Dobri stari irc chat

Sve i svasta sto vam padne napamet, a ne znate dje cete sa njim
mexiko
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: vozio bi , no trpim

Dobri stari irc chat

Post by mexiko »

Danas mi pade na pamet da instaliram mirc i logujem se na cuveni chat :), i to poslije skoro deset godina. Tamo....mrtvo more, tralala prica svakih par minuta. I onda mi je jedna stvar pocela da mi bode oci
dak-d [radi]. Onda vracem film u glavi, nekad je tamo bilo u svakom momentu od 50- do 100 ljudi, prica, zajebancija do suza (nekome suze od smijeha, nekome od muke :) ), zurke, druzenja, slike, jednostavno luda kuca dje niko nikoga ne slusa, i sto je bilo za primjer, skoro svi smo se licno poznavali. Ja u imenku telefona i dan danas, jedan broj vodim, ne pod imenom mog dragog prijatelja, vec po njegovom nadimku sa chata - Azrael :D . Pa tu je jos i ice, koji je poceo da chatuje kao vrlo mlad :lol: , i jos neki...
Ili sam ja poceo da staram, pa mije ova prica teska ili danas ovu djecu neumije niko naucit da se druze? Danas je glavno da se izace u kafanu, da se naloce ka dzora, da se napusi kakve travuljine i provod je vrh :think: .........I tako pitam ja zna li neko sto znaci ovo dak-d [radi], i oni svi to "ti je bot, masina" ja kazem, dobro, ali zasto bas tako da se zove, i samo je jedan lik znao o cemu se radi.
Odoh nesto da radim , pocecu da budalim odje :)
-Smrt fasizmu baba!
- I tebi sinko, i tebi!
vuk
Silovatelj krivina
Silovatelj krivina
Vozim: Karivolicu

Re: Dobri stari irc chat

Post by vuk »

Sad se visi na fejsu, ovo-ono... :lol:
jagerbd
NLB Moderator
Vozim: Speed triple 1050 - 2005
Vespa PX 200 - 1987

Post by jagerbd »

In memoriam Dak-D

eto toliko...
ajde ako ko smije neka kaze nikove sa irc-a .lol
ima i u mom imeniku jos uvijek tih nikova
Speed triple 1050 2005
Vespa PX 200 1987
mexiko
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader

Post by mexiko »

vuk wrote:Sad se visi na fejsu, ovo-ono... :lol:
Potpuno si u pravu, visi se, i to je sve. Imas gomilu nekih "prijatelja" i koje uglavnom znas od ranije (makar neki veci dio), i sa vise od polovine i ne kontaktiras jednom u mjesec ili ni jednom. I to je to.
-Smrt fasizmu baba!
- I tebi sinko, i tebi!
Ivan Grozni
Silovatelj krivina
Silovatelj krivina
Vozim: V-strom DL650

Post by Ivan Grozni »

Svaka cast za temu :clap: :clap: :clap: !!
E lijepa li su to vremena bila. Sjecam se je tada Bar u pocetku imao nekih mozda 50 linija rezervisanih za dial up i da si morao do besvjesti klikati na ono "connect", ako zovnes posle 9 uvece, jer su svi bili na chat. Kakva je to droZa bila, nisam se libio ni PG da zovem samo da bi se konektovao.
Sto se tice prijateljstva sa chata, i dan danas imam brojeve ljudi koje sam na chatu upoznao i jos uvjek se ponekad cujemo.

Pozdrav svima od ZeKo_SaDi_EuRoKrEm-a ;) !
"Mene, ako se sete na Dan bezbednosti, sete se, ako se ne sete, nikom ništa. To je bila moja dužnost da radim. Najveće zadovoljstvo biće mi misao da sam jednog čoveka izveo na pravi put"
mexiko
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader

Post by mexiko »

Ivan Grozni wrote:Svaka cast za temu :clap: :clap: :clap: !!
E lijepa li su to vremena bila. Sjecam se je tada Bar u pocetku imao nekih mozda 50 linija rezervisanih za dial up i da si morao do besvjesti klikati na ono "connect", ako zovnes posle 9 uvece, jer su svi bili na chat. Kakva je to droZa bila, nisam se libio ni PG da zovem samo da bi se konektovao.
Sto se tice prijateljstva sa chata, i dan danas imam brojeve ljudi koje sam na chatu upoznao i jos uvjek se ponekad cujemo.

