Without further ado
Jutro kretanja, drugar DUKA ceka u PG. Nekih je 6 am. Motor spreman, koliko spreman moze bit za ovoliko vremena pripreme

Prvi odmor, i nesto da se prezalogaji. Trebinje

Ka i vazda, brat sa "vragolastim" osmijehom, uh, ustrijelilo ga, ne

Mali odmor prema Plocama, ujdeno udlucili smo se da odradimo dio auto puta nebi li ustedjeli sto god na vremenu, i s obzirom da nam je prosjecna brzina bila, da nebih pogresno inspirisao mladje reci cu, zavidna

Mali odmor na veljoj dzadi

Iznad Senja smo se iskljucili sa auto puta

Prva Fanta

Stigli smo do prve destinacije, Kozine, SI Dainese Outlet od Cetinja 800.0km. Naravno cmoknuli smo vrata jer smo stigli, ako se ne varam u 8 i 10 a oni su naravno radili do 8 pm. Da dodam, odmah smo nasli smjestaj jako povoljno, u kuci bukvalno iza Outleta. Ne sjecam se kako se zvase, ali ne mozete da promasite, toplo preporucujem kome god bude potrebno prenociste u Kozine. Dujo is walking away

Sjutra ujutro nailazimo prvu vulkanizersku radnju Top Cars i poslije kraceg konsultovanja sa prodavcom, novcanikom i ja NARAVNO mojim trusty savjetnikom Spaceom, odlucujemo da kupiomo po par patika klincima

Dok rabotaju na Dukin motor, eo jedna fotka trgovine

Pa moja

Eo nove patike, Air Max 650, same trce, original

Sledeca stanica Trst, IT, mislili smo se da idemo na Grose nesto nesto, Duka ce vam rec sto, ali smo odustali jer ja nisam ima adekvatne rukavice i nesto mi se nije pomijetalo

Specijalnu smo Coca Colu dobili od pola litra

Jos po koja slika Trsta

Kasnije smo se vratili u Sloveniju, i odlucili da vozimo uz granicu SI,IT prema Austriji. Ovdje vidjesmo da se banja odmorit

I jedna memorable slika

Necu da vam kazem kako se ovo mjesto zove

Sledeca stanica Bovec i dobro zasluzeni rucak. Inace Bovec je fenomenalan, malo planinsko mjesto, ljeti od fun activities su dostupni Rafting, Jahanja konja i puno toga, kazu zimi da ima dobro skijaliste kilometar odatle. Takodje dok smo odmarali saznajemo da je nevrijeme u Austriji, i vec u Bovecu pocinje da bude namrceno, tako da ideja o nocenju u Austriji otpada, okrecemo se i picimo za Ljubljanu. A sada Bovec

Voznja prema Ljubljani je bila fenomenalna, kao i cijela voznja po Sloveniji. Toplo preporucujem kao destinaciju. Putevi fenomenalni, prelijepi predjeli, mnostvo motociklista, ljudi koliko sam uspio vidjeti su jako fini i kulturni. Jednom rijecju odlicno. Tamo se definitivno vracam. Zao mi je sto nismo stali da napravimo par fotografija u Skofija Loku, prelijep grad.

Stizemo na par kilometara od Ljubljane, sad je vec mrak pao i nalazimo prvi smjesta u koji odlucujemo da prenocimo, jer se ispostavlja da sve blize gradu je ujedno i skuplje. Sjutra dan ide se na pice u Ljubljanu, ideja je da nastavimo do Maribora i tamo se nadjemo sa Rokijem i Detlefom, ali kao Austrija i to se mijenja, docim usled drugih razloga koje cu naknadno navesti

Dok smo odmarali, kolega Space predlaze posjetu TC-moto shopu u Ljubljani, i ajde da vidimo, jer svakako bi cekali Rokija i Detlefa u Mariboru. Kakav pozitivan zajeb

Za Spacea, inace jako popularan motor tamo

Jos malo wonderland

Sa Rokijem i Detlefom se nalazimo na benzinskoj postaji na izlazu Ljubljane prema Mariboru. Poslije mojeg upoznavanja sa ekipom i malog odmaranja krecemo. E da, ja ne znam sto pricate vi za Rokija, nije los momcic casti mi, jos kakvi motor da kupi da volja bio bi top

Brat je i suvise brz za blendu mog aparata

Pa nastavljamo dalje, cini mi se da je ovo bio ulaz u CRO, Rupa

Sledeci odmor, nedje u CRO, neka vi oni recu dje, ja se ne mogu sjetit

Taj dan odlucujemo da odsjednemo u Karlobag, nalazi se odlican i povoljan smjestaj, kao i u Kozinama, motori se parkiraju u avliji i gazda ih zagradjuje svojim kolima sigurnosti radi, no dok pisem ovo razmisljam nesto, cije sigurnosti radi nam ona zagradi motore

Navece se ostaje do kasnije, sala, vecera i kako sve to ide. Ujutro se rani na dorucak i polako krecemo, neki kuci, neki na medju stanicu. Ujedno kolega Space odlucuje da nas sretne taj dan.

Benzinska stanica i prvi odmor negdje u CRO

Sledece odmaranju us odlicnu govedju supu na nekih 60 km od Neuma, nismo ni sasli posteno sa motora, Space nailazi iz toga smjera sa Azdajom. Refleksima munje i Chuck Norrisa, stopa motor u sred krivine, malo je bilo na prednji no vi on to nece priznat usled svoje skromnosti i bogami zaustavi se. Izbi jednoga konobara, spasi jednoga turistu od davljenja Snickers cokoladicom, opali zvaku nekoj turistkinji koja se zaljubi iz istija stopa, skide jaknu pa sjede s nama

Neum i tankanje gorivom

Naravno Dubrovik je morao da se zabiljezi

Lijepe li barke

I jos po neka

Replika Milenijuma

Granicni prelaz u MNE i naravno Rokija zadrzavaju. Specijalni tretman za povratnike

Bogami ga pustise

E sad smo vec kuci

Radza ljublju Tigra, dace ga Detlef, dat

Napomena, sve gore napisano i zabiljezeno, ujedno sve sto se desilo je bilo neplanirano. Sve smo dogovarali on the go i bilo je fenomenalno. Bez ikakvog pritiska da moramo nedje stic, vec smo isli dokle se ne umorimo, i shodno tome smo trazili smjestaj. Definitivno prefered way of traveling with a motorcycle from now on.