Polazem A

Sve i svasta sto vam padne napamet, a ne znate dje cete sa njim
Hogar
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: Suzuki V Strom 650 - 2017.

Polazem A

Post by Hogar »

Evo, pitanjce.... kako bas i nisam neki (skoro nikakav), a trebao bi u nedelju da polazem A kategoriju (za one koji sumnjaju u moju namjeru kupovine motora... vec je sve uplaceno i zavrseno :D ). Polaganje je, kako mi rekose, na vespi od 125ccm iz auto skole. Trebao bi u subotu da se nadjem s instruktorom i da mi on sve potanko objasni i pripremi za nedelju :D

Uglavno, ima li ko kakvih savjeta kada je u pitanju polaganje za A kategoriju??? Hvala!

PS: Istom prilikom polazem i C kategoriju, a nemam nikakav materijal iz motoristike, pa ako neko ima pitanja, ili vec bilo sta iz motoristike za C, cijenio bih.
fat boy
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: Opet mali strom

Re: Polazem A

Post by fat boy »

Savjet> samo opusteno - ne boli nista :mrgreen:
Poruka> srecno!
vuk
Silovatelj krivina
Silovatelj krivina
Vozim: Karivolicu

Post by vuk »

Koja auto-škola, imaš li poligon i gradsku vožnju?
Hogar
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader

Post by Hogar »

vuk wrote:Koja auto-škola, imaš li poligon i gradsku vožnju?
Savez vozaca... Kako mi objasnise, ima i poligon i gradska voznja.
pjoko
Biker wannabe
Biker wannabe
Vozim: suzuki burgman an 400

Post by pjoko »

samo polako nemoj da te pozuruju,zmigavce ne zaboravljaj,kroz grad lagano i postuj pravila...............srecno
vuk
Silovatelj krivina
Silovatelj krivina
Vozim: Karivolicu

Post by vuk »

Hogar wrote:
vuk wrote:Koja auto-škola, imaš li poligon i gradsku vožnju?
Savez vozaca... Kako mi objasnise, ima i poligon i gradska voznja.
Ok, nije strašno :)

Na poligonu imaš vožnju po pravoj liniji i osmicu, pa provježbaj to s instruktorom. Sa skuterom se za osmicu treba navići na upravljanje gasom, mnogo bi lakše bilo na motoru s mjenjačem tj. kvačilom (skuter oće da ubrza i da te izbaci iz krivine, pa moraš cimati gas sve vrijeme).

Što se tiče gradske vožnje, tu je najvažnije da propuštaš pješake i da, kad se prestrojavaš sa skretanje lijevo, staneš u lijevi dio skroz lijeve trake (ovo ja iz iskustva, jer padoh proljetos zbog toga).
Takođe, ovaj je imao foru da te vodi na kružni tok, tu je procedura sljedeća:
- Prestrojiš se u lijevu stranu skroz lijeve trake (ako ih je više)
- Kad uđeš u kružni tok, moraš voziti skroz unutrašnjom stranom (uz ostrvo)
- Isključuješ se tako da uđeš na lijevu stranu lijeve trake, tek potom se prestrojiš...

Ovako nekako:
Image
Slowhand
Silovatelj krivina
Silovatelj krivina
Vozim: Honda CB1000 Big1

Post by Slowhand »

Samo lagano drugar,

Ispit nije uopšte težak, gledaj da malo više provježbaš poligon, to je jedino malo tricky.
Naime imaš da odradiš neku 8-icu, nije teško ali isprva meni je bilo skoro nemoguće, jer je krug dosta mali, a motor je bio neki malo veći. Nakon nekih 10-tak ponavljanja, sve ok.
Što se tiče gradske vožnje, prati sva moguća pravila, gledaj da su ti svijetla upaljena, propuštaj pješake, i nemaš problema.

Uglavnom, odradi par časova, nemoj samo da se pojaviš na ispitu, biće tada teže.

Srećno

Pozdrav
A gdje ide ovaj put.......
[`_`]
Grijač guma
Grijač guma

Post by [`_`] »

ja kad sam polagao prosle godine polagao sam samo poligon i testove nista drugo,stim da sam radio testove za b jer za a nisu imali.
inace razlika izmedju a i b je u tome sto je b 4 lista pitanja a za a 2 lista
Izdajem kucu na Zabljaku 068 618 108
NikGold
NLB Moderator
Vozim: Uvijek prljavu Hondu xr650r

Post by NikGold »

Kad je moj kum položio svi će :D , ako si imalo vremena proveo na motoru ne bi trebalo da ti bude problem , nek te više brine ova c jer ima razlika nekih 12 pitanja pa sad vidi . poz i sa srećom
+1389+
Hogar
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader

Post by Hogar »

NikGold wrote:Kad je moj kum položio svi će :D , ako si imalo vremena proveo na motoru ne bi trebalo da ti bude problem , nek te više brine ova c jer ima razlika nekih 12 pitanja pa sad vidi . poz i sa srećom
To me i brine... :) Vozio sam motor ukupno nekih 40 minuta... Mada mi je kum obecao za petak intenzivne casove, a i u subotu imam "sudar" sa instruktorom i vespom na kojoj polazem. :)

A sto se tice testova za C, vec sva pitanja znam "k'o ocenas", samo mi je problem ta dva iz motoristike, jer mi ne dadose nikakav materijal. :(
Post Reply