Pozdrav svima od ZeKo_SaDi_EuRoKrEm-a ;) !
hahaha, kad se sjetima kad sam prvi put procitao taj nick, prvo pojma nisam imao sto procitao, a poslije sam se izasmijao kao kreten :lol: :lol:
-Smrt fasizmu baba!
- I tebi sinko, i tebi!
DrMracni
NLB Moderator
Vozim: KTM 990 Adventure
KTM 350 Freeride

Post by DrMracni »

ja ne mogu da se sjetim svog nika...
Ljudi nemojte da jedete zuti snijeg!
http://www.monteguide.me" onclick="window.open(this.href);return false; - Motorbike Tours Montenegro https://www.facebook.com/monteguide/" onclick="window.open(this.href);return false;
Galiot
NLB Moderator
Vozim: -Triumph Tiger 800 ABS
-Piaggio Vespa PX 200 E

Post by Galiot »

Ja sam bio šporet :lol: :dance:

Sjećam se kao sad,nije bilo nikakve šanse da se konektujem sa mojim instaliranim modemom na net. I nakon par dana nabavim externi US Robotics modem od 14,400!! To je bila munja,i sa njim trte-prte i uspijem da se konektujem!! I da bi isprobao radi li tj,može li da download-uje,prva stranica koju sa pogledao bila je durex.com 8-) :dance:
I onda,hard test za modem,konektujem se na chat,i sve u žurbi da mi ne pukne veza ako modem nije zauzet,prvo što sam vidio kad sam se osvrnuo po sobi mi je dalo ideju za moj nick - šporet :lol: :lol:
UGRADNJA I SERVIS:
-Centralno grijanje na sva goriva
-Podno grijanje
-Solarna tehnika
-Vodovodne instalacije
-Klimatizacija
"ŽUKIĆ" D.O.O. 069-049-238
vuk
Silovatelj krivina
Silovatelj krivina
Vozim: Karivolicu

Post by vuk »

DrMracni wrote:ja ne mogu da se sjetim svog nika...
I ja imam sličan problem, ali s gotovo 89,93% sigurnosti mogu reć da je nick uglavnom bio Marantz, po dijelu tehničke opreme iz firme u kojoj sam tada radio... Sjećam se, vani bombardovanje a ja "dežuram" u firmi :whistle:
ice
NLB Moderator
Vozim: BMW S1000XR

Post by ice »

mexico mexico.... ah tiii!!! nikad neću zaboravit tipa koji me startuje, pita me jel mi ime to i to, živim li tu đe živim... ja frapiran, reko ovo je neka munja nebeska, ma kakva munja MAN IN BLACK uživo!! a onda sa stažom svatiš o kome o čemu, o kome o kokome... mexico mexico :D
bijaše to davne 97me kad nabavih prozor u svijet! chat ljudi!!! "ja mogu sad da pričam sa nekim ko je u australiju a da plaćam poziv kao u lokalu??!!" nemoguće, mora da je prevara mislim se... ludilo opšte. tolike neprespavane noći, toliko milih i avetnih upoznatih ljudi na irc.cg.yu i kanal #montecafe.
dak-d [radi].... e moj mexicanac, koje suze prolih za čojekom koji nas tako rano napušti... no, život je takav jbg...

uglavnom, mnoooogo lijepo vrijeme i ne žalim ni zere koje noći provedoh i dane gledajući mozaik riječi/besmislica/glupiranja/svađa/viceva/kickova/banova... kako se spuštaju niz prozorče mIRC-a :)

prelijepa tema, vratio si me 10 god unazad druže stari ;)
Post Reply