K:Motor Kawasaki z750

Mali Oglasi clanova NLB Foruma
Supernova
Grijač guma
Grijač guma
Vozim: KTM 950 SM

Re: K:Motor Kawasaki z750

Post by Supernova »

Space Director wrote:
ThePower wrote:Kolko ja svatih nema se što skidat jer reče da je neotpakovan Akrapovič.Ali opet dosta izadje sigurno... 8-)
Da, ali probaj da kupis motor bez Akrpapovic grana, ima on i fabricki.
On je oko 1000e, nov, cini mi se.

Litar ulja je 15e, Motul 300w, filter 15e. Ne vjerujem da staje vise od 3litra ulja i ako sam uradi servis, to je 60e...
Da ne osporavam nicije znanje ali ima tu malo vise od cistog mijenjanja ulja kad se radi servis. U motor staje ukupno 3.8 litara ulja zajedno sa kolicinom koju upije i filter a to je oko 0.5l, zatim provjera, podmazivanje i zatezanje lanca, provjera zategnutosti svih sarafa na motoru jer se vjerovali ili ne cesto znaju olabaviti a neki i ispasti, zamjena kocione tecnosti na svake 2 god (sto sumnjam da iko mijenja a motor koji ce momak da kupi sigurno ima toliko), zamjena tecnosti u amortizerima takodje svake dvije godine, zamjena guma vjerovatno koje su ispucale od starosti ako motor nije vozen pa se nalaze fabricke na njega i dalje, podmazivanje svih rotirajucih djelova koji nemaju samopodmazivanje od strane motora, itd itd veliki niz sitnica koje vecini ljudi u nasoj drzavi se ili cine smjesnom ili skupom za placanje a cesto zivot znace. Ja se ne bih igrao sa takvim stvarima ali opet svako nek pazi samog sebe.

P.S.izvinjavam se ako sam pokvario oglas, samo iznosim svoje misljenje o najobicnijem servisu. poz
Joi - SUPERMOTO RULES
Supernova
Grijač guma
Grijač guma
Vozim: KTM 950 SM

Post by Supernova »

ThePower wrote:Što je muka ljudi?Nisam u mogućnosti da odem do primorja ni do Cetinja da ih pogledam trenutno pa gledam ima li što ođe...Fala vam svima najiskrenije za pomoć ali j... ga takva mi je situacija trenutno da moram čekat.A taj motor sanjam...
Izgleda da ces ga ti sanjati jos nekoliko vremena kako si krenuo :P
Joi - SUPERMOTO RULES
Du-Monster
Silovatelj krivina
Silovatelj krivina
Vozim: Ducati monster S2R 1000
Streetfighter S

Post by Du-Monster »

Supernova wrote:
Da ne osporavam nicije znanje ali ima tu malo vise od cistog mijenjanja ulja kad se radi servis. U motor staje ukupno 3.8 litara ulja zajedno sa kolicinom koju upije i filter a to je oko 0.5l, zatim provjera, podmazivanje i zatezanje lanca, provjera zategnutosti svih sarafa na motoru jer se vjerovali ili ne cesto znaju olabaviti a neki i ispasti, zamjena kocione tecnosti na svake 2 god (sto sumnjam da iko mijenja a motor koji ce momak da kupi sigurno ima toliko), zamjena tecnosti u amortizerima takodje svake dvije godine, zamjena guma vjerovatno koje su ispucale od starosti ako motor nije vozen pa se nalaze fabricke na njega i dalje, podmazivanje svih rotirajucih djelova koji nemaju samopodmazivanje od strane motora, itd itd veliki niz sitnica koje vecini ljudi u nasoj drzavi se ili cine smjesnom ili skupom za placanje a cesto zivot znace. Ja se ne bih igrao sa takvim stvarima ali opet svako nek pazi samog sebe.

P.S.izvinjavam se ako sam pokvario oglas, samo iznosim svoje misljenje o najobicnijem servisu. poz
Bravo, upravo to sam i ja mislio :clap:
Ok, mozes sam izmjenit ulje i filter, al svako god dana imas posla na motoru, poprilicnog, vozio se on ili ne.
Ja se vodim onom da bi radje uzeo motor star 3 god sa 15 000km da je uredno odrzavan nego iste starosti sa 3000km. Jer u ovog drugog em sto bi bio skuplji za kupit, trebas ulozit bar jos 500-1000 eur, minimum.
http://www.ducati-croatia.hr/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.ncrfactory.com/eng/index.shtml" onclick="window.open(this.href);return false;
*People who ride Duc's live in big houses. People who fix Duc's live in bigger houses. *
98% of all Ducati motorcycles ever sold are still on the road. The other 2% made it home.
:)
kopljas
NLB Moderator
Vozim: Honda Africa Twin RD07

Post by kopljas »

Supernova wrote:
Space Director wrote:
ThePower wrote:Kolko ja svatih nema se što skidat jer reče da je neotpakovan Akrapovič.Ali opet dosta izadje sigurno... 8-)
Da, ali probaj da kupis motor bez Akrpapovic grana, ima on i fabricki.
On je oko 1000e, nov, cini mi se.

Litar ulja je 15e, Motul 300w, filter 15e. Ne vjerujem da staje vise od 3litra ulja i ako sam uradi servis, to je 60e...

Pa dobro, taman i da je sve to tako, za sve ove operacije (osim amortizera) je dovoljno malo pred znanja, alata i jedna manja garaza.. Nije valjda je za zatezanje i podmazivanje lanca kao i za proveravanje zategnutosti svih srafova na motoru potreban majstor??? Promena glicerina je jednostavna i zavrsava se za pola sata, a kosta 10 eur (dosli smo do servisa od 70 eur). Menjanje guma, to bar ne kosta puno (mislim sama zamena), mada mozda nadje motor na kojem ne mora da ih menja.

Slazem se da je pri kupovini motora potreno uraditi neke stvari obavezno, ali to ne znaci da se mora raditi sve.
ThePower
Biker wannabe
Biker wannabe
Vozim: Kawasaki z750

Post by ThePower »

Fala za savjete oko održavanja,uzeću u obzir sve to...Evo danas dako obavim trgovinu :pray:
ThePower
Biker wannabe
Biker wannabe

Post by ThePower »

Može lock na ovo,kupih ga konačno. :dance:
bu2rider
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: 990 SMT :)

Post by bu2rider »

aj sa srecom....pa ga sad predstavi na mjesto predvidjeno za to....
Last edited by bu2rider on 22 May 2010 22:47, edited 1 time in total.
Roki
NLB Moderator
Vozim: BMW R 80 GS sa prikolicom

Post by Roki »

zdrao ga vozijo moj dome ;)
Fahre nie schneller als dein Schutzengel fliegen kann

Ali neki od nas nisu travu pasli,
Pa su nogom u grob a nisu odrasli,
Miliji im pomet i motora jeka,
Mi slobodni nekad, oni dovijeka.
N.Milakovic bajkerima
Galiot
NLB Moderator
Vozim: -Triumph Tiger 800 ABS
-Piaggio Vespa PX 200 E

Post by Galiot »

Pratio sam ovu temu i mogu samo da kažem: Hvala dragom Bogu!! :pray: :pray:

Sretno ga vozio,da te služi bez greške!!
UGRADNJA I SERVIS:
-Centralno grijanje na sva goriva
-Podno grijanje
-Solarna tehnika
-Vodovodne instalacije
-Klimatizacija
"ŽUKIĆ" D.O.O. 069-049-238
ThePower
Biker wannabe
Biker wannabe