I: Suzuki DRZ 400S , DR 350SE

Novosti, komentari novih i starih motora...
RockerArm
Grijač guma
Grijač guma
Vozim: Honda Dominator NX650
Suzuki GSR 750A
KTM 1190 Adventure

I: Suzuki DRZ 400S , DR 350SE

Post by RockerArm »

Ima li neko od kolega sa NLB-@ gore navedeni tip motora? Želio bih da vidim da li mi odgovaraju.
Worry less, ride more!
NikGold
NLB Moderator
Vozim: Uvijek prljavu Hondu xr650r

Re: Suzuki DRZ 400S , DR 350SE

Post by NikGold »

Drz 400 ima ih u CG 5 sa sm tockovima i bio je jedan na enduro tockove u Rozajama.
Dr350 imaju 2 u Podgorici
Oba su mojih drugova Krsta i Pecka
Stim da je Peckov nekad bio moj.
I oba i jesu i nisu na prodaju i mogu da se probaju kad god hoces.
+1389+
DrMracni
NLB Moderator
Vozim: KTM 990 Adventure
KTM 350 Freeride

Re: I: Suzuki DRZ 400S , DR 350SE

Post by DrMracni »

Ja ne znam sta si do sad cekao :) dakle novi kolega po prasini
Ljudi nemojte da jedete zuti snijeg!
http://www.monteguide.me" onclick="window.open(this.href);return false; - Motorbike Tours Montenegro https://www.facebook.com/monteguide/" onclick="window.open(this.href);return false;
RockerArm
Grijač guma
Grijač guma
Suzuki GSR 750A
KTM 1190 Adventure

Post by RockerArm »

Meni je interesantan DRZ 400S, on je baš sa Enduro točkovima.
Valjda će bit prilike da se neđe vidi.
Mislim da mi DR350SE bolje paše zbog visine sjedišta od 890 i naravno zato što je street legal. Ako tvoji drugari imaju DR350, taj tip je visočiji od SE modela. Ja bih htio viđet taj motor. Nijesam još krenuo u trgovinu motora, bzvz mi je davit ljude, ali izgleda da je ovo jedini način.
Neobično je da je tako malo ovih motora na nasim područjima, a radi se o najprodavanijim Suzukijevim modelima svih vremena. Bar tako nedje pročitah. Možes li mi poslati broj mobitela nekog od tvoja dva druga, najbolje onog kome ću najmanje mir remetit , na private ako je tako prigodnije, da se dogovorim i da pogledam.
Worry less, ride more!
RockerArm
Grijač guma
Grijač guma
Suzuki GSR 750A
KTM 1190 Adventure

Post by RockerArm »

DrMracni wrote:Ja ne znam sta si do sad cekao :) dakle novi kolega po prasini
Image Image ....haha....evo žena mi kaže, da mi ovo već prelazi granice pristojnoga!
Misli....moje godine....kupujem 4-ti motor....nemam kad da vozim...jer sam na brod stalno....treba više djeci da se posvetim....tuptuptup....uh....
Mozda bi bilo realno da svi u CG imaju samo Enduro motore, s'obzirom da imamo off-road staza dosta. Ja definitvno uzivam u voznji. Šteta da nemamo neku stazu kao Grobnik pa da idemo svaki vikend po 2 sata da vozimo. Onda bi bilo Ok imat super sport motor.
Trenutno mi je jako interesantno kad me motor ne sluša. Ide on tamo dje on oće. Tako da ću, nadam se nešto izkemijat.Image
Last edited by RockerArm on 14 Mar 2016 10:17, edited 1 time in total.
Worry less, ride more!
Kesha
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: Hondu

Post by Kesha »

RockerArm wrote:
DrMracni wrote:Ja ne znam sta si do sad cekao :) dakle novi kolega po prasini
Image Image ....haha....evo žena mi kaže, da mi ovo već prelazi granice pristojnoga!
"Granice pristojnoga"?! Zato što oćeš da kupiš tek četvrti motor?!
Odakle ti je gospođa?
Polako žuri - Festina lente
poka
Ready for DAKAR
Ready for DAKAR
Vozim: Kratkotrajni Turistički Motor

