Pa generacijo, jako lijep plan. Nisam bio u Maroku, a i nemam neku zelju. Mozda na jedan ili dva dana maksimum, ali to svakako predstavlja samo mali dio vaseg putovanja, pa ako mogu da pomognem nekim sugestijama za ostali dio puta.
Koliko shvacam, vozom cete peko Tuluza uci na Mediteran. Ako je to tacno, onda bi valjalo odvojiti par dana i za Azurnu obalu, ili bar samo za dio do Sen Tropea. Mene su fascinirala mala primorska mjesta, a prije svih Sete koji je blizu Narbona. Preko Pirineja nisam isao, ali su svi preporucili da se ide kroz Andoru. Baskija i Portugal su nesto sto se mora proci i taj dio sam ostavio za neka buduca vremena...
Dio od Cadiza do Barcelone sam prosao i zato bih napisao par stvari. Nema potrebe da se od Malage do Alicantea ide uz more, jer put prolazi podnozjem Siera Madre i obala je ruzna i nema se sto vidjeti. Preporucio bih da se od Malage ide do Sevilje, obavezno se obidje grad, pa zatim i do Cordobe koja je ne manje fascinantna i za koju svakako treba potrositi jos jedan dan. Odatle se ide do Alicantea i uz obalu do Barcelone. Prije Alicantea mozda ne bi bilo lose da se svrati i do Cartagene, a poslije Alicantea bih preporucio Gandiu koja je blizu Valensije, ali ne zbog nekih istorijskih spomenika, vec zbog odlicnih restorana...
Mi smo obilazili Barcelonu, ali smo uvece otisli do Taragone, gradica blizu Barcelone, i u njemu jeftinije spavali. Slican smestaj smo imali u Gandiji...
A Azurna obala je prelijepa, i svakako prica za sebe. Nesto skuplja, ali fenomenalna...
Uzivajte...