Zabrana prolaza motorom kroz centar-grad!!!

Uslovi na putu, Vasa iskustva i savjeti za lakse prezivljavanje na 2 tocka...
Locked
kopljas
NLB Moderator
Vozim: Honda Africa Twin RD07

Re: Zabrana prolaza motorom kroz centar-grad!!!

Post by kopljas »

Drugari, ovo je ocigledno veliki izazov za sve nas. Sa jedne strane ova odluka je ocigledna glupost ali sa druge moramo biti pametni.
Iako smo dopis dostavili, u ponedeljak ce dobiti i zahtev za pristup inforrmacijama ali u formatu na loji moraju da odgovore u roku od 8 dana. Nakon konsultacija sa ljudima koji su u ovome iskysni, dobili smo taj formular i idemo dalje. Naravno, od info koje dobijemo od njih ce zavisiti dalji koraci.

Trazicemo sve, od odluke do sastava komisije i toga kako je odluka povezana sa zakonom o bezbednosti u saobracaju.

I ja sam popizdeo, a tek mogu da.zamislim kako je onima kpji u ovom gradu zive ceo zivot. Moramo biti prakticni i pametni ako cemo ovo da resimo
Nik15
Grijač guma
Grijač guma
Vozim: Yamahu XT660X

Post by Nik15 »

Hogar wrote:
Ivan V wrote: - Ko je već parkirao u centru, parkirao je.
Evo su Ice-a zaustavili danas (covjek namjerno posao motorom), pa mu rekose da do utorka "samo" opominju... tako da ko je parkirao u centar ima fore do utorka da ga makne.
Ivan V wrote:
znaci do utorka mozemo da organizujemo protest kroz te ulice a da ne budemo kaznjeni, vec samo opomenuti????
sLowRider
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: GO!!!!!!!

Post by sLowRider »

kopljas wrote:Drugari, ovo je ocigledno veliki izazov za sve nas. Sa jedne strane ova odluka je ocigledna glupost ali sa druge moramo biti pametni.
Iako smo dopis dostavili, u ponedeljak ce dobiti i zahtev za pristup inforrmacijama ali u formatu na loji moraju da odgovore u roku od 8 dana. Nakon konsultacija sa ljudima koji su u ovome iskysni, dobili smo taj formular i idemo dalje. Naravno, od info koje dobijemo od njih ce zavisiti dalji koraci.

Trazicemo sve, od odluke do sastava komisije i toga kako je odluka povezana sa zakonom o bezbednosti u saobracaju.

I ja sam popizdeo, a tek mogu da.zamislim kako je onima kpji u ovom gradu zive ceo zivot. Moramo biti prakticni i pametni ako cemo ovo da resimo

Mozda da se isto dostavi na adresu glavnog grada
Hold your horses, man
Freeride
areout
Grijač guma
Grijač guma

Post by areout »

Hogar wrote:
Ivan V wrote: - Ko je već parkirao u centru, parkirao je.
Evo su Ice-a zaustavili danas (covjek namjerno posao motorom), pa mu rekose da do utorka "samo" opominju... tako da ko je parkirao u centar ima fore do utorka da ga makne.
Hoće li to oni da kažu da svjesno krše zakon do utorka ne naplaćujući kazne?!
Hogar
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: Suzuki V Strom 650 - 2017.

Post by Hogar »

a) pa, rekli su da ce do utorka samo da opominju, to ne znaci ako nas se pojavi 30 da nece doci interventna i prebiti nam bubrege.
b) slazem se da se treba poslati dopis i glavnom gradu, ali tek kada budemo dobili sve info od policije/sekretarijata za saobracaj, pa budemo mogi i obrazloziti zasto su u krivu.
c) policija ima mogucnost da vozaca opomene i ne naplati mu kaznu. time ne krsi nikakav zakon.
Space Director
NLB Moderator
Vozim: TDM 900

Post by Space Director »

Ljudi, smirite tenzije i nezadovoljstvo usmjerite na neku dobru ideju.
Ovo je ocigledna glupost i nonsens, ako budemo pametni, i brojni, ovo se zavrsava, mozda ne lagano, ali ne pretjerano tesko. Crna Gora je sad pod lupom EU, a ovo je klasicna diskriminacija i krsenje prava neke grupe, a ta grupa su svi oni koji su platili da dobiju A kategoriju i svake godine placaju skupu registraciju.

Dvije stvari su bitne ovdje i ako to ispostujemo, nema zime, a to su:
- Pametno djelovanje
- Brojnost

Kako stvari stoje:
- Oni su donijeli diskriminusucu odluku
- Mi trazimo objasnjenje
- Oni ga daju ili ne daju
- Ulazemo zalbu na to, sa jasnim stavim da se ukine ta glupost
- Oni ukidaju/Ne ukidaju
- Mi organizujemo mirni protest, skupljamo potpise, slike, mediji,predlog kako da se rijese problemi sa motociklistima (mjerenje decibela, itd.) saljemo to nekoj evropskoj instituciji koja pokriva ta prava

... i tu se sva prica zavrsava.
Samo ako smo pametni, to se da zavrsiti.

