Gothard,Bernardino,Nuffenen,Spueln,Julijen,Abula,Stelvio..

Predlozi za putovanja, izleti informacije za moto skupove
Charuga
Grijač guma
Grijač guma
Vozim: ZX-10R

Gothard,Bernardino,Nuffenen,Spueln,Julijen,Abula,Stelvio..

Post by Charuga »

Kraj Avgusta je bio plan za povratak kuci....dvadesetpetog sam gledao da budem na StelviU u da se nadjem sa Crnogorcima na vrhu, medjutim sugavo vreme i konstantna kisa su me primorali da krenem ranije.....Petak promenjivo... a vikend sunce....posle toga opet kissssaaa.....
Krecem u petak 20.08......
Po obicaju gledao sam da izbegavam autoputeve i gledam da idem na mesta gde nisam bio.....a tu je i mali djavolak ...nazvao sam ga Velimlje, koji mi cuci na ramenu i samo mi sapuce......Abula.....Stelvio.....Gotthard.....
Krecem od Luzerna preko Horwa,Hargiswila,Goshanena prema Andermattu gradu u Alpima koji je svojevrsna raskrsnica puteva....posto sam vec postao strucnjak za taj deo Alpa osecam se nekako sigurno a nameracio sam se da dodjem sa jedina strane na kojoj nisam bio i prodjem preko cuvenog Djavoljeg mosta.

Image

Mostovi su napravljeni oko 1230 god. i bili su jako vazni u tim vremenima posto su vodili prema St.Gotthardu......izgradnja je bila jako teska zbog nepristupacnih terena tako da legenda kaze da ga je sam djavo pravio......

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Kroz predele koji su predivni stizem i do Andermata....setno gledam table....levo Oberalp....pravo Furka,Grimsel.....bili smo vec dva puta tu

Idemo desno....prema St. Gotthardu....i tu smo bili do vrha ali nismo isli dalje prema Airolu......

Image

Image

Brzo posle muzeja i spomenika nailazim na prekrasan vidikovac....stariji covek sa zenom odusevljen sto sam dosao iz Srbije i srdacno se ispricasmo,

Sa vidikovca se pruza predivan pogled na Airolo i okolinu....

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Spustam se u Airolo i odatle nastavljam prema Belinzoni.....predeli su prekrasni i da sam slikao sve verovatno bih jos bio na putu......dajem gas i ubrzo se nalazim na usponu prema prevoju San Bernardino....put fenomenalan, maltene autoput, priroda prekrasna no sve ogradjeno zicom i nema gde da se stane.....mesta sa najlepsim pogledom ostadose nezabelezena.
Stajem na prvom odmoristu i pravim nekoliko fotografija, no vec sam se iznervirao jer nije to to i nemogu docarati pravi ambijent mesta...

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Na samom vrhu predivno jezero i seoce.....treba skrenuti sa puta da bi moglo da se stane....ne.....nastavljam kroz tunel i izlazim na drugu stranu planine prema Thusisu...

Image

Image

Put dalje vodi preko Nufenen pasa i Splugeln passa, tu nisam napravio bas puno fotografija posto je vreme postalo lose i pocela je da pada kisa....
Put pocinje od istoimenog mesta pa se kroz prelepu prirodu i kanjone nastavlja skoro do Thusisa....

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Nastavljam do Chura posto sam morao nesto da odradim da bih se posle vratio do Thusisa odakle cu nastaviti prema St.Moritzu....ali pre njega ima jos uzbudjenja......
Image
.................... Jednom GREEN EVERGREEAN ..................
Roki
NLB Moderator
Vozim: BMW R 80 GS sa prikolicom

Re: Gothard,Bernardino,Nuffenen,Spueln,Julijen,Abula,Stelvio

Post by Roki »

Prelijepo ..... stvarno prelijepo :clap: :clap: :clap:
Fahre nie schneller als dein Schutzengel fliegen kann

Ali neki od nas nisu travu pasli,
Pa su nogom u grob a nisu odrasli,
Miliji im pomet i motora jeka,
Mi slobodni nekad, oni dovijeka.
N.Milakovic bajkerima
Dude
Biker wannabe
Biker wannabe
Vozim: nada

Post by Dude »

ovo....to je to. :clap: :clap: :clap:
Lavlje-Srce
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader

Post by Lavlje-Srce »

Svaka ti chast brate, kako drze te Metzeler? :D
http://www.youtube.com/watch?v=___tLrTu ... r_embedded" onclick="window.open(this.href);return false;
Charuga
Grijač guma
Grijač guma
Vozim: ZX-10R

Post by Charuga »

