vikend voznja V-strom, Tiger, Versys...

Predlozi za putovanja, izleti informacije za moto skupove
SlavkoPejovic
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: Aprilia Caponord 1200

vikend voznja V-strom, Tiger, Versys...

Post by SlavkoPejovic »

Evo da podijelimo i nas vikend... Dogovor pada bez mnogo 'pametovanja" kad se nalazimo i dje moze dogovoreno.... Elem, iz (sa) (moze i jedno i drugo) Cetinja krece Djodja, "grozni" pravo sa posla (aerodrom Golubovci) i ja iz Podgorice... Plan je da se ide preko Ulcinja na granicni prelaz Sukobin pa Tirana, Elbasan, a glavna destinacija Ohrid... Nalzimo se na skretanje za Podgor, Utrg...

Cekajuci Ivana taman da se procitaju Vijesti...
Image
stize i strom...
Image
Cekamo djodju taman da podmazemo lance i ja da "uhvatim" malo daha jer sam neplanirano zaginuo i "malo" popio...
Image
Image
Image
stize Tiger...
Image
Image
ekipa kompletirana i ready to fly...
Image
Image
voznja ka Ulcinju...
Image
Image
poslije laganog dorucka t.j. masan burek od po' kila, spremanje za nastavak, motiranje navigacije, kablova...
Image
Image
sipanje goriva u Vladimir i dovidjenja Montenegro... (inace ja sipam prvi i gledam da ne pospem i taman sipam zadnje grame kad me Ivan "streknu" NE SLAVKO SIPAS DIZEL... Saljiv neki momak :D
Image
....nastavak u sledecem postu pa neka Ivan i Djodja dodaju slike sa svojih aparata.
SlavkoPejovic
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader

Re: vikend voznja V-strom, Tiger, Versys...

Post by SlavkoPejovic »

stizemo u Albaniju poslije "globe" od jednog finog gospodina t.j. na Albanskoj granici, jer napravismo najstrasniji od svih najgorih prekrsaja, a to je neopsjedovanje najvaznijeg dokumenta, medjunarodne vozacke dozvole... Taj popust nekako rijesismo preko debele veze t.j. jednog covjeka iz vlade :D ... Platismo gadu 10 eura po motoru i konacno zagazismo u susjednu nam zemlju...
Image
novi most preko rijeke...
Image
Image
Prvo zaustavljanje, ja se prvi put srijecem u carima saobracaja dje je sve moguce...
Image
Image
Stizemo u Tiranu, saobracaj bas lijep, sve se postuje i desna strana i semafori prednost apsolutno...
Image
Image
poslije lutanja po "raspalim" djelovima grada slucajno stizemo na glavni trg...
Image
Image
auto put u izgradnji ali se ipak vozi...
Image
Image
ponjemo se u brda iznad Tirane i vozimo ka Elbasanu, planinski put usak i lijep za voznju samo sto je premnogo automobila pa je i opasno jer dosta njih "ispravlja" krivine...
Image
Image
presvlacenje majica jer je uzasno vruce...
Image
slika nas "brat" poljak koji objasnjava da nas razumije, a Ivan mu rece mozda ti nas razumijes al' mi tebe nista brate...
Image
Put od Elbasana do granice sa Makedonijom je vac znatno siri i povozan pa smo se opustili i dali po gasu... Policije na svakom cosku ali nas ne diraju Ivana cak pred njim pretice na punu liniju i oni samo znak rukom "pazi malo"... Bilo je i po malo klizanja ali sve u granizama normale, po malo prednja, zadnja guma popuste... Sto ce i one njima je najteze...
Stizemo na granicu sa Makedonijom..
Image
Image
Ova granica nam popravlja utisak jer nas policajka "proziva" da podjemo pored 5-6 auta i brzo zavrsavam...
nastavak u sledecem postu...
poka
Ready for DAKAR
Ready for DAKAR
Vozim: Kratkotrajni Turistički Motor

Post by poka »

ceka se nastavak! bravo momci! :clap:
Ivan Grozni
Silovatelj krivina
Silovatelj krivina
Vozim: V-strom DL650

Post by Ivan Grozni »

