco, apsolutno se slazem! :)
e kad bi se imalo para, kao sto se ima :mrgreen: moj putni bi bio MTS jer imas vise motora u jednom, definitivno se moze reci da je daleko od dosadnog motora koji je napravljen samo za kilometre... ovo sto mali caca rece mi je sasvim dovoljno, kao i djodji :)
Ljudi nemojte da jedete zuti snijeg!
http://www.monteguide.me" onclick="window.open(this.href);return false; - Motorbike Tours Montenegro https://www.facebook.com/monteguide/" onclick="window.open(this.href);return false;
mali caca
Grijač guma
Grijač guma
Vozim: BMW S1000RR 2011 trkaci motor
Ducati 748 1997 trkaci motor

Post by mali caca »

ja ljudi Multi je super motor ali Tiger vodi na glasanju :mrgreen: :whistle:
Pristojan momak, al' lud u mozak
ice
NLB Moderator
Vozim: BMW S1000XR

Post by ice »

mali caca wrote:ja ljudi Multi je super motor ali Tiger vodi na glasanju :mrgreen: :whistle:
za sad više ne vodi ;)

evo i ja da se uključim u raspravu.
Ćaća, drago mi je da si nam dao malo više detalja ovim zadnjim tvojim testom i potvrdio mi zašto se odlučih da glasam za MTS... mada sam to uradio i prije no pročitah tvoj post :)
MTS iz mnogo razloga, krenuvši od agresivnog izgleda, performansi, više asvaltno orijentisanog motora, agresivan agregat, elektronika koja pokriva dosta aspekata vožnje, manja težina.... jedina mana koja je po meni baš mana je ta što nema kardan. A jbg, jednom ko batali da podmazuje lanac teško se ponovo vraća na tu "muku" koja se rješava jednim finim scot oilerom jeli ;)
dalje pomenute motore neću pominjat jer mi nisu po ukusu pored MTS-a. I još jedna stvar Đođa, nisi stavio sliku MTS-a sa ful koferima. Tu čak po malo i liči na putni motor a ne samo na jednog ludog vanzemaljca ;)
djodja
Silovatelj krivina
Silovatelj krivina
Vozim: BMW R1200GS 13

Post by djodja »

ice wrote:
mali caca wrote:ja ljudi Multi je super motor ali Tiger vodi na glasanju :mrgreen: :whistle:
za sad više ne vodi ;)

evo i ja da se uključim u raspravu.
Ćaća, drago mi je da si nam dao malo više detalja ovim zadnjim tvojim testom i potvrdio mi zašto se odlučih da glasam za MTS... mada sam to uradio i prije no pročitah tvoj post :)
MTS iz mnogo razloga, krenuvši od agresivnog izgleda, performansi, više asvaltno orijentisanog motora, agresivan agregat, elektronika koja pokriva dosta aspekata vožnje, manja težina.... jedina mana koja je po meni baš mana je ta što nema kardan. A jbg, jednom ko batali da podmazuje lanac teško se ponovo vraća na tu "muku" koja se rješava jednim finim scot oilerom jeli ;)
dalje pomenute motore neću pominjat jer mi nisu po ukusu pored MTS-a. I još jedna stvar Đođa, nisi stavio sliku MTS-a sa ful koferima. Tu čak po malo i liči na putni motor a ne samo na jednog ludog vanzemaljca ;)
Dje si Ice istomisljenice :) Aminujem sve sto si rekao. MTS sa i bez kofera izgleda brutalno, lanac... iskreno mene je to i neku ruku prednost. Kao sto si sam rekao, podmazivanje se resava ScotOiler-om (provjereno) a sa druge strane u najgorem slucaju lanac se da relativno jedostavno popravit, docim u koliko kardan zabudali (doduse nisam jos cuo da se to desilo) vozilo samo lagano mozes da parkiras :)
Stewie Griffin (to one of the prostitutes at Cleveland's house):
So, is there any tread left on the tires? Or at this point would it be like throwing a hot dog down a hallway?
djodja
Silovatelj krivina
Silovatelj krivina
Vozim: BMW R1200GS 13

