Topografske karte Crne Gore 1 : 25000

Sve i svasta sto vam padne napamet, a ne znate dje cete sa njim
velimlje
Silovatelj krivina
Silovatelj krivina

Topografske karte Crne Gore 1 : 25000

Post by velimlje »

Verujem bio je slican topik nekad ranije , mrzi me da trazim , ali ja sam do sad vidao samo karte u razmeru

1 : 50000

ovo je prvi put da sam negde nasao karte u razmeru 1 : 25000

mnogo dobra stvar , samo skinite sve JPG fajlove na kompjuter i to je to ...

ima jih preko 120 , pa ce da vam treba jedno pola sata .... :D

http://mapy.mk.cvut.cz/list/data/Jugosl ... Montenegro" onclick="window.open(this.href);return false;
poka
Ready for DAKAR
Ready for DAKAR
Vozim: Kratkotrajni Turistički Motor

Re: Topografske karte Crne Gore 1 : 25000

Post by poka »

Hvala puno u moje ime!
@Vedza
nemoj posle da mi se nešto vadis. Evo ti je cojek sve sredio!
ice
NLB Moderator
Vozim: BMW S1000XR

Post by ice »

a pih, sad se ovi enduraši neće izgubit niđe...
veliko ti "hvala" Velimlje!

;)
NikGold
NLB Moderator
Vozim: Uvijek prljavu Hondu xr650r

Post by NikGold »

oce jer su karte vrlo vrlo matore, pola puteva je zaraslo i vise se ni ne naziru a opet probijeno je toliko novih pa te to tako buni da vrlo brzo odustanes od karte :mrgreen:
+1389+
ice
NLB Moderator
Vozim: BMW S1000XR

Post by ice »

eee, onda je sve riješeno. ovaj put, HVALA Velimlje! :D
NikGold
NLB Moderator

Post by NikGold »

msm to su najnovije i najbolje karte koje imamo i boljih nemamo i Velimlje hvala ti, stim da onu staru kartu citaj seljaka pitaj ;)
+1389+
velimlje
Silovatelj krivina
Silovatelj krivina

Post by velimlje »

NikGold wrote:oce jer su karte vrlo vrlo matore, pola puteva je zaraslo i vise se ni ne naziru a opet probijeno je toliko novih pa te to tako buni da vrlo brzo odustanes od karte :mrgreen:
da neko planira turu Crnom Gorom sigurno slabo mogu da posluze , ali neko ozbiljnije off-roadovanje , ili u mom slucaju istrazivanje porekla ( sa geografske strane :D )

tu su zaista super , takoreci svako selo je imenovano , mnoga vise i ne postoje ili su napustena ... a koliko tek ima imena cuka , glavica i slicno 8-)

NikGold wrote:.... stim da onu staru kartu citaj seljaka pitaj ;)
tu si u pravu , samo sto i nema bas mnogo seljaka u mnogim selima ... nazalost
LuTheDuck
Grijač guma
Grijač guma
Vozim: uglavnom mene vozaju

Post by LuTheDuck »

Seljaka vise nema... pola katuna je umrlo... ja, jos uvijek nadam se, ne vozim po tim cukama, ali one koje sam ja obiso pjeske skoro pa da nagnaju suze u oci...

Jako je tuzno kad za dan predjes 30-40km, naidjes na 5 katuna i od toga u 1 ili 2 sretnes zivu dushu... uglavnom nekog starca ili staricu koji prkosno pokusavaju da istraju i da zive... mozda po neko unuce...
tuzno je gledat te ljude kad znas da su i sami su svjesni da im je svaki dan mozda poslednji, ali opet ne daju planinu... nece kod djece ni u PG, ni u primorije ni u neko mjesto na sjever... vole svoju planinu i namjerno se muce da po 2-3 sata otpjesace s konjima po vodu i sve, samo da dokazu da jos mogu...

ili kad naidjes na katun sa 10-15 koliba, palih, oronulih, unistenih, koje ziva covjeka ne vidjese godinama...
I was born to be the best, number one and nothing less
NikGold
NLB Moderator

Post by NikGold »

Svjedok sam toga sto pises, i zaista nije davno bilo kad su planine bile prepune djecijeg zamora alii..
Cudan je taj prkos sto ga pomenu i divim se a ujedno i cudim recimo ljudima koji izdizu ispod Kape Moracke. Surova planina, doveli su vodu i put probili od Kapetanovog jezera prije par godina struje nema, do tada se na konjima izdizalo. I u tom katunu beba od 6 mjeseci a ovamo sa druge strane na Bjelasici dobar put , voda, pitomina a puuno puno zapustjelih katuna . Pa Sinjajevina kolka je nevidjo 100 bravaa ali vidjeh 100 brava zauvjek zakljucanih :cry:

Ima par ucrtanih puteva na ovim kartama koji odavno nisu aktivni i vise im se veci dio ne nazire a sto je najgore nema nikoga ni da ti pokaze. E to mi je izazov za sledecu sezonu . To je pravi hard enduro ali treba ljetnji dan i bit spreman da se zakonaci u nedodjiji
+1389+
stinger
Grijač guma
Grijač guma
Vozim: Yamaha XT600

Post by stinger »

Ja sam spreman ;)

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 2
Post Reply