Post by poka »

dobro gađaš! :)
jes to problem sa probanjem. moraš nekome smetat i dosađivat. :)
meni je jako interesantan DR350, i yamaha tx što je Filip iz DG ima.
DrMracni
NLB Moderator
Vozim: KTM 990 Adventure
KTM 350 Freeride

Post by DrMracni »

Visina sjedista je relativna stvar, ionako se mora vjesanje podesiti prema tezini vozaca i njegovim zeljama. Mi smo KTM-ove podesavali tako da ima nekih koji su stvarno visoki, 915mm kaze fabrika a opet ja sam jedan prilagodio sebi i odlican mi je. Mogu uvijek sa obje noge da imam kontakt.
Suzuki je mozda i najbolja varijanta za polovan enduro motor, servisi su na 5000km pa cak i da se radi na 2500 nije nista strasno. Problem je sto je ponuda slaba, i samo imaju dva enduro u PG kao sto rece Janko a da ja znam. Ne racumam full cross tipa RMZ itd.

Zbilja, dobro kaze Kesha, tek oko 4 si postao upitan :D
Ljudi nemojte da jedete zuti snijeg!
http://www.monteguide.me" onclick="window.open(this.href);return false; - Motorbike Tours Montenegro https://www.facebook.com/monteguide/" onclick="window.open(this.href);return false;
jovan
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: Honda XR 600 R
Yamaha XTZ 750 ST
Buell XB12X

Post by jovan »

Za teren ti ne treba bolji od KTM 1190 ADV, a vidim da ga imas, pa ti je DR bacanje para :D

Oba modela Suzukija su dobri motori, neces pogrijesiti bilo koji da uzmes. Ovi stariji modeli su jednostavniji, izdrzljiviji, a dovoljno snage za teren koji mi mozemo da vozimo. Tu su jos i Yamaha XT, TTR, Honda XR, XL, 350 ili 400, Kawasaki KLX 300 ili 400, Aprilia ETX 350, Cagiva 350... Sve su to dobri enduro motori, kvalitetni i jeftini za servis i odrzavanje. Zamalo da zaboravim KTM LC4 400. Visina nije problem, lako je prilagoditi enduro motor potrebama vozaca.
Problem je sto ih kod nas nema, nijesu za grad, ne lezi im dobro skupa oprema, koferi, visoki viziri, skupi auspusi, ruzni su nekako, pa ih niko i ne vozi :D
RockerArm
Grijač guma
Grijač guma
Suzuki GSR 750A
KTM 1190 Adventure

Post by RockerArm »

Probao sam KTM 1190 ADV R (890 mm sic) i to mi je neka krajnja granica visine a da mi je kolko-tolko udobno. Naravno, vratit ga unazad samo kad se skinem s'njega. Skup je sport padat sa takvog motora. Zato mislim da bi mi DR350SE bio dobar. Jer je lak a ima istu visinu od 890. Nema nižih motora a da mi se dopadaju. Nijesam pristalica mijenjanja geometrije motora. DrZ 400 je velik motor za mene,mislim. Ali postoji mogucnost da mu se "obrije sic" i tako spusti cak do 10 cm. Meni bi dosta bilo i 6 cm. Za voznju mi visina ne predstavlja nikakav problem, više me brine voznja kroz grad te saobracaj. Nešto je bzvz da na semaforu pa'nem sam od sebe. Sa obrijanim sicem bih mogao na raskrsnici stati sa obije noge. Vidio sam po internetu neke prerade DRZ400S motora u prave ADV motore kojima se moze vozit, pa skoro svuda. Nije za trke.
Takav motor bi mi baš bio univerzalac. Da mogu poći sa njim van puta, proći kroz grad, poć na kafu sa ekipom, vozat po blizim destinacijama....ma svasta nesto. Ima masu djelova po netu da se kupi. Nije posebno skup. Ma kako god razmislim ima mi smisla.
Honda XR400R, kao i sve Yamaha-e XT,WR su predobri, ali većina nije street legal, ili su preskupi, ili su previsoki, ili teski. Kažu za KTM LC4 400 da je pravi, grubi enduro motor, no da troši mnogo a i da je servis svako malo...
Svakako moram nešto pronaći, a mislim da ovdje počnem...
Worry less, ride more!
Post Reply