Posto sam zavrsio sa obavezama....idemo dalje.....stizem na raskrsnicu iznad puta u Thusisu i vidim Italijanski par sa BMW-om kako pazljivo merka kartu vrteci glavama....dzentlmenski stajem pun samopouzdanja.....pa zar nisam vec postao strucnjak za ove puteve.....pitam "treba li pomoc" oni se obradovase.....da skratim.....hteli su preko pasova ali da se vrate prema Italiji posle....dadoh im par predloga i detaljno objasnih kako da idu i sta da prate posto iz iskustva znam da mozete proci na 200 metara od onoga sto ste zeleli da vidite a da to i neznate......nemalo su se iznenadili kada su videli odakle sam, da se nebi predomislili objasnih im da sam i sam imao slicne probleme pre dva meseca...razmenismo adrese i svako na svoju stranu......
Dakle pravac Julier pass.....rekose mi Italijani da se i tu put obnavlja,,....he pa nece me to valda uplasiti.....
Vreme je stalno sucmurasto i oblacno.....ali uglavnom suvo a Metzeler me je prijatno iznenadio jos na San Bernardinu...ranije sam se kleo u 2CT sada sam im nasao dostojnu zamenu....videcemo jos koliko su trajne.....
Opet se smenjuju Alpski predeli a ja se osecam totalno ok.....
Na motoru,para imam koliko mi treba...prolazim nove krajeve i vec unapred se radujem sto cu sve to podeliti i sa Vama....

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Na vrhu pravim par slicica...puno je motociklista i biciklista....idemo dalje ceka nas put prema St.Moritzu u koji se spustam sa brda....

Image

Sta reci ili napisati za St.Moritz, ekskluzivno odmaraliste za one sa dubokim dzepom...zimi se u okolini odrzavaju raznorazna takmicenja u zimskim sportovima...

Image

Image

Image

Image

Par slika samo da zabelezimo da smo bili i pravacZermez....

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Pass dal Fourn ili Ofenpas se najzad stvorio ispred mene....mnostvo motocikala dobar put i sigurno obaranje u krivinama otklanjaju sav umor u vratu i ledjima....idemo dalje.....

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Izabrao sam put koji prilicno produzava put prema kuci ali se nekajem....kada sam presao preko ovoga prelaza polako sam poceo da osecam groznicu...nisam nikada bio ali sam sve blize jednom od najcuvenijih prelaza......
Image
.................... Jednom GREEN EVERGREEAN ..................
Roki
NLB Moderator
Vozim: BMW R 80 GS sa prikolicom

Post by Roki »

Alooooooooooo druže, ne pomamljuj nas više oli ..... :o
Fahre nie schneller als dein Schutzengel fliegen kann

Ali neki od nas nisu travu pasli,
Pa su nogom u grob a nisu odrasli,
Miliji im pomet i motora jeka,
Mi slobodni nekad, oni dovijeka.
N.Milakovic bajkerima
Lavlje-Srce
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader

Post by Lavlje-Srce »

Jesu li ovo M3 ili M5?? Ako su M5 kazi mi nesto o njima ako ti nije teshko, koliko su ustvari dobre, kako drze u krivinama i kako su ti se pokazale na vlazno-mokro ukoliko si imao priliku da ih vozish pod tim uslovima...:)

Unaprijed hvala brate...

P.S. Ex kako meni treba neka voznja poput ove...treba mi ali bukvalno da me izlijechi! :)
http://www.youtube.com/watch?v=___tLrTu ... r_embedded" onclick="window.open(this.href);return false;
Gasho
NLB Moderator
Vozim: Biciklo...

Post by Gasho »

Sjajno, zavidan...
http://www.ramboamadeus.com" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.thebooksofknjige.com" onclick="window.open(this.href);return false;
Ko pjeva zlo, ne misli...
djodja
Silovatelj krivina
Silovatelj krivina
Vozim: BMW R1200GS 13

Post by djodja »

Prijatelju i dalje ne mogu da vjerujem da toliko prelazis na R-u i ujedno da ti ne smeta da putujes sam. Shvatam da od onog momenta kad krenes pa dok stanes u koliko nisi sa suvozacem, svi mi putujemo na neki nacin sami, ali ipak mi je drago da znam da kad stanem imacu nekoga da progovorim sa njim, popijem sok i slicno :) U svakom slucaju svaka cast i slike su odlicne :clap:
Stewie Griffin (to one of the prostitutes at Cleveland's house):
So, is there any tread left on the tires? Or at this point would it be like throwing a hot dog down a hallway?
sLowRider
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: GO!!!!!!!

Post by sLowRider »

Prelijepo, svaka cast!!!
Hold your horses, man
Freeride
Post Reply