Krv u alkoholu

Sve i svasta sto vam padne napamet, a ne znate dje cete sa njim
caesar
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: GSX-R 1000 K6

Krv u alkoholu

Post by caesar »

Evo nesto sto mi je pretjerivanje kad je alkohol u pitanju. I prosli limit je bio dobar bez da pretjerujemo.

http://www.vijesti.me/vijesti/vozacima- ... anak-51813" onclick="window.open(this.href);return false;
AMAT VICTORIA CURAM
Horsepower is how fast you hit the wall, torque is how far you take the wall with you.
NikGold
NLB Moderator
Vozim: Uvijek prljavu Hondu xr650r

Re: Krv u alkoholu

Post by NikGold »

Ko pije i vozi i dalje će to radit, po starom 0,5 je bilo 2 piva ili 2 rakije a ja neznam nikog ko je popio samo toliko kad je već krenuo da pije :D
+1389+
fukara
Biker wannabe
Biker wannabe
Vozim: Piaggio Beverly 200 na klocne :(

Post by fukara »

Ne smije se vise ni "After Shave" koristiti. :?
Beskontaktne (pristup karticom) Brave za Hotele, Apartmane, Ormarice...
Darko 069-151-476
bokibd
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: versys 1000

Post by bokibd »

Ja ovo podrzavam, imao sam vise puta prilike da me neka pijana budala za malo udari na pjesacki, u kolima, na motoru. Ali ima dosta drugih metoda i radnji koje saobracajci rade a to ne podrzavam ali o tome nekom narednom prilikom. :lol:
pokrivanje bazena i terasa, keramicko kompozitni bazeni compasspools.
http://www.alukov.me" onclick="window.open(this.href);return false; http://www.compasspools.eu" onclick="window.open(this.href);return false;
dexbudva
Silovatelj krivina
Silovatelj krivina
Vozim: Žena je luksuz. Motocikl u dobrom stanju je nužda. ©

Post by dexbudva »

ajte ljudi bez brige samo dovoljno sitnisa spremite,kad vas zaustave samo :shhh: mora drzavni budzet da se puni :whistle:
Mala moja, bi li malo legla,
da te moja konstrukcija pegla?!
mikeli.pg
Silovatelj krivina
Silovatelj krivina
Vozim: Honda Varadero 1000

Post by mikeli.pg »

A ovi sto su na Bensedinima i ostalim ljekovima, koji usporavaju psihomotorne funkcije organizma , mogu da voze jer nema nacina da ih kontrolises...
Jesam za to da pijana budala ne moze za volan, ali da covjek ne moze poc u kafanu i popit desetak piva ???
Yamaha... Touching your heart
VeDzA
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: Yamaha XTZ 750 ST
Honda XR 400 R

Post by VeDzA »

Sad ce ugostitelji da se bune :D
Podrzavam,samo malo da porade na primjene i ovog i drugih zakona...tu brzo "izduse"...
caesar
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: GSX-R 1000 K6

Post by caesar »

Zakon i sankcije u zakonu nisu predvidjeni za edukaciju i podizanje svijesti. Voznja u alkoholisanom stanju je pitanje svijesti i kvaliteta obrazovnog sistema. Sa poboljsanjem edukativnih programa i marketinskom kampanjom se vise postize nego sa ovim namjenskim punjenjem budzeta. Jeste jeftinije ali... Nije se evropa naucila kulturi od stezanja sa zakonima vec nekim drugim stvarima. Koliko god izgledalo da ce se nesto postici nije tako. Jel se nesto dramaticno promjenilo kod brzih vozaca jer su kazne vece za prekoracenje brzine? Voznja bez alkohola Da ali na ovaj nacin NE.
AMAT VICTORIA CURAM
Horsepower is how fast you hit the wall, torque is how far you take the wall with you.
mikeli.pg
Silovatelj krivina
Silovatelj krivina
Vozim: Honda Varadero 1000

Post by mikeli.pg »

Kazu da ce policajac ,, privesti ,, lice ??????

Ako se lice ,, lisava slobode ,, obavezno mu se moraju saopstiti njegova prava ,i razlog lisenja slobode.
Zatim , mora mu se izdati i resenje o zadrzavanju na okolnosti pod kojim je lisen slobode.

Sto pise ovima koji su se trijeznili po 6 sati u prostorije za zadrzavanje ?

Dalje, po zakonu, policajac je duzan da prije testiranja pita lice , jeli konzurmiralo alkohol u proteklih 15 min. Ako je odgovor potvrdan policajac mora sacekati najmanje 15 min i tek tad poceti sa alkotestom.

Lice se lisava slobode ,, samo ako ,, i dalje ispoljava namjeru da ce ugroziti druge ucesnike u saobracaju ili sebe. A ako kaze da ce kuci taksijem ili da ce neko doci po njega i odvesti ga doma, to mu se ne smije uskratiti.

Eto , taj zakon nije sprovodjen ni do sad , pa neka nas hapse i privode i ako npr. ,, zvacemo ,, dok vozimo i sl.

Da ne bude zabune, ja sam iskljucivo za voznju bez alkohola. Ali ako covjek popije jedno pivo i nije pijan, sto bi ga hapsio i uzimao mu vozacku ?
Yamaha... Touching your heart
bokibd
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: versys 1000

Post by bokibd »

dexbudva wrote:ajte ljudi bez brige samo dovoljno sitnisa spremite,kad vas zaustave samo :shhh: mora drzavni budzet da se puni :whistle:
Ja bi tebe uzeo vozacku i kad trijezan vozis. Manijace jedan ludi. :obscene-birdiedoublered:
pokrivanje bazena i terasa, keramicko kompozitni bazeni compasspools.
http://www.alukov.me" onclick="window.open(this.href);return false; http://www.compasspools.eu" onclick="window.open(this.href);return false;
Post Reply