Putovanje...?

Predlozi za putovanja, izleti informacije za moto skupove
Post Reply
SlavkoPejovic
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: Aprilia Caponord 1200

Putovanje...?

Post by SlavkoPejovic »

Nesto mi se ne spava pa da natenane pocnem jedan putopis, kakav i koliki jos ne znam jer sam tek poceo, putovanje... Obicno postavljam kada se sve zavrsi i saberu utisci, fotografije, dogadjaji, evo malo da promijenim...
Slike sa foto aparata cu naknadno ubaciti, za sad po nesto malo sa telefona...
Zadnja voznja koju sam napravio bila je na Bracu, pauza od par vikenda (posto se vozim samo vikendom :( , preko nedjelje po gradu i do Cetinja), sto zbog lanca kojeg sam cekao, sto zbog porodicnih obaveza... Od kada sam promijenio lanac i lancanike, Kawasaki ide kao "simplon", i odavno se dogovaram sa Galiotom&Animalom za neki put, zovu me da se ide za Osjek, pa za Varazdin da Galiot servisira 0-ti servis na Tigricu...i kako to vec biva ispada mi nesto neodloznih obaveza i otkazujem u zadnji cas t.j. Cekali su me na Viluse da se necu ipak organizovati,... Propade put, :shock: a ide mi se najstrasnije, i danas nesto ipak pozavrsavah i lomim se da krenem, i ni sam ne znam kako "prelomih" za odlazak, pakovanje na brzinu, i polazim iz Podgorice oko 14.45h, e sad kad sam vec krenuo shvatam da nijesam bas siguran dje uopste da idem! Prvi plan da se ide za Osjek vise nije u opticaju jer sam kasno krenuo a oni svakako krecu ujutro za Varazdin, tako da sam "cvrsto" i nedvosmisleno postavio sigurnu rutu do pumpe na Viluse :D , pa cu onda vidjet sto i kako i naravno zeni da se javim da sam posao, :roll: ko zna kako ce primiti mozda obrnem nazad.
Ui tako lijepo dodjoh do Vilusa, takam gorivo javljam se kuci i na potpuno inenadjenje lako mi prodje, (mada sam svasta izobecavao...
Nego da postavim ovo malo slicica :)
Image
Versys spreman za put, ispred kancelarije...
Last edited by SlavkoPejovic on 23 Nov 2012 22:57, edited 2 times in total.
SlavkoPejovic
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader

Re: Putovanje...?

Post by SlavkoPejovic »

Nesto se vrijeme oblaci i kako sam vec dosta odocnio odlucujem da idem na Vracenovice, makadamom ide Versys "ka' no' da ga krila nose", srijecem dva izbezumljena Belgijanca jedan na Varadera a drugi na starog VFR-a, opucili se po makadamu pitaju koliko jos, i sunce ih ogrija kad su culi da imaju manje od 1 km, a mene ceka jos 5 km makadama ali kao sto rekoh Kawa, to bez problema podnosi, doazim do granice i po malo kise, ubzo prestaje i puni gas, nema saobracaj put svima dobro poznat pa mu dao (mene pogotovo) oduska poslije spore voznje po krsima, inace sam sav u golu vodu kao sto znate danas se u PG moglo u kratke rukave... Malo prije Stolca nijesam mogao da odolim nego se fino parkirao pored put i "buc" u ono malu rijeku, kako se zove to ne bih znao, znam samo da je kristalno cista i leeeeeddddnaaaaaaaaaa... Palo mi kupanje kao posatica...I ovdje imam jednu sliku :)

Image
Nastavak preko Stolca Capljine, Ljubuskog, sve puni tempo (koliko ja umujem), za sada sve bez greske u svakom smislu, izlazim na Vrgorec i ukljucujem sa na auto put... Nemam o cemo tu pisati,stajem da sipam gorivo i da "zamolim" suprugu da mi nadje smjestj u Zagreb, nekako mi to najlogicnije, da dodjem do ZG, pa cu ujutro do Varazdina i da vidim sto, i dje dalje... Imam nekakvog posla u Sracinec, mjesto blizu Varazdina inace to mi je i bio izgovor da krenem na put, mislim izgovor prema sebi...
Image
Blizu Splita...
SlavkoPejovic
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader

Post by SlavkoPejovic »

Inace Versys trosi kao lud kada se vozi na auto put preko 7rpm, mada imam i sva tri kofera visoki vizir... Pocinje da duva bas jako oko Zadra naravno ogranicenje brzine na auto put od 60 ponedje 80, sreca da nje bura, nego duva konstantno sa iste strane tako da vozim nagnut jedno 8 stepeni kako bi koliko toliko drzao ritam, vozim oko 90-100 km... Sipam pnovo gorivo nesto malo veceram uzimam koordinate za smjestaj koje mo je draga poslala i stizem u Zagreb oko 11h... Smjestaj fenomenalan cijena 35eur vrijedi svaku paru.. Eto to je za Dan 1, vidjecemo sutra oce li bit dan 3 posto dan 2 mora svako ;) ...
Ajte' uzdravlje...
Last edited by SlavkoPejovic on 23 Nov 2012 23:06, edited 1 time in total.
DrMracni
NLB Moderator
Vozim: KTM 990 Adventure
KTM 350 Freeride