Inicijativa postoji, dopis je vec dostavljen, dakle, poceli smo da igramo pametno.
Sad treba da radimo na brojnosti. Prilika za to je Dobrovoljno Davanje Krvi, koje ce ispratiti mediji.
Pomozite nam, razglasite svima koje znate, dodjite taj dan, pricacemo o tome i organizovati se.

Samo pametno i brojno, vjerujte da je drzavi u interesu sada da pokaze kako je ovo demokratsko drustvo!

SteX wrote:^^ a ko ce gostovat.
ne treba nikoga mladjega sa motorom jel taj nishta nece uradit, kao npr ja dodjem sa 21godinom i motorom naravno da ce svima bit u glavi da letim svuga, treba neko sa motorom poslom odijelom i preko 30 godina da bude lice situacije sa nashe strane.

barem ja tako mislim... :ugeek:
SteX, nismo mi bas tolike ovce i divljaci, medju motociklistima ima ljudi od imena, obrazovanih, ucenih, sa dosta zivotnoga iskustva, dosta se toga uradilo na promociji motokulture i motociklizma na ovom sajtu, medju nama su ljudi koji su bukvalno obisli svijet, koje mnogi znaju i koji su na neki nacin heroji, prvi medju jednakima, kao sto su nasi vaterpolosti, karatasi i sl.
I kad stojim tesko me pratiti...
SteX
Grijač guma
Grijač guma
Vozim: KTM 6225SMC '07

Post by SteX »

^^ znam ne kazem ja da nas nema. fala bogu MI to znamo. ali opet objasni drugima koji svako jutro chuju verglanje, paljenje guma u 5 ujutro i zujanje kroz grad bez kaciga ichega samo tako. a svi misle da su to klinci i mladji gradjani. hvala bogu ima i mladjih koji su normalni shto uzivaju u voznji i nikome ne narushavaju mir. ali slika trenutno je takva. da divljamo i sve ostalo. chisto zato pomenuh.

pitaj nekoga iz centra shto ne vozi motor kakvi su motoristi U CG ili samo u PG odma ima da generalishe sve nas u jednu grupu koja ne odgovara vecini. jbg\

Space Director wrote:Ljudi, smirite tenzije i nezadovoljstvo usmjerite na neku dobru ideju.

Dvije stvari su bitne ovdje i ako to ispostujemo, nema zime, a to su:
- Pametno djelovanje
- Brojnost

Kako stvari stoje:
- Oni su donijeli diskriminusucu odluku
- Mi trazimo objasnjenje
- Oni ga daju ili ne daju
- Ulazemo zalbu na to, sa jasnim stavim da se ukine ta glupost
- Oni ukidaju/Ne ukidaju
- Mi organizujemo mirni protest, skupljamo potpise, slike, mediji,predlog kako da se rijese problemi sa motociklistima (mjerenje decibela, itd.) saljemo to nekoj evropskoj instituciji koja pokriva ta prava

... i tu se sva prica zavrsava.
.

a sa ovim se slazem u potpunosti. naj bolje i najsigurnije rijeshenja problema
Never Regret anything you do, because in the end those are the things that make you who you are.
http://www.facebook.com/stexmne
VeDzA
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: Yamaha XTZ 750 ST
Honda XR 400 R

Post by VeDzA »

Bolje se strpit i pokusati prvo normalnim putem(sto se vec i cini),pa ako nas bez ikakvih sansi i za nekim kompromisom(u najgorem slucaju) odbiju,trebali bi ici sa protestima(za sta nam treba malo detaljnija priprema),masovno i obavezno ispraceni medijima.
Trebali bi se suzdrzat i od negativnih komentara na "njihov racun"(koji nam trenutno samo mogu odmoci),jer adresa sajta ide u dopisu,ne zaboravite :D
Eto moje neko misljenje kako dalje...
SteX
Grijač guma
Grijač guma
Vozim: KTM 6225SMC '07

Post by SteX »

jeste mi na motorima imamo zelju da nastradamo, da narushavamo mir, da ugrozavamo druge zivote "dizanjem na tochak, prolijetanjem ne poshtovanjem brzine" i ostalim stvarima....

to nas J*be samo tako....

na jednog normalnog 30 avetinja bez mozga. strashno.

cijela ekipa shto je bila na Djed Mraza akciju treba da izadje na TV ne vidim ljude sa AMG-ovima, S-ovima, aston martinima da su uchinjeli ishta ikome da uljepshaju praznike ko nema srece dovoljno za normalan zivot. pa da vidim shta ce rec na osnovu toga!!!!!

eto nam jedna tema za dobijanje rasprave povodom svega ovoga.

sramota sve u svemu ne vjerujem
Never Regret anything you do, because in the end those are the things that make you who you are.
http://www.facebook.com/stexmne
Bandit
NLB Moderator
Vozim: Po malo

Post by Bandit »

Previse politijke...Tatoo,razumijem ogorcenje,ali nemojmo politiku u ovo da plekamo ...
14:23
Locked