Za sada bez dobrog naslova... Srbija-Rumunija

Predlozi za putovanja, izleti informacije za moto skupove
Post Reply
SlavkoPejovic
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: Aprilia Caponord 1200

Re: Za sada bez dobrog naslova... Srbija-Rumunija

Post by SlavkoPejovic »

Plan je da malo obidjemo grad i da idemo za Crnu Goru preko Bosne... Znaci smjer Sabac, Loznica Zvornik pa preko Romanije, Han Pijeska, Gorazda, Foce...
Image
Image
SlavkoPejovic
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader

Post by SlavkoPejovic »

Ja prvi put vozim tim dijelom odnosno najdalje na tu stranu sam stizao do Sapca... Put je dobar (osim kratkog dijela oko Zvornika)... Romanija je fenomenalna (za malo fatalna jer smo imalo bliski susret se trkacem u Alfi 147 kojeg je krivina izbacila i uso je "poprecke" Borko je za malo izbjegao katastrofu...) Stajemo na jagnjetinu...
Image
Zaboravih ime restorana al' Borko ce dopuniti jer je hrana bomba...tako da je jedno od mjesta za obavezno posjetiti...
SlavkoPejovic
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader

Post by SlavkoPejovic »

Nastavljamo dalje i odlucujemo da idemo preko Tjentista jer je otvoren novi put... Tako da znate kao informaciju sada je Tjentiste vise nego blizu...
Sredjivanje kofera na Yamahi koji je se rasklimatao...
Image
Image
Last edited by SlavkoPejovic on 09 Jan 2014 00:15, edited 1 time in total.
SlavkoPejovic
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader

Post by SlavkoPejovic »

To bi bilo bilo to sto se tice samog putovanja pa cu utiske sve obuhvatne u sledecem postu... Borko molim te dopuni sa tvojim slikama informacijama..
Last edited by SlavkoPejovic on 09 Jan 2014 00:15, edited 1 time in total.
ice
NLB Moderator
Vozim: BMW S1000XR

Post by ice »

lijepo junaci, lijepo! super fotke i vidim lijepo ste se družili :clap:
Borko, manje se $ekiraj oko motora, ipak je to gomila gvožđa na jednom mjestu 8-)
SlavkoPejovic
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader

Post by SlavkoPejovic »

ice wrote:lijepo junaci, lijepo! super fotke i vidim lijepo ste se družili :clap:
Borko, manje se $ekiraj oko motora, ipak je to gomila gvožđa na jednom mjestu 8-)
Molim... 8-) Htjeli da operu motor u servisu...Boko ih samo pogleda i rece "moj motor vi da perete" i lagano se nasmija... Posebna procedura njege Tigrice... ako se dobro sjecam, prvo se nanese neki posebno sredstvo koje samo odradi najveci dio posla pa se onda mlakom vodom i blagim samponom to sve ispere... Naravno ne po visokim pritiskom vec onako lagano...
ice
NLB Moderator
Vozim: BMW S1000XR

Post by ice »

SlavkoPejovic wrote:
ice wrote:lijepo junaci, lijepo! super fotke i vidim lijepo ste se družili :clap:
Molim... 8-) Htjeli da operu motor u servisu...Boko ih samo pogleda i rece "moj motor vi da perete" i lagano se nasmija... Posebna procedura njege Tigrice... ako se dobro sjecam, prvo se nanese neki posebno sredstvo koje samo odradi najveci dio posla pa se onda mlakom vodom i blagim samponom to sve ispere... Naravno ne po visokim pritiskom vec onako lagano...
uz blago pjevušenje pjesmice, na auspuh, koju samo njih dvoje znaju?
Galiot
NLB Moderator
Vozim: -Triumph Tiger 800 ABS
-Piaggio Vespa PX 200 E

Post by Galiot »

-Ja nemam nešto slika sa ovog djela puta,tako da morate uživati u već postavljenima.
-Zaboravio sam ,tj,potisnuo duboko tu traumu izlećuće Alfe,a već sam se vidio u bolnici sa smrskanom potkolenicom i fixatorom. Sreća me baš pogledala tu.
-Restoran se zove Ognjište,odlična hrana,usluga i pristupačne cijene.
-@ice: Jeste hrpa gvožda ali se ja dooobrano oznojim za to,pa dok je kod mene mora biti tip-top. ;)

-Za sve ostale koji budu putovali u Rumuniju:
-Novčana jedinica je Lei, 1€=4,3 Lea
-Rumunija je druga vremenska zona,sat plus u odnosu na nas,2 plus u odnosu na London :)
-Hvala se kaže mulcumeš (multumesc se piše). Ovo zapamtite jer su ljudi jako srdačni,gostoljubivi i prijatni.
-Ostavite predrasude kući,Rumunija je čista,kulturna i nadasve prekrasna zemlja,puna kontrasta,kako prirodnih tako i socijalnih ali veoma druželjubiva.

Sent from my Triumph Tiger 800 using Tapatalk 2.
UGRADNJA I SERVIS:
-Centralno grijanje na sva goriva
-Podno grijanje
-Solarna tehnika
-Vodovodne instalacije
-Klimatizacija
"ŽUKIĆ" D.O.O. 069-049-238
Ivan Grozni
Silovatelj krivina
Silovatelj krivina
Vozim: V-strom DL650

Post by Ivan Grozni »

Evo jos jednom, bravo momcadi :clap: .

Ti si, kumara, macka sa 9 zivota, ne brigam se ja za tebe. Sto bi se reklo, ti si alfa romeo i omega kad je prezivljavanje u pitanju :D !

Hajd ziveli!
"Mene, ako se sete na Dan bezbednosti, sete se, ako se ne sete, nikom ništa. To je bila moja dužnost da radim. Najveće zadovoljstvo biće mi misao da sam jednog čoveka izveo na pravi put"
SlavkoPejovic
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader

Post by SlavkoPejovic »

Vako...pitali su me Grozni i Djojdja da uporedim sa Stelviom...t.j. Alpima. Potpuno je drugaciji dozivljaj. Transfagarasan je mnogo "kraci" Tranalpina je asfaltirana ove godine i jos uvjek ima soder dionica... Dok su Apli jedinstveni i uzivanje u "neprekidnoj" voznji i jedinstvenom asfaltu... Glavno pitanje je bih li opet otisao....Odgovor je veliko DA i to opet iduce sezone bez da razmisljam... Kao sto je Borko napisao ljudi su ljubazni ucinjeni, policija takodje jer smo naisli na jednog policajca dosta velikom brzinom i samo nam je pokazo rukom da smanjimo malo...Smjestaj u hotelima jeftin u dobar. Sama voznja do Rumunije je odlicna bilo koji smjer da odaberete Albanija, Kosovo, Makedonija ili kao mi Srbija, Bosna...
Nas kompletan utisak bez i jedne zamjerke.

Sto se tice troskova to je posebna prica koja je bas neuporediva sa Alpima, citavi put nas je kostao po 170 eura + 10 ili 11 sipanja goriva...znaci jos nekih 220-240 eura za odvozenih 3.000 km... (Naravno tu nijesu usli vanredni troskovi tipa kupovine suvenira i slicnih stvari...).
Last edited by SlavkoPejovic on 21 Aug 2013 23:26, edited 1 time in total.
Post Reply