Pomoc elektricara

Diskusije o opremi, servisima, opravkama...
Post Reply
Bosko
Silovatelj krivina
Silovatelj krivina

Pomoc elektricara

Post by Bosko »

Zna li neko zbog cega motor moze da ostane bez kontakta i ponekad u toku voznje potpuno bez struje (radi samo sat od kilometraze), to mi se desilo juce a prije mi je znao osigurac koji povezuje zice koje su boje kao plus kleme koje idu u bravu iskocit i tada oslabi struja ali nikad se nije desilo da potpuno nestane a posto imaju i dvije zice koje su boje kao klema minus isto su povezane sa osiguracem i sad kad stavim te zice na klemu plus dodje struja i moze se motor upalit i ima struje normalno i kad ga ugasim opet nestane struja i opet moram one zice stavit na plus da ga upalim a kad te zice stavim na plus ima stalno struju bez obzira je li kljucem dat kontakt. Eto ako neko zna sto je neka pise...
wulfy
NLB Moderator
Vozim: Aprilia Pegaso 650 Strada

Re: Pomoc elektricara

Post by wulfy »

Brava, provjeri kontakte na bravi :think:
brum brum brm brm brrrrrrrrrrrrrm.... i kez od uva do uva
Bosko
Silovatelj krivina
Silovatelj krivina

Post by Bosko »

Mislim da brava nije jer sam je juce skidao i cistio a i kad se pali na one zice moram kljuc okrenut na kontakt da bi upalio u suprotnom samo vergla a i kad mi se prvi put to desilo lupao sam nogom dje dodje akumulator i ti osiguraci i dosla je struja pa mi se cini kao da gubi kontakt nedje i kad ga ugasim na kljuc i ponovo dam kontakt na tren bude struje i onda nista i to samo prvi put posle nece ni toliko! :?:
Galiot
NLB Moderator
Vozim: -Triumph Tiger 800 ABS
-Piaggio Vespa PX 200 E

Post by Galiot »

Bombina Miljenko,bombina :D

A jesi provjeravao te žice,da nisu negdje prekinute tj,izlizane pa nema stalnog protoka struje kroz njih? Ako su negdje pri metalu a nategnuteznaju s prekinuti licne unutar kabla.
UGRADNJA I SERVIS:
-Centralno grijanje na sva goriva
-Podno grijanje
-Solarna tehnika
-Vodovodne instalacije
-Klimatizacija
"ŽUKIĆ" D.O.O. 069-049-238
Bosko
Silovatelj krivina
Silovatelj krivina

Post by Bosko »

Vidjecu jos i te zice da detaljnije pregledam nego je to sve nabijeno i smotano treba se svaka plastika skinut a kvalitet je takav da sto se vise plastike skidaju i vracaju sve je manji broj zabica od istih a i u zadnja dva puta "moje popravke" ostade mi 7-8 sarafa vise a ne znam dje da ih stavim bez da busim nove rupe pa reko da pitam je li se nekome nesto slicno desavalo da direktno idem na to jer ovako sve je vici visak sarafa pa me strah da mi se ne prospe nedje motor :) a ne znam smeta li mu sto ako ga palim tako sto spajam one zice sa klemom?
pico980
Stoper
Stoper
Vozim: Aprilia Shiver 750

Post by pico980 »

Masa ti je slaba, prema ramu ili motoru, treba da ima busen crnih zica povezan
Twin L 90 sounds good
Post Reply