Yamaha XTZ 750
- RockerArm
- Grijač guma

- Vozim: Honda Dominator NX650
Suzuki GSR 750A
KTM 1190 Adventure
Yamaha XTZ 750
Kakva je situacija sa rezervnim djelovima za XTZ 750? Mogu li se kupiti svi originalni djelovi? Koliko je vremena potrebno za bilo koji dio da stigne u CG? Jesu li djelovi skuplji ili jeftiniji nego djelovi za motore novijih godishta? Ko nabavlja djelove kod nas i ko dobavlja djelove u najkracem roku?
Worry less, ride more!
-
jovan
- Test vozač kaskader

- Vozim: Honda XR 600 R
Yamaha XTZ 750 ST
Buell XB12X - Location: Niksic
Re: Yamaha XTZ 750
Sto se tice nekih potrosnih djelova, lanac, lancanici, filteri, disk plocice, kuglicni lezajevi, mozes naci kod nas u prodavnicama moto djelova i opreme, nesto imaju, nesto mogu da naruce. Sve ostalo mozes da narucis na http://www.kedo.de" onclick="window.open(this.href);return false;, sve imaju za Yamahu, svaki dio. Damir Tattoo ti moze detaljnije reci oko narucivanja, on je narucivao dosta djelova za XTZ 750.
-
Damir'Tattoo
- Grijač guma

- Vozim: sta mi se da.
Na kedo.de su originalni yamaha djelovi, stizu za 5 radnih dana u Cg, DHLom...s tim sto se placa vat shiping 20-25e.
Sto se tice yamahe Efel, ceka se oko 20 dana za djelove, nekad su vrlo isplativi, gotovo kao sa keda, a ne placas postarinu.
Ako te interesuje konkretno neki dio pisi slobodno.... jer sto se tice tog motora izmjenjao sam sve, osim djelova masine.
Takodje ima i par sajtova koji specijalizovano prodaju dijelove karburatora, cak ima i onih djelica koji ne dolaze standardno u setovima za reparacije.
Sto se tice cijene djelova, mozda je najjeftinija u klasi. Uporedi npr. reparaciju karburatora na XTZ750 i Africa Twin. A sto se tice novih motora, nedje sam na xtz forumu nasao racunicu- da kompletna restauracija xtz750 te izadje kao dvogodisnja registracija, amortizacija i odrzavanje GSA 1200...toliko
Sto se tice yamahe Efel, ceka se oko 20 dana za djelove, nekad su vrlo isplativi, gotovo kao sa keda, a ne placas postarinu.
Ako te interesuje konkretno neki dio pisi slobodno.... jer sto se tice tog motora izmjenjao sam sve, osim djelova masine.
Takodje ima i par sajtova koji specijalizovano prodaju dijelove karburatora, cak ima i onih djelica koji ne dolaze standardno u setovima za reparacije.
Sto se tice cijene djelova, mozda je najjeftinija u klasi. Uporedi npr. reparaciju karburatora na XTZ750 i Africa Twin. A sto se tice novih motora, nedje sam na xtz forumu nasao racunicu- da kompletna restauracija xtz750 te izadje kao dvogodisnja registracija, amortizacija i odrzavanje GSA 1200...toliko
- VeDzA
- Test vozač kaskader

- Vozim: Yamaha XTZ 750 ST
Honda XR 400 R - Location: Podgorica
nadam se da ti je i ovo bilo crklo http://www.wemoto.com/bikes/yamaha/xtz_ ... r_bearing/" onclick="window.open(this.href);return false; 
Spremam motor za put,pa sam ga rasturio da vidim stanje i vidjeh da ima ogromni luft na ovaj lezaj...
sta vise,pukao je

Piitanje br.1-ima li ga dje kod nas,prije svega...a onda i ima li ko iskustva sa trgovinom preko wemota,jer koliko vidim nema ga na kedo.
pitanje br.2-bih li moga ubacit klasicni,iglicasti lezaj koji imaju svi normalni motori,ili mora ovaj sfericni lezaj za naginjanje
Spremam motor za put,pa sam ga rasturio da vidim stanje i vidjeh da ima ogromni luft na ovaj lezaj...
sta vise,pukao je

Piitanje br.1-ima li ga dje kod nas,prije svega...a onda i ima li ko iskustva sa trgovinom preko wemota,jer koliko vidim nema ga na kedo.
pitanje br.2-bih li moga ubacit klasicni,iglicasti lezaj koji imaju svi normalni motori,ili mora ovaj sfericni lezaj za naginjanje
- RockerArm
- Grijač guma

