S obzirom da sam ispratio prvu i trecu generaciju Varadera i proveo 7-8 godina samo na ovom motoru doslo je vrijeme da nesto drugo probam.Htio sam ovaj put da kupim 1200 neki motor,ali me trgovacke struje povedose u totalno drugom pravcu.
Jedan moj poznanik mi predlozi da kupim od njega Yamahu koju je u maju 2012 izveo iz salona.
Posto sam ga provozao i vidio koliko je nov,velik,ekonomican,lijep i neobican na svoj nacin,a cijenom itekako pristupacan odlucih da se malo u ovoj klasi oprobam.Uz kupljeni motor dobio sam i extra par novih Metzeler Tourance guma koje je on nove kupio i nije ih probao,kao i malo vozene Pirelli Scorpion koje su trenutno na motor.
Posto su mi potrebe grad,primorije,planina i jednom godisnje veca tura,ovaj motor ispunjava kvotu u potpunosti.Registracija i servis su povoljni,potrosnja minimalna...
Vec sam vozio Yamahu TDM 900 i Yamahu Fazer 600,moje druzenje sa ovim brendom se nastavlja i ako odgovorno tvrdim da je Honda daleko najkvalitetniji motor nadam se da ce se i ovaj dobro pokazat kao i gore pomenuti!
Ovakva je :