Evo i ja da napisem koju. Prvo, ekipa je bila top, tako da je raspolozenje moralo biti na nivou, a destinacija vise nego interesantna. Kilometraza je bila manje bitna, bitna je bila ta mentalna priprema :geek: , jer je trebalo proci kroz saobracajni haos koji vlada u Albaniji, i vrnuti doma zivu glavu.
Mnogo toga sto sam primjetio tokom puta nisam stigao da slikam, tako da mi ostaje samo da ukratko rijecima opisem...
Albanija je lijepa zemlja sa predivnim predjelima, solidnom saobracajnom infrastrukturom, ALI sve je to nekako uzalud. Po ulicama nevjerovatno puno smeca, prljavstine na sve strane, u gradovima se u vazduhu cesto osjecao neki tezak zadah, zatim tu je i ta famozna nekultura u saobracaju, konfuzne saobracajnice bez smjernica, gdje si ti nagadjao da si usao u kruzni tok po kretanju malobrojnih vozila, jer te "nepogresiva' Nevena iz DPS-a (za neupucene GPS-a ;) ) vodila drugacije.
A tek kamikaze na magistralnim putevima, koji zasluzuju da udju u rubriku "vjerovali ili ne" :)

I da postavim to malo slika sto imam u foto-aparatu, a ujutru cu, kad se jos interesantnih dogadjaja sa naseg puta sjetim i dopisati dvije-tri...
Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Bilo je tu i off-roada i NE, ja ga nijesam odvozio :lol:
Image

Image

Image

Image

Image

Najvaznije je to da smo konstantno bili u toku dogadjanja u svijetu :D
Image

I naravno da smo u Troy-u morali svratit
Image

A, za kraj, evo kako smo budili mladjanog Slavka
Naslov ovog umetnickog dela je "Mozda spava" :lol:
http://s728.photobucket.com/albums/ww28 ... I_4560.mp4" onclick="window.open(this.href);return false;
"Mene, ako se sete na Dan bezbednosti, sete se, ako se ne sete, nikom ništa. To je bila moja dužnost da radim. Najveće zadovoljstvo biće mi misao da sam jednog čoveka izveo na pravi put"
SlavkoPejovic
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader

Post by SlavkoPejovic »

...spustamo se ka Strumi, Ohridu, nekako mi se cini da je cistie, pitomije.
Image
Image
Image
stizemo u Ohrid...
Image
Hotel je na samoj obali, motori uredno parkirani u garazu, napravljen raspored dje ko spava... Rucak, i onda kupanje i jezeru onako od voznje prljavi i jos je bilo uzasno vruce, tako da je osvjezenje bilo pravo...
Izlazimo u grad i zabavljamo se kao pravi turisti...
Image
Image
Image
pracac u "sridu"...
Image
na trgu ekipa motora jedno 15-20 i od tog 3 stroma, a Ivanu milo...
Image
Ivan Grozni
Silovatelj krivina
Silovatelj krivina
Vozim: V-strom DL650

Post by Ivan Grozni »

Da ne zaboravim, ruta je bila MNE- Skadar-Tirana-Elbasan-Kafasan-Ohrid, a povratak je bio preko Elbasana i Draca, jer smo morali posjetit, sad vec kultni, "Troy caffe".

Toliko od mene za sada, jos jednom veeeeeeeeeeeliko hvala prijateljima, braci, kumovima, Slavku i Djodji na lijepom druzenju i krasnom putesestviju.

Pozdrav.
"Mene, ako se sete na Dan bezbednosti, sete se, ako se ne sete, nikom ništa. To je bila moja dužnost da radim. Najveće zadovoljstvo biće mi misao da sam jednog čoveka izveo na pravi put"
SlavkoPejovic
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader

Post by SlavkoPejovic »

vratismo se u hotel, i "snom mrtvijem"... Pozarni zadize oko 6.30 onako suptilno budi :D
Image
"malo" setnje po gradu...
Image
odmaranja...
Image
Image
Image
Image
Image
Image
SlavkoPejovic
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader

Post by SlavkoPejovic »

...posto smo ustanovili da smo ne obrijani a neko moze zamjeriti, pa i to obavismo...
Image
Image
Image
Image
Image
Image
kupanje, spremanje i polazak za Albaniju dogovoreno da mijenjamo pravac i idemo Ohrid, Elbasan, Drac...
SlavkoPejovic
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader

Post by SlavkoPejovic »

Image
u povratku sam vozio Djodjinog Tigera :) :lol: :dance: :clap: :lol: :D strasan motor...
prolazimo granicu skoro bez cekanja i malo se "castih"... :D
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
mexiko
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: vozio bi , no trpim

Post by mexiko »

Sjajna voznja...stata sto se ne oprobah sa vama u onoj turistickoj razonodi sa lukom i strijelom :lol: :lol:
-Smrt fasizmu baba!
- I tebi sinko, i tebi!
Post Reply