Post by DrMracni »

bravo...
cekamo dalje
Ljudi nemojte da jedete zuti snijeg!
http://www.monteguide.me" onclick="window.open(this.href);return false; - Motorbike Tours Montenegro https://www.facebook.com/monteguide/" onclick="window.open(this.href);return false;
sparco
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: dpv ;)

Post by sparco »

hm mozda za vikend nedje nabasamo jedan na drugog ;) dje ces dalje zboriiiiiiiiii ?
risk,is what makes life worth living.
SlavkoPejovic
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader

Post by SlavkoPejovic »

Bice kasnije izvjestaj, trenutna lokacija Kamnik...
SlavkoPejovic
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader

Post by SlavkoPejovic »

Ustao rano kao pravi i odlazim da prosetam malo po Zagrebu, vec sam donekle napravio plan za danasi dan, najvio se u Sracinec u neku firmu sto po malo radim sa njima, setnja gradom, sve po protokolu ;)
Image
Image
Malo setnja dorucak iznad gradske trznice...
Image
Potuno opusteno, racunam da se sretnem u Triumh servis sa Zukicim, otprilike tempiram da budemo u isto vrijeme u Varazdinu... Vozim bez jakne jel' ko pravi inace to nikad ne radim, jer sto se desi, naravno izgoris... Stizem u servis prije njih imalo razgledam opremu motore i onako u sali gledam stru Yamahu fj 1300 i kometarisem kako sam cuo da je neki tip iz Splita sa takvom prosao preko 500.000 km, a na to ce covjek jes' i ja sa mojom 1.190.000 km, dobro ste procitali nije greska... (Sto bi rekao moj drug Miljan Rabrenovic "kume jel' to realno"...)
Covjek je vozi 22 godine i on presao 1.002.000a ovaj sitnis predhodni vlasnik :)

Image

Promuvao se malo do zakazanog vremena i odlazim, za Sracinec nekih 7-8 km od Varazdina oposlio mnooogo bolje nego sto sam mislio (zaposleni u toj firmi su stalno islazili da se dive Versys-u :? )
A on samo sto ne progovori...
Image
Javljaju se Zukici stigli i rade prvi servis na Tigricu, serviser nema neki program da "tamo nedje nesto checkuje" ili sto bi rekli u Cetinje "cincelator na feder heklicu" :?: treba da se ide do Austrije da tamo to resetuju...
Stigose i nastavljamo zajedno.
Image
Last edited by SlavkoPejovic on 23 Nov 2012 23:09, edited 1 time in total.
Damir'Tattoo
Grijač guma
Grijač guma
Vozim: sta mi se da.

Post by Damir'Tattoo »

Svaka čast! Pišeš putopise za desetku, milina čitat :)
SlavkoPejovic
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader

Post by SlavkoPejovic »

Dolazimo u "servis" ako se tako moze nazvati, Triumha nema kojeg nema, Ducati svaki za koji sam ikada cuo, inace godisnje prodaju 600 motora :!: ... Citavi taj proces trajo tacno 30 sekundi...
Image
Bice slika kad razvijem film... :) ovo je sam sa telefona na nebude samo tekst.
A radnja fantazija da smetnes sa uma, kako vec dan odmice krecemo nazad, ja u toku voznje odmosno Zagrebackog kafenisanja, odlucio rutu za sjutra...
Rastajemo se kod Maribora oni za Zagreb a ja auto putem ka Ljubljani i iskljucujem za Kamnik ...
Inace Kamnik je prelijep gradic, jel' naravno zvao sam suprugu da me smjesti, i malo je izbrkala ali nema veze... Naime smjestaj je vise nego dobar, samo sto naplacuju sobu po lezaju a soba ima 4 kreveta dnevnu sobu kuhinju trpeazriju itd itd i to ne kost 45eur...pokusah malo da se objasnim sa gospodjom ali ne ide... Sad na stranu ova situacija ali d je cetvoro a moze i sestoro jer u dnevnoj je trosjed na ravlacenje, vise nego dobar i jeftin smjestaj...

Plan mi je da ujutro rano, da krenem preko Skofija Loka...itd, za Kranjsku Goru, pa Vilach, Hermagor (bio sam tu zimus na skijanje i komentarisao kako je dobar put za voznju..),Lienc i da se dohvatim Grossgloknera... A dalje 'tice znaju'...
Last edited by SlavkoPejovic on 23 Nov 2012 23:17, edited 1 time in total.
bu2rider
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: 990 SMT :)

Post by bu2rider »

znaci tako moj dobri slavko....svak vi cast...ako naletite dje tamo na kakvi servis od ktm-a samo ih pozdravite :D :D
uzivajte
Post Reply