Evo citam ovu Motoreviju u kojoj se nalazi novi Alpen Masters 2010 izmedju svega ostalog testiranog ima i test elasticnosti motora. Ne mogu vjerovat kako su rezultati kod nekih jakih motora slabi. Evo rezultata elasticnosti:
elasticnost uzbrdo u 2. brzini sa suvozacem od 25km/h do 75km/h
Ducati Multistrada 4,4 sec.
MV Agusta brutale 1090rr 4,5 sec.
BMW R 1200 GS 4,6 sec.
KTM RC8 R 4,9 sec.
Suzuki GSX 1250 FA 5,0 sec.
Kawasaki z1000 5,0 sec.
KTM 990 superduke 5,9 sec.
Kawasaki GTR 1400 6,0 sec.
Triumph sprint GT 6,1 sec.
BMW s 1000 rr 6,1 sec.
Kawasaki versys 6,3 sec.
Yamaha super tenere 6,9 sec.
Aprilia RSV4 R 7,1 sec.
Honda CBF 1000 F 7,9 sec.
Suzuki GSX-R 750 8,0 sec.
Aprilia SL 750 shiver 8,2 sec.
Honda VFR 1200 F DCT 9,1 sec. motor 173ks.!!! najvece razocaracnje sto se tice elasticnosti.
Honda CBF 600 10,3 sec.
Yamaha XJ6 diversion F 10,3 sec.
Ducati monster 796 11,6 sec.
Honda vfr 1200 mi se mnogo svidja ali ova medju ubrzanja pri nizim brzinama su katastrofa nista bolji rezultat nije ostvarila ni na testu elasticnosti od 50km/h do 100km/h gdje je sa 9,3 sec. bila medju 4-5 zadnjih motora.
Alpen Masters 2010
-
bokibd
- Test vozač kaskader

- Vozim: versys 1000
Alpen Masters 2010
pokrivanje bazena i terasa, keramicko kompozitni bazeni compasspools.
http://www.alukov.me" onclick="window.open(this.href);return false; http://www.compasspools.eu" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.alukov.me" onclick="window.open(this.href);return false; http://www.compasspools.eu" onclick="window.open(this.href);return false;
- bu2rider
- Test vozač kaskader

- Vozim: 990 SMT :)
Re: Alpen Masters 2010
ova honda je sa DCT menjacem automatskim sa dvije spojke, mislim, koliko sam citao da ej to razlog ovakvog ubrzanja... 
- Du-Monster
- Silovatelj krivina

- Vozim: Ducati monster S2R 1000
Streetfighter S - Location: Dubrovnik
bu2rider wrote:ova honda je sa DCT menjacem automatskim sa dvije spojke, mislim, koliko sam citao da ej to razlog ovakvog ubrzanja...
Dodaj tome kriminalno veliku suhu masu motora i premalu ukupnu nosivost...
Ovako poredane brojke daju samo mali uvid u bajk. Treba to provozat ...
http://www.ducati-croatia.hr/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.ncrfactory.com/eng/index.shtml" onclick="window.open(this.href);return false;
*People who ride Duc's live in big houses. People who fix Duc's live in bigger houses. *
98% of all Ducati motorcycles ever sold are still on the road. The other 2% made it home.

http://www.ncrfactory.com/eng/index.shtml" onclick="window.open(this.href);return false;
*People who ride Duc's live in big houses. People who fix Duc's live in bigger houses. *
98% of all Ducati motorcycles ever sold are still on the road. The other 2% made it home.
- jagerbd
- NLB Moderator
- Vozim: Speed triple 1050 - 2005
Vespa PX 200 - 1987
Nisu probali speed triple u toj disciplini ....salim se naravno...mislim da toj hondi na 25 km u drugoj brzini obrtaji nisu ni na 2000,pa mi je nekako i logican rezultT. U svakom slucaju radije bih je vozio nego sve ove motore ispred nje 
Speed triple 1050 2005
Vespa PX 200 1987
Vespa PX 200 1987
-
velimlje
- Silovatelj krivina

Slazem se da ove brojke daju samo delimican uvid u pojedinacni motor , ali ovo za VFR je zaista porazavajuca cifra ..
I da , Doble clutch nema blage veze sa tim , motor je u istoj brzini ....
Nego , moze li jos malo informacija iz tog testa , nemam taj magazin ovde ... zahvaljujem
Nego , moze li jos malo informacija iz tog testa , nemam taj magazin ovde ... zahvaljujem
- bu2rider
- Test vozač kaskader