Suzuki GSR 750A
KTM 1190 Adventure
Jovane i Damire, zahvaljujem se na informacijama.
VeDza tebi takodje, s'tim shto mislim da je taj sferoidalni lezaj standardan te da ako po njegovoj oznaci kupis SKF ili NGK lezaj ne mozes falit.
Imam ideju da svoj KTM Duke 125 prodam i da kupim XTZ 750 u inostranstvu pa da zamijenim na njemu sve shto mu nije bas dobro.
Bas me raduje shto se mogu svi djelovi kupiti. Meni vrijeme cesto igra bitnu ulogu tako da nabavka od 5 dana zvuci fantasticno.
Po Damiru sa 1000E bih mogao napravit motor sigurnim.
Vi svi imate taj motor..
...kazite mi kako se ponasa u voznji?....vozio sam Transalp 750 prije par dana, je li slican njemu po ciklistici?
VeDza tebi takodje, s'tim shto mislim da je taj sferoidalni lezaj standardan te da ako po njegovoj oznaci kupis SKF ili NGK lezaj ne mozes falit.
Imam ideju da svoj KTM Duke 125 prodam i da kupim XTZ 750 u inostranstvu pa da zamijenim na njemu sve shto mu nije bas dobro.
Bas me raduje shto se mogu svi djelovi kupiti. Meni vrijeme cesto igra bitnu ulogu tako da nabavka od 5 dana zvuci fantasticno.
Po Damiru sa 1000E bih mogao napravit motor sigurnim.
Vi svi imate taj motor..
Worry less, ride more!
-
filip xt350
- Grijač guma

- Vozim: Yamaha xt 350
VeDzA wrote:nadam se da ti je i ovo bilo crklo http://www.wemoto.com/bikes/yamaha/xtz_ ... r_bearing/" onclick="window.open(this.href);return false;
sta vise,pukao je![]()
Ja sam narucivao sa Wemota disk, gurtne i jos neke sitnice. Sve ide lagano, platio sam preko pai-pal-a i stiglo mi je na prag od kuce posle od prilike 15 dana. Sve uredno zapakovano, sve pasuje sto je najbitnije!
- RockerArm
- Grijač guma

Suzuki GSR 750A
KTM 1190 Adventure
Damire bi li mi mogao reci ugrubo,obzirom da si sve izmijenjao,a i meni ce ici sigurno sve,
o koliko se novca radi? Hiljadu,dvije?
Honda koju sam vozio je Transalp XL700V....
o koliko se novca radi? Hiljadu,dvije?
Honda koju sam vozio je Transalp XL700V....
Worry less, ride more!
-
jovan
- Test vozač kaskader

- Vozim: Honda XR 600 R
Yamaha XTZ 750 ST
Buell XB12X - Location: Niksic
XTZ i Transalp se dosta razlikuju, prednji tocak kod XTZ je 21, a kod Transalpa je 19 inca, duzi hod vjesanja kod XTZ, veca tezina, visociji motor, visocije teziste, razlicit polozaj vozaca, razlicita koncepcija agregata, tako da i nijesu bas za poredjenje. Najbolje da probas XTZ i vidis odgovara li ti.
- VeDzA
- Test vozač kaskader

- Vozim: Yamaha XTZ 750 ST
Honda XR 400 R - Location: Podgorica
zahvaljujem gosn filipe
@RockerArm
Probaj ga mozda ti se svidi,mozda ne.Kupi ga,mozda bude ulaganja,mozda ne..sigurno ne 1000-2000 e,osim ako ne planiras neke high-tech komponente da ugradjujes.
Mane su joj(bar tako kazu) regler i neke igle u karburator zbog cega pocne da trosi ka djavo
Po meni,kocnice su dosta lose,takodje sjediste je moglo bit udobnije(narocito za suvozaca)...dosta je teska,odnosno,ima visoko teziste,pa se tezina poprilicno osjeca,polozaj vozaca je malo specifican,ali se navikne na to brzo...
Uz resavanje ovih problema,dobijas dobar i pouzdan motor,a za sve ostalo moras probat i vidjet sam
@RockerArm
Probaj ga mozda ti se svidi,mozda ne.Kupi ga,mozda bude ulaganja,mozda ne..sigurno ne 1000-2000 e,osim ako ne planiras neke high-tech komponente da ugradjujes.
Mane su joj(bar tako kazu) regler i neke igle u karburator zbog cega pocne da trosi ka djavo
Po meni,kocnice su dosta lose,takodje sjediste je moglo bit udobnije(narocito za suvozaca)...dosta je teska,odnosno,ima visoko teziste,pa se tezina poprilicno osjeca,polozaj vozaca je malo specifican,ali se navikne na to brzo...
Uz resavanje ovih problema,dobijas dobar i pouzdan motor,a za sve ostalo moras probat i vidjet sam
- RockerArm
- Grijač guma

Suzuki GSR 750A
KTM 1190 Adventure
Svemu bih se prilagodio u voznji.....jedino bi mi visina motora mogla biti nelagodna...visok sam 180...nekako dozivljavam
jako nepovoljnim kad moram na vrhovima prstiju motor gurati unazad a nemati dosta snage za preci neku malu prepreku na taj nacin.
Nadam se da ce to biti sve Ok.....
....da imam i neki izazov u svemu ovome....
Zahvaljujem jos jednom.....pa ako odlucim da kupujem da mi ti i Damir kazete koje djelove da pokupujem koje tipski treba zamijeniti
na odredjenoj kilometrazi...
jako nepovoljnim kad moram na vrhovima prstiju motor gurati unazad a nemati dosta snage za preci neku malu prepreku na taj nacin.
Nadam se da ce to biti sve Ok.....
Zahvaljujem jos jednom.....pa ako odlucim da kupujem da mi ti i Damir kazete koje djelove da pokupujem koje tipski treba zamijeniti
na odredjenoj kilometrazi...
Worry less, ride more!