Post by djodja »

@ MaliCaca

Koliko sam upoznat, MTS ima servisne intervale na 15k km, docim interesuje me troskovi odrzavanja u odnosu na motore u klasi. Predpostavljam da je malo skuplji, mada sa obzirom na servisni interval, nebi trebalo da je mnogo sukplji... Sto ti kazes?
Stewie Griffin (to one of the prostitutes at Cleveland's house):
So, is there any tread left on the tires? Or at this point would it be like throwing a hot dog down a hallway?
ice
NLB Moderator
Vozim: BMW S1000XR

Post by ice »

djodja wrote:@ MaliCaca

Koliko sam upoznat, MTS ima servisne intervale na 15k km, docim interesuje me troskovi odrzavanja u odnosu na motore u klasi. Predpostavljam da je malo skuplji, mada sa obzirom na servisni interval, nebi trebalo da je mnogo sukplji... Sto ti kazes?
mislim da su servisi na 20k km, pa iako su malo skuplji servisi uštedio si što nisi išao kod servisera 2-3 puta nego jednom.... samo što kod nas nema servisera za ovo čudovište...
jovan
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: Honda XR 600 R
Yamaha XTZ 750 ST
Buell XB12X

Post by jovan »

Na pitanje sta preferiramo vise od navedena tri motora odgovorio sam glasajuci za Yamahu, jer vise volim enduro voznje, a od ova tri motora Yamaha je, po rezultatima testova, najbolja za offroad. Sto se tice Multistrade mislim da je dobar motor, svestran, lako se transformise pritiskom na dugme, u sportski motor, turing, urban i enduro. Kad posmatram motor u sport modu i uporedim ga sa sportskim motorima u ovoj klasi onda je ispod prosjeka po performansama. Isto vazi i za preostala tri moda koji su na raspolaganju. Kao turing kad se uporedi sa motorima u turing klasi opet je prosjecan, a kao enduro je bas ispod prosjeka. Po meni veliki plus za svestranost, lijep, univerzalan motor.
Veliki minus sto kod nas motor tesko moze da se servisira. Na 24000 km, a to se sa ovim motorom brzo predje, treba provjeriti zazor ventila i po potrebi podesiti zazor. Treba raditi dijagnostiku, mijenjati zupcaste kaiseve, a ne znam da kod nas neko to radi.
Du-Monster
Silovatelj krivina
Silovatelj krivina
Vozim: Ducati monster S2R 1000
Streetfighter S

Post by Du-Monster »

djodja wrote:
Koliko sam upoznat, MTS ima servisne intervale na 15k km,
Svako 24000, ulje i ostale pizdarije mozes i sam cinit doma ;) . Nemam pojma koliko je njoj servis al ostalim cetveroventilcima je sa novim remenima, oko 400 - 480 eur. Iako vjerujem da se oni ne moraju mjenjat prije 48 000, meni je svako 24 000 u manualu a mjenjo sam ih (na svoju ruku) na 36000 iako mi je i tad tvrdio serviser, uzimajuci u obzir njihovo stanje da nije potrebno.
ice wrote: jedina mana koja je po meni baš mana je ta što nema kardan. A jbg, jednom ko batali da podmazuje lanac teško se ponovo vraća na tu "muku"....
Nauci zenu ako je tebi problem ;) Ja svoju pomalo "dresiram", prvo guranje, pa onda mazanje :mrgreen:
http://www.ducati-croatia.hr/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.ncrfactory.com/eng/index.shtml" onclick="window.open(this.href);return false;
*People who ride Duc's live in big houses. People who fix Duc's live in bigger houses. *
98% of all Ducati motorcycles ever sold are still on the road. The other 2% made it home.
:)
Post Reply