pomoc oko izbora

Novosti, komentari novih i starih motora...
Post Reply
TNT
Biker wannabe
Biker wannabe

Re: pomoc oko izbora

Post by TNT »

OBIS wrote:
jagerbd wrote:pitanje je da li covjek oce novi ili polovni motor.....ja nisam bjezao od polovnih motora, niti patio da moram voziti potpunonovi, iako sam siguran da nema ljepseg osjecaja....ali ako bi se covjek odlucio za polovan za te pare ima da vozi 2 klase iznad cijene novog a da je pri tom izuzetno ocuvan. Napr za te pare moze kupiti odlicnog GS , ili neki K1200GT seriju BMW , ST sprint,itditd.....
100% se slazem sa tobom ali covjek rece da hoce nov!
I ja se slazem s vama eo na http://polovnimotori.blogspot.com/" onclick="window.open(this.href);return false; moze pogledati polovne motore iz Crne Gore
Highway_Curves
Grijač guma
Grijač guma
Vozim: nadam se jednom GS500F, CBF500

Post by Highway_Curves »

Intresuje me kako (i koliko) starost vs kilometraza utiču na stanje motora?

Koja je neka granica nakon koje motori "slabije" rade, tj kako se izkazuje dotrajalost masine? ...čestim kvarovima ili :?:

Znam da zavisi od proizvođača, modela, i slično...Ali, da li je možda i presudno kako se vlasnik ophodio prema njemu? (znam da ima dosta auta da im se duša uzima i i dalje cepaju ka luda:) )

toliko za sad, pa cu dodat posle mozda jos ponesto...
ZoranM
Grijač guma
Grijač guma
Vozim: Suzuki V-Strom 650

Post by ZoranM »

Sto noviji to manje eventualne glavobolje..Space je u pravu - prvi motor treba bit malo skromnijih perfomansi i manje kilaze..
Ima covek u pocetku dosta posla oko same voznje a tezak motor i jak je za pocetnika poprilican zalogaj..Bespotreban..
Znaci vjezba sticanje iskustva na nekom skromnijem motoru.. I neka bude zadnja vuca.. :D :D
Putovati je dva put zivjeti...
Highway_Curves
Grijač guma
Grijač guma

Post by Highway_Curves »

Pa ne znam bash...koliko sam cuo, dosta ima dobrih, provjerenih modela...koji su stariji, al ono sto nashi kazhu, nedoder...
A sto se tice vjezbe i slicno, slazem se, treba nauchit vozit motor, a lako je nauciti da se kontrolishe...Zato i gledam neshto lakshe, i slabije, da nakon nekog perioda nestane strah,
i nekako se osjetim potpuno slobodno, komforno i sigurno (ne mislim na divljanje nego na vozhnju i upravljanje)....

Ovi su mi zanimljivi, naked ak ga dropnem nedje, manja kubikazha-registracija, i dosta pristojna snaga za pocetak:
Sad ne znam kakvi su Hyosung, al ovaj V2 Comet 250GT je fin: 1320e
http://www.avto.net/_MOTO/ad.asp?ID=3313439" onclick="window.open(this.href);return false;

i Kawasaki ER5: 1370e
http://www.avto.net/_MOTO/ad.asp?ID=3681187" onclick="window.open(this.href);return false;

Znam da vam dosadjuju stalno sa pitanjima za uvoz, al ako mi neko moze reci koliko bi me ispalo ako bi nasao prave ljude,
da mi dovedu neki od ova dva (zavisi li od kubikaze porez i carina)?

Isto ako mi neko moze objasniti ovo za kilometrazu i starost konkretno, iz mog prethodnog posta..?
DrMracni
NLB Moderator
Vozim: KTM 990 Adventure
KTM 350 Freeride

Post by DrMracni »

neke se bitke dobijaju na juris
Ljudi nemojte da jedete zuti snijeg!
http://www.monteguide.me" onclick="window.open(this.href);return false; - Motorbike Tours Montenegro https://www.facebook.com/monteguide/" onclick="window.open(this.href);return false;
Bosko
Silovatelj krivina
Silovatelj krivina

Post by Bosko »

:clap:
Last edited by Bosko on 22 Sep 2012 11:51, edited 1 time in total.
Danilo
Grijač guma
Grijač guma
Vozim: Honda CX

Post by Danilo »

Izabraste li motore momci? Nemojte da bude po onoj: "Birala birka..." dok vam prolazi život, dani za meračenje i druženje. Koji god motor da kupite, nakon izvjesnog vremena poželjećete da ga promijenite drugačijim. To je u ljudskoj prirodi. Zato ne premišljajte se mnogo. Ovdje je izneseno dosta predloga - sve odlični motori. Zavisno od senzibiliteta i afiniteta, koji se vremenom mijenjaju, odaberite ono što vam trenutno najviše odgovara. Motor kad kupite ne znači da ste se s njim vjenčali. Ako vam ne bude odgovarao uvijek ga možete promijeniti za vas boljim modelom.
OLDTIMERCLUBMONTENEGRO
Highway_Curves
Grijač guma
Grijač guma

Post by Highway_Curves »

kad bi meni neko konkretno odgovorio makar na jedno pitanje...
Danilo
Grijač guma
Grijač guma
Vozim: Honda CX

Post by Danilo »

Što tu ima da se širi priča: ostaviš po strani sve predloge i kupuješ samo ono što ti napuni srce i što ti lično želiš da voziš i uživaš u njemu. Motor treba da bude upravo ispunjenje ličnog feelinga, a ne npr. (često u CG) status prestiža u snobizmu koji nas okružuje. Može li konkretnije!?
OLDTIMERCLUBMONTENEGRO
banjo bozovic
Stoper
Stoper
Vozim: KTM 640sm

Post by banjo bozovic »

Danilo wrote:Što tu ima da se širi priča: ostaviš po strani sve predloge i kupuješ samo ono što ti napuni srce i što ti lično želiš da voziš i uživaš u njemu. Motor treba da bude upravo ispunjenje ličnog feelinga, a ne npr. (često u CG) status prestiža u snobizmu koji nas okružuje. Može li konkretnije!?
potpuno se slazem sa Danilom :)
Post Reply