Banja Luka Jun 2010'

Predlozi za putovanja, izleti informacije za moto skupove
Charuga
Grijač guma
Grijač guma
Vozim: ZX-10R

Banja Luka Jun 2010'

Post by Charuga »

Spremao sam se ovih dana na duze putovanje ali moradoh da ga odgodim.....hitno Banja Luka....
Neznam koliko puta sam prosao tim putem ali mi je motociklom uvek interesantno....pogotovo sto jos nisam testirao novog "konja" na duzem putu...
Danima je padala kisa i to jutro pojavi se malo sunca (petak 04.06.)....samo to se i cekalo...pakuj i vezuj ranac i pravac auto-put......tu nema sta da se opisuje....monotonija i bezocno udaranje po gasu da se sto pre resim pravca....brzo dolazim do izlaska ;

Image

Skrecem prema Sremskoj Mitrovici pa na most prema Macvanskoj....zadnji put sam tuda prolazio motorom 2008-me a uvek volim da prodjem i kroz Ravnje pored spomenika Zeki Buljubasi i njegovim "becarima" (podseca me na detinjstvo i Hajduk Stanka)....Usput se prolazi pored rezervata prirode Zasavica ali o njemu sam vec pisao ovde pa da se ne ponavljam..koga interesuje evo linka: http://www.zasavica.org.rs/index.php?st ... .php&lg=sr" onclick="window.open(this.href);return false;

Image
Image
Image

Vreme se nesto narogusilo ali se nadam u sebi da ce me kisa mimoici......put vodi uglavnom pored reke save koja deli Bosnu i Hrvatsku....Reka se poprilicno ugojila od silnih kisa....

Image

I samo sto prodjoh Brcko poce prvo sitna pa posle sve jaca kisa.....po nebu se videlo da nece stajati pa mi nije ostalo nista drugo nego da nastavim.....asfalt je cist tj. ispran od predhodnih padavina tako da motor odlicno drzi podlogu....malo po malo i opet sam najbrzi na putu.....

U meni se sve uzbuckalo od koncentracije i jedva docekah da malo umiri padanje da stanem....

Image
Image

Prednju torbu sam pogresno napakovao tvrde stvari prema meni i to mi strasno smeta no u ovim uslovima nema prepakivanja....jedino vrat i lopatice pocinju da me uzasno koce...

Predeli su predivni....sa brda se prostire pogled na Hrvatsku koja se nalazi sa druge strane reke....

Image
Image
Image

Stizem do Dervente i opet pored Save prema Srpcu.....taj kraj je poznat kao sklon poplavama...sto se vidi na svakom koraku....

Image

Kisa je malo stala jedva da sipi i ja polako prolazim ispod planine Motajice preko Bosanskog Kobasa pa pravac u Drumsku Kafanu kod moga druga Ugljese.....

Image
Image
Image

Dolazim u Srbac a vreme se bas nesto opet nadurilo....

Image

Kako sam krenuo prema Banja Luci potop.....na tranzitu vozim ipreko 150 lakse mi da vidim zbog kise.....vetar tera vodu sa vizira....ali mi to toliko nabija nervozu jer sam svestan da pravim glupost i da bih trebao da vozim mnogo sporije...kako god bilo u B.L. stizem sretno....mada pomalo izmoren....

Sta reci za Banja Luku...divan grad divni ljudi i jedno od mesta gde bih mogao ziveti.....vikend smo proveli u ondasnjim obicajima "jedi-pij-jedi-pij"..

Image
Image
Image

Tu je i lep grafit Borcevih navijaca...nisam mogao da mu odolim....

Pa opet isto:

Image
Image
Image

Kao i uvek za decu je motor bio atrakcija.....nemoram da pisem da sam morao da ih vozim pa tako vise puta....

Image

Stekao sam i iskrenog druga buduceg motordziju koji je pustio suzu svaki put kada smo morali da se rastanemo...

Image

Morao sam malo da prosetai i centrom tj. Gospodskom ulicom i da obidjem novozavrsenu crkvu....

Image
Image
Image
Image
Image

Ni jednog trenutka mi nije bilo dosadno trebalo se naci sa puno ljudi a mnogima se nisam ni javljao...da jesam jos bih bio tamo....

Image

U ponedeljak se preselih u Srbac na "rehabilitaciju" u seoskom ambijentu.....sta reci nirvana.....

Image

Sreda ujutro...opet pakovanje pa pravac B.L. da nesto uzmem i oko 15,00 krecem za Beograd....prodjoh pored cuvene staze koja je bila zatvorena...predhodni vikend bile su trke....

Image

Sunce je upeklo i ja malo naprzih motor ...stajao sam samo radi goriva i ponekad da uzmem malo energije...

Image
Image

U Beogradu sam bio oko pola sedam.....i evo kako je prosao jedan dan...u meni rade crvici opet bih na put...samo ovaj put se spremam na mnogo ozbiljniju turu...ako sve bude uredu i to ce biti ovde.....

