Izlozba pasa svih rasa

Uslovi na putu, Vasa iskustva i savjeti za lakse prezivljavanje na 2 tocka...
Space Director
NLB Moderator
Vozim: TDM 900

Izlozba pasa svih rasa

Post by Space Director »

Malo sam se premisljao da li da ovo stavim u putopis, posto sam isao nedje, vratio, slikao, imam neke utiske koje bih da vam prenesem, ali rekoh, ajde, ipak neka ide odje.

Naime, ja jako volim zivotinje i vec neko vrijeme imam iskustva sa njima, vrlo prisna i bliska :D
Prvi put sam imao kolima zamalo pa bliski susret sa vucjakom kod Dak Petrol Pumpe, brzina je bila prilicna i ne sluzi mi nimalo na cast, ali tako je kako je. Proslo je bez kontakta.

Onda me prije dvije godine, sa XTX-a oborio isto vucjak u Farmacima, bila je neka mala brzina, oko 50-60, motor je pao, a ja sam nekim cudom ostao na nogama. Steta na motoru mala, par ogrebotina.

E, u subotu vece sam imao trece i najintezivnije iskustvo. Dakle, treca sreca u pravom smislu te rijeci :)
Vracao sam se sa Cetinja i na mjestu dje se dugom desnom krivinom zavrsava treca traka, a onda blagom lijevom ulazi onu pravinu na Donjim Ulicicima, pri prilicno solidnoj brzini :D izletio mi je pas, velicine dalmatinca. Sablasno totalno, pod dugim svijetlima, vidim kako se bijeli pas sa desne strane iz brda zatrcava u moju desnu stranu.
Kratko i agresivno kocenje, prelazim u lijevu traku (sad postajem svjestan da je to jos jedna velika sreca, sto nije bilo saobracaja), i vidim da ce ipak stici da me udari. U momentu kad sam pogledao kako mi dolazi sa desne strane, krajem oka sam uhvatio brzinomjer, bilo je jedan lijepi trocifreni broj. Zavrcem gas do crvenog, a bio sam u trecoj brzini, ko vozi cetiri cilindra, zna o cemu se radi, a pas mi udara u stopalo i nogostop. Sve ovo se desava bukvalno u maximalno dvije sekunde.
Prosao sam kao metak, ne gledam retrovizor, ne zaustavljam se, necu da pricam o napadu adrenalina, nakon sto sam prosao, jer nije stigao da me pukne dok se sve desavalo :))
Spustam na neku pristojnu brzinu, mrdam prstima, vidim da je noga OK, prsti, clakan, sve se pokrece, a instiktivno sam podigao nogu kad sam vidio da ce ipak udariti, spustam je i stopalo mi prodada! Nema nogostupa, fudastera, otkinuo ga je!
Nisam stajao do Podgorice, kad sam stigao u garazu, vidio sam da nema nikakve stete, sem fudastera koji je otkinut.

Da skratim pricu, pazite se dzukela po putu, ima ih gomila.

E sad, mali detalj: Sjutra dan sam otisao kolima do Kotora da malo sa drugarima proslavim novi rodjendan jer definitivno je neka visa sila odlucila da vi danas ovo citate, pa sam nasao otkinuti nogostupa, i jos detalja, koje sam slikao :D
Ko nije doruckovao, neka preskoci slike :D

Mjesto desavanja - Donji Ulici
Image
Ovdje sam ga pogodio, ili one mene:
Image
Image
Image
Evo i otkinutog nogostupa, odletio je sa strane:
Image
Ocigledno se jos malo odteturao i krvario po putu:
Image
I jos malo...
Image
Image
Image
Image
Image

I jos...
Image

I jos par slika, koje ne savjetujem da gledate, ako nemate dobar zeludac :)

Ocigledno su u auto i kamioni imali malo posla, ali, prije bih rekao da je tu nogostup odradio dobar komad posla:

Image
Image

Pazite se, bas ih mnogo ima, a jako je toplo, sigurno ih ima i bijesnih od ovih temperatura, pa se zalijecu ovako u motore, aute, vjerovatno i pjesake...
I kad stojim tesko me pratiti...
NikGold
NLB Moderator
Vozim: Uvijek prljavu Hondu xr650r

Re: Izlozba pasa svih rasa

Post by NikGold »

Shto ces direktore kad si dobro parche mesaaa :D

DOBRO SI PROŠAO POBRO , fuzaster kod Jokića ili iza tarine garage 5e i to je to
Last edited by NikGold on 12 Jul 2010 14:58, edited 1 time in total.
+1389+
goku
Silovatelj krivina
Silovatelj krivina
Vozim: Honda PC35

Post by goku »

u jeeee....
bas ti se oce nesto... :(
OBIS
Grijač guma
Grijač guma
Vozim: Ducati Puma patike

Post by OBIS »

Direktore neka si ti nama zivi i zdrav sva sreca.
Moram primjetiti da si pokaza i odredjeni talenat kao forenzicar i detektiv:-)
Nisu bitne tacka A i B vec ono izmedju...
Space Director
NLB Moderator
Vozim: TDM 900

Post by Space Director »

A fudaster, uzecu novi nije to nikakva velika steta, otkinuo samo taj nogostup, sve na motoru izgleda kao si ga uredno i lagano skinuo, nema ostecenja.
I kad stojim tesko me pratiti...
Bosko
Silovatelj krivina
Silovatelj krivina

Post by Bosko »

dobro je pa si ga ubio,mogao je jos nekoga nagrdit! :lol:
ja sam za vatreno oruzje namontirano na motor tacnije na far od motora
Galiot
NLB Moderator
Vozim: -Triumph Tiger 800 ABS
-Piaggio Vespa PX 200 E

Post by Galiot »

Naravoučenije ove priče bi glasilo:

Ako nećete da Vam se nešto desi prilikom sudara sa životinjom,samo patos gas!! :lol:
Jbg,Radža je nastradao sa 50-60 km/h a sa 100+ ništa,"nije ga se ni dotakao"!! :D
UGRADNJA I SERVIS:
-Centralno grijanje na sva goriva
-Podno grijanje
-Solarna tehnika
-Vodovodne instalacije
-Klimatizacija
"ŽUKIĆ" D.O.O. 069-049-238
wulfy
NLB Moderator
Vozim: Aprilia Pegaso 650 Strada

Post by wulfy »

trećom u crveno :twisted:

dobro si prošao, i još nešto na potezu Stanišići-Markovići iznad Budve to treća u crveno ti ne bi puno pomoglo jer krave koje hodaju po putu su nešto veće od ovog psa. Ostao si hladne glave i to te je spasilo ;)
brum brum brm brm brrrrrrrrrrrrrm.... i kez od uva do uva
Madza
NLB Moderator
Vozim: BMW R1200GS Adventure

Post by Madza »

Ka da ga je Tam-ic ubio!

Radza ovo je strava u ulici brestova...ala Director :shock:

Au,al si mu jebo kevu....da neces zolju sine da ga dokusuris :D
Ivan Grozni
Silovatelj krivina
Silovatelj krivina
Vozim: V-strom DL650

Post by Ivan Grozni »

Uuuuuuuuuuuh, prvo respect za prisebnost, a drugo, vidim da niko od kolega nije cestitao, pa da ja to ucinim.
Nek ti je srekni ovaj drugi rodjendan i vazda ga se u veselju sjecao :D!

Pozdrav.
"Mene, ako se sete na Dan bezbednosti, sete se, ako se ne sete, nikom ništa. To je bila moja dužnost da radim. Najveće zadovoljstvo biće mi misao da sam jednog čoveka izveo na pravi put"
Post Reply