Multistrada 1200 vs Tiger 1200 vs Tenere 1200

Novosti, komentari novih i starih motora...
Post Reply

Ducati Multistrada 1200 vs Triumph Tiger 1200 vs Yamaha Super Tenere 1200

Ducati Multistrada 1200
23
43%
Triumph Tiger 1200
18
34%
Yamaha Super Tenere 1200
12
23%

Total votes: 53

djodja
Silovatelj krivina
Silovatelj krivina
Vozim: BMW R1200GS 13

Re: Multistrada 1200 vs Tiger 1200 vs Tenere 1200

Post by djodja »

ice wrote:
djodja wrote:@ MaliCaca

Koliko sam upoznat, MTS ima servisne intervale na 15k km, docim interesuje me troskovi odrzavanja u odnosu na motore u klasi. Predpostavljam da je malo skuplji, mada sa obzirom na servisni interval, nebi trebalo da je mnogo sukplji... Sto ti kazes?
mislim da su servisi na 20k km, pa iako su malo skuplji servisi uštedio si što nisi išao kod servisera 2-3 puta nego jednom.... samo što kod nas nema servisera za ovo čudovište...
Kad nesto razmislis, za koju to marku imas sevisera kod nas koji moze da odradi dijagnostiku i sve ostalo potrebno za noviji motor? :)
Stewie Griffin (to one of the prostitutes at Cleveland's house):
So, is there any tread left on the tires? Or at this point would it be like throwing a hot dog down a hallway?
mali caca
Grijač guma
Grijač guma
Vozim: BMW S1000RR 2011 trkaci motor
Ducati 748 1997 trkaci motor

Post by mali caca »

Sto se tice servisiranja sve je tacno sto je Du-monster naveo gore. Uz to da kaisevi trebaju da se menjaju svake 2 godine bez obzira na kilometrazu isto ko kociono ulje i antifriz. E sada sto se tice ostalih servisa kao sto su stelovanje ventila nista nije teze niti lakse makar meni :mrgreen: nego bilo koji drugi motor koji ima plocice ventila ispod solja ventila. Znaci bregaste treba da se izvade i da se skinu plocice. Samo sto kod Desmo razvodnog sistem ima potisne i povratne plocice i one nisu jeftine da se kupe samo zbot toga sto ih samo Ducati koristi. I samim time ima malo vise matematika da se razmislja i racuna kad se steluju ventili ,ali nista to nije neka nauka kado se uradi jednom kako treba. Od one price sa skidanjem glave za svaki servis i stelovanje ventila nema nista vec skoro 10 godina. Je od kad je Ducati izbacio Testrastratta(od 999 i 749 modela) agregat poklopac ventila je kao kod svih ostalih motora.
Diagnostika je najlakse da se nadje i ima firma iz USA koja se bavi time i za nekih recimo 300e-500e moze da se nabavi za sve Ducatije koji imaju elektronsko ubrizgavanje i za dodatnih $150USD ima da se kupi kabal za sve nove Dukatijeve modele koji menaju Magneti Marelli ECU.
Pristojan momak, al' lud u mozak
djodja
Silovatelj krivina
Silovatelj krivina

Post by djodja »

@JagerBD Vidjeh da si u Veroni sjedio na Tigera 1200... utisci... :)
So, is there any tread left on the tires? Or at this point would it be like throwing a hot dog down a hallway?
jagerbd
NLB Moderator
Vozim: Speed triple 1050 - 2005
Vespa PX 200 - 1987

Post by jagerbd »

Djeluje robustno i spremno za sve avanture. Pravi muski motor. Ipak za nijansu mi je preveliki jer sam tesko manevrisao sa njim unazad. Sve drugo samo rijeci pohvale. Svaki detalj djeluje strasno kvalitetno kAo da ce milion km da traje.
Speed triple 1050 2005
Vespa PX 200 1987
djodja
Silovatelj krivina
Silovatelj krivina

Post by djodja »

MCN-ov kratak osvrt na MTS (poslije dvije godine testiranja).

http://www.motorcyclenews.com/MCN/News/ ... at-a-year/" onclick="window.open(this.href);return false;
djodja
Silovatelj krivina
Silovatelj krivina

Post by djodja »

Jos jedno vrlo interesantno vidjenje MTS-a 1200. Mislim da je link vrijedan pomena iz razloga jer je pisan od strane vlasnika koji je jednostavno kupio motor i opisao ga poprilicno objektivno (nije pokusao da ga reklamira) a sa druge strane, djeluje da ima poprilicno iskustva iza sebe.

