Svi su stranci u Casablanci

Predlozi za putovanja, izleti informacije za moto skupove
Gasho
NLB Moderator
Vozim: Biciklo...

Re: Svi su stranci u Casablanci

Post by Gasho »

Sad vidjeh da je i na motori.hr...
Pa generacijo, jako lijep plan. Nisam bio u Maroku, a i nemam neku zelju. Mozda na jedan ili dva dana maksimum, ali to svakako predstavlja samo mali dio vaseg putovanja, pa ako mogu da pomognem nekim sugestijama za ostali dio puta.
Koliko shvacam, vozom cete peko Tuluza uci na Mediteran. Ako je to tacno, onda bi valjalo odvojiti par dana i za Azurnu obalu, ili bar samo za dio do Sen Tropea. Mene su fascinirala mala primorska mjesta, a prije svih Sete koji je blizu Narbona. Preko Pirineja nisam isao, ali su svi preporucili da se ide kroz Andoru. Baskija i Portugal su nesto sto se mora proci i taj dio sam ostavio za neka buduca vremena...
Dio od Cadiza do Barcelone sam prosao i zato bih napisao par stvari. Nema potrebe da se od Malage do Alicantea ide uz more, jer put prolazi podnozjem Siera Madre i obala je ruzna i nema se sto vidjeti. Preporucio bih da se od Malage ide do Sevilje, obavezno se obidje grad, pa zatim i do Cordobe koja je ne manje fascinantna i za koju svakako treba potrositi jos jedan dan. Odatle se ide do Alicantea i uz obalu do Barcelone. Prije Alicantea mozda ne bi bilo lose da se svrati i do Cartagene, a poslije Alicantea bih preporucio Gandiu koja je blizu Valensije, ali ne zbog nekih istorijskih spomenika, vec zbog odlicnih restorana... :mrgreen:
Mi smo obilazili Barcelonu, ali smo uvece otisli do Taragone, gradica blizu Barcelone, i u njemu jeftinije spavali. Slican smestaj smo imali u Gandiji...
A Azurna obala je prelijepa, i svakako prica za sebe. Nesto skuplja, ali fenomenalna...
Uzivajte...
http://www.ramboamadeus.com" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.thebooksofknjige.com" onclick="window.open(this.href);return false;
Ko pjeva zlo, ne misli...
ice
NLB Moderator
Vozim: BMW S1000XR

Post by ice »

Bravo za planiranu turu. Na Portugalu ti žestoko zavidim tako da očekujem dosta slika i jedan iscrpni izvještaj kad se vratiš doma s anđelima.
Gasho ti reče sve što se tiče Azurne a i Španije, mada i što se tiče restorana iz njegovog posta ja naučih nešto ;)
tura mi izgleda skroz dobra i vrijedi viđet taj dio Afrike. Ja sam imao u planu da ove godine odradim Mediteranski krug, al splet okolnosti mi ne dade... možda neki drugi put
Roki
NLB Moderator
Vozim: BMW R 80 GS sa prikolicom

Post by Roki »

Plan detaljno razradjujemo za Novu Godinu tako da cu vise detalja tada moci iznijeti. Zasad je sigurno da, autovozom, iz Berlina krecemo 27.06. za Narbonne na jugu Francuske a povratak je 19.07 tako da imamo pune 3 nedelje za malo vozikanja po tome dijelu Evrope ali nam je svakako zelja i za malo Africkog vazduha pa je greota ne skoknut do Maroka kad smo mu vec tako blizu. S obzirom na to ko putuje znam da, nazalost, nece biti nikakvog Off-roada jedino ako ovaj zenski dio ekipe ne ubijedimo da bi trebali ostat dan-dva na plazu ........... ko zna , mozda i uspijemo, cisto da se osjeti pustinjski pijesak pod gumama.
Naravno da cu o svemu na vrijeme obavijestiti a za slike se ne brinite, njih ce bit na pretek ;)
Fahre nie schneller als dein Schutzengel fliegen kann

Ali neki od nas nisu travu pasli,
Pa su nogom u grob a nisu odrasli,
Miliji im pomet i motora jeka,
Mi slobodni nekad, oni dovijeka.
N.Milakovic bajkerima
Roki
NLB Moderator

Post by Roki »

Pojavio se jedan "mali" problem.
Naime, ja sam po starom crnogorskom obicaju ( posle cu - ima se kad ) cekao zadnji momenat da zatrazim Marokansku vizu, saljem zahtjev faxom 09.06 , mislim da ce mi reci da dodjem za 2-3 dana u Berlin da podignem vize, kad ono oces trt.
Kazu da zahtjev mora za Maroko i da to traje najmanje 5-6 nedjelja :o :oops: :o .
Rekao sam im da mi ne treba stalni boravak, da necu traziti Azyl i da hocu da 3-4 dana vozim motor, spavam po hotelima i ostavim koju paru u Monako ( pardon : Maroko ).
Rekli su mi da nazovem jos jednom sledece nedelje ali da se mnogo ne nadam.
Najvjerovatnije ce ova tura biti, nazalost, samo kroz Spaniju i Portugaliju

N.Milakovic bajkerima
Dude
Biker wannabe
Biker wannabe
Vozim: nada

Post by Dude »

Ja bio u Casablanci s vaporom, svi dobili slobodan izlaz osim Crnogorci (treba viza), tako da me ovo nije zacudilo.
Licno mislim da i ne propustate nesto ako i ne podjete u Maroko.....veruj mi.... :greetings-waveyellow: :greetings-waveyellow: :greetings-waveyellow: :greetings-waveyellow: :greetings-waveyellow:
Gasho
NLB Moderator
Vozim: Biciklo...

Post by Gasho »

Roki wrote:Pojavio se jedan "mali" problem.

Rekao sam im da mi ne treba stalni boravak, da necu traziti Azyl i da hocu da 3-4 dana vozim motor, spavam po hotelima i ostavim koju paru u Monako ( pardon : Maroko ).

Nisu ludi ti Marokanci ...[/quote]
:lol: :lol: :lol:
http://www.ramboamadeus.com" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.thebooksofknjige.com" onclick="window.open(this.href);return false;
Ko pjeva zlo, ne misli...
DrMracni
NLB Moderator
Vozim: KTM 990 Adventure
KTM 350 Freeride

Post by DrMracni »

Roki, sve sto bih sad rekao, izgledalo bi kao da podrzavam ovu rdju od Tattoo-a, tako da necu :D
Ljudi nemojte da jedete zuti snijeg!
http://www.monteguide.me" onclick="window.open(this.href);return false; - Motorbike Tours Montenegro https://www.facebook.com/monteguide/" onclick="window.open(this.href);return false;
Roki
NLB Moderator

Post by Roki »

A okle tebi pravo da iznosis poslovne tajne u javnosti, oces li to otkaz da dobijes :mrgreen:

N.Milakovic bajkerima
Roki
NLB Moderator

Post by Roki »

U Tattoo-ovo zdravlje odoh jutros u Berlin po VIZUUUU za Maroko :clap: :clap: :clap:
Hvala Tattoo i ako kome treba sto po stranim ambasadama najtoplije cu te preporuciti

N.Milakovic bajkerima
velimlje
Silovatelj krivina
Silovatelj krivina

Post by velimlje »

Roki wrote:U Tattoo-ovo zdravlje odoh jutros u Berlin po VIZUUUU za Maroko :clap: :clap: :clap:
Hvala Tattoo i ako kome treba sto po stranim ambasadama najtoplije cu te preporuciti
Odlicna vest Roki !!! Sa srecom !!
Post Reply