Sta se sve nudi od R ova u Crnoj Gori?

Novosti, komentari novih i starih motora...
Zoran R

Sta se sve nudi od R ova u Crnoj Gori?

Post by Zoran R »

Kolege, dajte vase iskustvo i savjete koji je R dobar u gradu a da nije mnogo skup.
DrMracni
NLB Moderator
Vozim: KTM 990 Adventure
KTM 350 Freeride

Re: Sta se sve nudi od R ova u Crnoj Gori?

Post by DrMracni »

R oznaka je za Race, tako da ta vrsta motora nije namijenjen za grad iz vise razloga.
polozaj voznje je takav da ti tijelo sto vise opterecuje prednji tocak a sve u cilju da bi na velikim brzinama prijanjanje bilo bolje. dakle ocekuj veliko opterecenje na sake.
sam taj polozaj voznje nalaze da ti pogled nije preko krova automobila sto je u gradskoj voznji jako bitno po tvoju sigurnost.

ako si bas odlucio za R onda ti je manje vise svaki isti, i bolje savjet da ti daju clanovi foruma koji su promijenili vise R motora
Ljudi nemojte da jedete zuti snijeg!
http://www.monteguide.me" onclick="window.open(this.href);return false; - Motorbike Tours Montenegro https://www.facebook.com/monteguide/" onclick="window.open(this.href);return false;
Zoran R

Post by Zoran R »

Hvala drMracni

Imam ja iskustva, nisam bas pocetnik , ali volim da znam sta ostali misle. Vidim svi vozite endurache, a za mene to nije, volim R a ovdje na forum ih nema puno.
Posebno niko ne putuje sa R om.
wulfy
NLB Moderator
Vozim: Aprilia Pegaso 650 Strada

Post by wulfy »

Za ovo što je konkretno pitano, jedini odgovor je: apsolutno svejedno
brum brum brm brm brrrrrrrrrrrrrm.... i kez od uva do uva
caesar
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: GSX-R 1000 K6

Post by caesar »

wulfy wrote:Za ovo što je konkretno pitano, jedini odgovor je: apsolutno svejedno
NIJE SVEJEDNO :)

Image

Izbjegavaj ove varijante :mrgreen:
AMAT VICTORIA CURAM
Horsepower is how fast you hit the wall, torque is how far you take the wall with you.
Zoran R

Post by Zoran R »

:)

Sta rade endurasi ....ne znaju da je PRAVI osjecaj motora na sportskom motoru...ko to ne proba,nije vozio motor :)

Ima li koji jeftini ..tu 4-5000
bu2rider
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: 990 SMT :)

Post by bu2rider »

evo da se malo ukljucim u ovu temu posto sam vozio i R i naked i svasta nesto....po meni i za mene funkcija R motora je iskljucivo STAZA jer je to jedino mjesto na kojem mozes da osjetis prave vrijednosti tog motora, znaci pricam iz licnog iskustva i stojim cvrsto iza toga...e sad kod nas je svrha R motora kurcenje po gradu i fatanje ribica jer ce svaka prije sjest na R nego na neki enduro i slicno, i to je ok :) .....
a druga stvar ima li R-ova za prodaju, meni se cini da ih sve vise ima na prodaju...da ljudio polako shvataju svrhu i namjenu motora...mada treba jos da evoluiramo...a i to je stvar licnog ukusa tako da...
imas na forumu putopise CHARUGE on ti putuje sa R-om i ja mu skidam kapu...i njemu i svakom covjeku koji na R putuje..ja sma pokusao nekoliko puta i to je za mene predstavljalo pravo mucenje a ne uzitak u voznji....tu treba velikkaaaa ljubav..
eto...a moj drug planir ada prodaje R6 2006god....pa ako si zainteresovan posalji PM pa cu ga pitati :D
Zoran R

Post by Zoran R »

Ono sto je vazno je da nije padano sa njega...putovat se moze sa svacim, a nisam bas za stazu raspolozen.
Bitan je osjecaj....na R u ga definitivno imas !!!
sparco
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: dpv ;)

Post by sparco »

bogami zavisi prava zena uvijek na enduro sjeda, komocija, naslon uspravno sjedi, moze da cacka telefon namjesta sminku sve ;)
risk,is what makes life worth living.
caesar
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: GSX-R 1000 K6

Post by caesar »

Zoran R wrote:Ono sto je vazno je da nije padano sa njega...putovat se moze sa svacim, a nisam bas za stazu raspolozen.
Bitan je osjecaj....na R u ga definitivno imas !!!
Osjećaj?

Jel to ono kad se osjećaš da je motor prirodan nastavak tvog tijela? Kad se misao prenosi mašinu podjednako brzo kao na tvoje ekstermitete? Kad te je strah,a ti samo još više zagrliš motor? Kad te gledaju čudno zašto voziš R, a ti samo takneš gas kao ljutiš se :) ? Kad ubrzavaš iz mjesta dok ti se motor blago propinje i pokušava da se istrgne iz ruku? Kada ti je žao što što ključ iz brave moraš izvaditi, a ujedno se već raduješ narednoj vožnji?

Jel to taj osjećaj? :banana-skier: :banana-parachute: :banana-rock: :banana-linedance: :banana-guitar:

Žene i enduro motori? Dajte nemojmo da se vrijeđamo po forumu :x :mrgreen:

Image
Image
Image
AMAT VICTORIA CURAM
Horsepower is how fast you hit the wall, torque is how far you take the wall with you.
Post Reply