Znam da je ova tura cesta ali opet mozda ce se nekome naci interesantno da procita ovo putesestije....

I da ne zaboravim.....ZX10-R je bolesno brz motocikl ali me je prijatno iznenadio po kisi....sto se tice ostalog na putu nema potrebe da prelazite 7.000 obrtaja...preko devet...ha...obicno je tocak u vazduhu ako ste u nizoj brzini....a ponekad se prilikom ubrzanja zaista nisam osecao dobro.....sve u svemu posle ovoga smo se jos vise sprijateljili ja sam dobro ukapirao njegovu prgavu narav a on je uvideo da pomalo zentujem od njega i ne zloupotrebljava svoju moc na ruzan nacin.....
U svakom slucaju se osecam bar 10 god. mladje i opet cu ponoviti..."nije isto ziveti i biti ziv".......
Last edited by Charuga on 20 Jun 2010 16:12, edited 2 times in total.
Image
.................... Jednom GREEN EVERGREEAN ..................
Hogar
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: Suzuki V Strom 650 - 2017.

Re: Banja Luka Jun 2010'

Post by Hogar »

Bravo i sretno na sledecoj turi! :D
Madza
NLB Moderator
Vozim: BMW R1200GS Adventure

Post by Madza »

Bravo kolega,svaka cast!

ZX10 bolesno dobro izgleda!Kladim se da i tako ide.Bijela mu fenomenalno stoji kao i ova dva karbonska Akrapovica :clap:

Nije isto zivjeti i biti ziv...istina brate,jos jednom svaka cast!!!
OBIS
Grijač guma
Grijač guma
Vozim: Ducati Puma patike

Post by OBIS »

Bravo, bravo, skidam kapu ovo se zove motor za putovanje...
Nisu bitne tacka A i B vec ono izmedju...
Bandit
NLB Moderator
Vozim: Po malo

Post by Bandit »

Ti si mladic u najboljim godinama,cim ides van grada na toj azdaji :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap:
14:23
Dude
Biker wannabe
Biker wannabe
Vozim: nada

Post by Dude »

svaka cast, svidjelo mi se ono o starim dobrim obicajima.....jedi - pij, jedi - pij.
velimlje
Silovatelj krivina
Silovatelj krivina

Post by velimlje »

Rekao sam vec , ja zelenu ne volim , ali ovaj Kawasaki je lep do bola !!!
LION
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader

Post by LION »

E,KAKO OVOME MOTORU STOJI BIJELA BOJA...PRELJEPO IZGLEDA. :clap: a za putovanje-svaka cast. :mrgreen:
ice
NLB Moderator
Vozim: BMW S1000XR

Post by ice »

Madza wrote: ZX10 bolesno dobro izgleda!Kladim se da i tako ide.Bijela mu fenomenalno stoji kao i ova dva karbonska Akrapovica :clap:
druže, totalno sam se razbolio kako dobro izgleda, a nisam znao da si se obnovio! čestitam, a mogu mislit kako ide ova raketa...
Banja Luka je prelijep grad, a možeš il u ovoj il u rugoj temi napisat kakve su mu građanke... mislim, jesmo motoristi, al smo svi od mesa! :))

Svaka čast drug, lijepa tura a ti momački, ne popuštaš :)
Charuga
Grijač guma
Grijač guma
Vozim: ZX-10R

Post by Charuga »

ice wrote:
Madza wrote: ZX10 bolesno dobro izgleda!Kladim se da i tako ide.Bijela mu fenomenalno stoji kao i ova dva karbonska Akrapovica :clap:
druže, totalno sam se razbolio kako dobro izgleda, a nisam znao da si se obnovio! čestitam, a mogu mislit kako ide ova raketa...
Banja Luka je prelijep grad, a možeš il u ovoj il u rugoj temi napisat kakve su mu građanke... mislim, jesmo motoristi, al smo svi od mesa! :))

Svaka čast drug, lijepa tura a ti momački, ne popuštaš :)
Brate sta da ti kazem......znate da devojke u svakom gradu bar kod nas "obozavaju" motore......a u B.L. ....eh....nista drugo nego da podjemo jednom zajedno i sve ce Vam biti jasno.....u drustvu bi nam bilo bolje zbog provoda a nebih ostavljao iza sebe "devojke" neprijatelje sa kojima nisam stigao da izadjem i da ih vozim na motoru....
To treba videti, tj. doziveti.....imao sam cak 'otvorenu" ponudu za druzenje sa jednom od lokalnih lepotica, bez ustezanja, bez foliranja kao u Beogradu......znaci hoces-neces......i ja sam "usrao" stvar tj. nisam mogao nikako da eskiviram drugare koje nisam video skoro dve godine......
Da nebi ispalo da padaju nea moju lepotu......svaka je pitala "ciji je ono bijeli motor".....posle odgovora....pogledala me malo "razocaravajuce"....ali nastavila konverzaciju.... :)
Image
.................... Jednom GREEN EVERGREEAN ..................
Post Reply