- Vozim: 990 SMT :)
Ima jos,evo ja cu prepisati...valjda me nece optuziti za autorska pravavelimlje wrote:Slazem se da ove brojke daju samo delimican uvid u pojedinacni motor , ali ovo za VFR je zaista porazavajuca cifra ..
Njezni dodir prsta- honda VFR 1200 DCT
puno se govori o hondinom novom VFR-u, a jos vise o verziji sa DCT-om sto ju je ucinilo dovoljno atraktivnim za ulazak u ovaj prestizni uporedni test. potpuna novost u moto svijetu je mogucnst izbora imedju manualnog i automatskog mijenjanja brzina.
tako automatsko daje rijec "opusteno" jedno sasvim novo znacenje, ali mijenjanje brzine prerano (cak i u modu sport) pa motor uglan=vnom radi u zoni s preslabim okretnim momentom. takodje zbog rupe ispod 3000 okretaja, koja je urodjena slabost tog V4, izlasci iz krivina su lijeni dok ne uzmete stvar u svoje ruke.
tada dodirom prsta mozete iskoristi svu brzinu sustava duple spojke te obilje snage u gornjem rezimu. iako s e osjeca veliak masa, ostatak motocikala je izvrsni izblansiran. kocnice se fino doziraju, a ABS je fantastican. no, tu se jos neke vrline kao ptimjerice precizno skretanje , povratan informacia i udobnost, a sportski VFR ujedinjuje najbolje iz obaju svojstava. razlog zasto nije osvojio bolje mijesto od trecg je nedostatak serijskih kofera, zedan motor uz mali spremnikm goriva te rupa u prijenosu snage.
evo ovo je na brzinu prepisano
- Slowhand
- Silovatelj krivina

- Vozim: Honda CB1000 Big1
.... e da sam ja suvozač......
šta bi onda mjerili....
Šalu na stranu, opet na prvo mjesto ispadaju GS i Multistrada, definitivno dobre makine....
šta bi onda mjerili....
Šalu na stranu, opet na prvo mjesto ispadaju GS i Multistrada, definitivno dobre makine....
A gdje ide ovaj put.......
- wulfy
- NLB Moderator
- Vozim: Aprilia Pegaso 650 Strada
Hm, ja ipak ne bi ovo nazvao pravičnim. Prosto, dva i četri cilindra nikako nisu isto http://www.nolimitbikers.com/forum/view ... =18&t=2270" onclick="window.open(this.href);return false; . Onaj ko ima dva cilindra vjerovatno će nekad pri 25 km/h biti u drugoj brzini i onda ubrzavati, ali ne mogu da zamislim nekoga ko ima četvorocilindričnu mašinu da se pri 25 km/h nalazi u drugoj brzini. Tada će svako biti u prvoj brzini. Jednostavno, koncept mašine ne dozvoljava.
S' tim u vezi mene je najviše iznenadio rezultat MV Aguste Brutale (izgleda da je stvarno brutalna mašina). No, opet među prvih devet su četvorocilindrične mašine koje imaju radnu zapreminu veću od jedne litre, a to znaći i nešto bolji obrtni moment ,,iz podruma''. Opet s' tim u vezi fascinira visoko deseto mjesto BMW-a S 1000 RR čija je mašina rađena za neke druge stvari.
Slažem se da VFR morala imati bolju poziciju, no u tim uslovima ispod 10 sekundi je više nego solidno. Lično mislim da ovaj rezultat VFR-a nije loš, ali je konkurencija napredovala više nego što su u Hondi očekivali
Onaj test elastičnosti od 50 do 100 km/h možda pruža realniju sliku (no ako je rađen trećom brzinom onda ... jbg, četvorocilindraši se tada voze drugom ... )

Umalo da zaboravim ovaj rezultat Kawasaki versys 6,3 sec. je više nego odličan
S' tim u vezi mene je najviše iznenadio rezultat MV Aguste Brutale (izgleda da je stvarno brutalna mašina). No, opet među prvih devet su četvorocilindrične mašine koje imaju radnu zapreminu veću od jedne litre, a to znaći i nešto bolji obrtni moment ,,iz podruma''. Opet s' tim u vezi fascinira visoko deseto mjesto BMW-a S 1000 RR čija je mašina rađena za neke druge stvari.
Slažem se da VFR morala imati bolju poziciju, no u tim uslovima ispod 10 sekundi je više nego solidno. Lično mislim da ovaj rezultat VFR-a nije loš, ali je konkurencija napredovala više nego što su u Hondi očekivali
Onaj test elastičnosti od 50 do 100 km/h možda pruža realniju sliku (no ako je rađen trećom brzinom onda ... jbg, četvorocilindraši se tada voze drugom ... )
Umalo da zaboravim ovaj rezultat Kawasaki versys 6,3 sec. je više nego odličan
brum brum brm brm brrrrrrrrrrrrrm.... i kez od uva do uva
-
velimlje
- Silovatelj krivina

Jesu li odabrali ovogodisnjeg pobednika ?
- Sledgehammer
- Grijač guma

- Vozim: BMW K 1200 RS 2002
Kawasaki Versys 2007 - Location: Hrvatska, Mraclin
Neće biti svatko - neću biti ja, npr.wulfy wrote:ne mogu da zamislim nekoga ko ima četvorocilindričnu mašinu da se pri 25 km/h nalazi u drugoj brzini. Tada će svako biti u prvoj brzini. Jednostavno, koncept mašine ne dozvoljava.
Ja sam vrlo često, pri šaltanju prema gore, odmah nakon kretanja u drugoj brzini, bez ikakvih razvlačenja, a pri kočenju nisam u prvoj maltene sve dok ne stanem.
Zato ne znam zašto koncept motora ne dozvoljava da se sa 25 km/h bude u drugoj brzini?
Drugim riječima, moraš početi zamišljati da je tako nešto itekako moguće, pogotovo sa motociklima koji imaju dovoljno okretnog momenta da to podnose bez ikakvih problema, trzaja i ostalih boljki kilavih pogonskih agregata...