Da ne osporavam nicije znanje ali ima tu malo vise od cistog mijenjanja ulja kad se radi servis. U motor staje ukupno 3.8 litara ulja zajedno sa kolicinom koju upije i filter a to je oko 0.5l, zatim provjera, podmazivanje i zatezanje lanca, provjera zategnutosti svih sarafa na motoru jer se vjerovali ili ne cesto znaju olabaviti a neki i ispasti, zamjena kocione tecnosti na svake 2 god (sto sumnjam da iko mijenja a motor koji ce momak da kupi sigurno ima toliko), zamjena tecnosti u amortizerima takodje svake dvije godine, zamjena guma vjerovatno koje su ispucale od starosti ako motor nije vozen pa se nalaze fabricke na njega i dalje, podmazivanje svih rotirajucih djelova koji nemaju samopodmazivanje od strane motora, itd itd veliki niz sitnica koje vecini ljudi u nasoj drzavi se ili cine smjesnom ili skupom za placanje a cesto zivot znace. Ja se ne bih igrao sa takvim stvarima ali opet svako nek pazi samog sebe.Space Director wrote:Da, ali probaj da kupis motor bez Akrpapovic grana, ima on i fabricki.ThePower wrote:Kolko ja svatih nema se što skidat jer reče da je neotpakovan Akrapovič.Ali opet dosta izadje sigurno...
On je oko 1000e, nov, cini mi se.
Litar ulja je 15e, Motul 300w, filter 15e. Ne vjerujem da staje vise od 3litra ulja i ako sam uradi servis, to je 60e...
P.S.izvinjavam se ako sam pokvario oglas, samo iznosim svoje misljenje o najobicnijem servisu. poz