Za one koji su ikad razmisljali makar malo o ideji posjedovanja MTS-a 1200, predlazem da prodjete kroz cjelokupan tekst, a za one koji imaju misljenje o Ducati-u (a dovoljno su lijeni da ne zele da procitaju cio tekst) kao brendu predlazem da procitate dio koji slijedi poslije "Myth and Mystique".

Kraj mi se posebno svidio i mislim da govori i ponesto o objektivnoscu ovog covjeka..

"Da Capo

The world turns and bikes – good and bad – come and go. But here we have an all-rounder that doesn't just excel at sporty touring: in my 'umble opine it moves the experience to a whole new level. And it just happens to be a Ducati. Meanwhile and elsewhere, there's a new king of the ultimate sports bikes, and THAT turns out to be a BMW. That's not so much the world turning as turning on its head. My self of thirty years ago wouldn't have believed it. I'm not sure I believe it now. But I'm still buying Ducatis. At least I can afford to service them now."

I konacno, link http://www.motorcycleinfo.co.uk/index.c ... Id=2194794" onclick="window.open(this.href);return false;

Pozdrav
bu2rider
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: 990 SMT :)

Post by bu2rider »

evo djoidja procitaj odje na motri.hr postavicu link pa da vidis sta tamo kazu ikakva su iskustva
http://www.motori.hr/forum/index.php/to ... msg3500466
mali caca
Grijač guma
Grijač guma
Vozim: BMW S1000RR 2011 trkaci motor
Ducati 748 1997 trkaci motor

Post by mali caca »

posle skoro 6 meseci provedenih u ovlascenom Ducati i BMW servisu i provedenih nekih 4 nedelje na Ducati/BMW kursevima. Mogu da kazem da za sve one koji vole MTS1200 da je super motor u svim aspektima i da mu do sada nema ravnog(nisam vozio jos Triumpha 1200). Ali,ali ako nemas ovlasceni servis u blizini i isti ako nema dobrog poznavaoca Ducati agregata, electronike bolje da zaboravite na MTS1200. Tesko mi je kad vidim da neko kod nas je vlasnik ovlascenog servisa i isti taj vlasnik nikada neposalje svoje mehanicere na bilo kakvu obuku nego u protivnom ide on i kad se vrati slabo sta kaze mehanicaraim u strahu da ovaj nauci nesto i da ga eventualno napusti i otvori svoj servis. Zbog takvih stvari nasi ovlasceni servisi su nazalost na losem glasu i ja licno nevidim nista da ce promeniti u skorije vreme. Ovo kazem jer MTS 1200 ima problema sa zadnjom glavom motora i posle nekih 40.000km-50.000km. Kanala za hladjenje u samoj glavi puke i antifriz dospe u izduvnu granu. Pa motor pocme da pusi ko na americkim filmovima ima beli dim. Svaki 10 ili 15 motor ima problema sa menjacem i pocme da ispada iz druge brzine. Kad se to desi Ducati pod garancijom menja zupcanika druge i jos par stvari u menjacu. Ali protom ceo menjac mora da se prestelujem specijalnim podloskama za menjac i kad si vec tu bilo bi lepo da se proveri dali treba i radilica da se prestelujem. Za ovo je potrebo da se ceo agregat rasklopi i da se imaju sve velivine podlosi za radilicu, za glavnu i gonjemu osovimu i za valjak za stelovanje(shift drum). Sve velicine podloski pita dva. Sto se tice elektornike Multy ima Mitsubishi ECU i nema mnogo stelovanja kao kod Magneti Marelli isve sto se zna na Magneti otpada kad je u pitanju Mitsubishi. Za sada nema aftermarket diagnostike koja je jeftina za male servise. Itd.... da ne nabrajam jer pos ce biti pomalo dugacak pa ga mnogi nece hteti da procitaju.

Ako imate jos pitanja pitajte ja cu da pokusam da odgovorim kad imam vremena. U narednih 15 dana sam veoma zauzet jer pripremam dva BMW S1000RR za trke.
Pristojan momak, al' lud u mozak
Space Director
NLB Moderator
Vozim: TDM 900

Post by Space Director »

E ovo se zove informacija iz prve ruke :)
hvala Nikola
I kad stojim tesko me pratiti...
bu2rider
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: 990 SMT :)

Post by bu2rider »

na zalost djodja evo ti dosta informacija....jbg...kod nas nema servisa nidje...ne zanm kakva je situacija u hr..
Post Reply