Na temelju kojeg (ne)iskustva daješ takve (potpuno pogrešne) savjete??Slowhand wrote:Batali se skutera od 500 kubika, to je strašan oximoron, skuteri sa svojim pozicijama i točkovima nisu dobri za te kubikaže.
To što ti smatraš da je to oksimoron, tvoje je osobno mišljenje koje nema veze sa filozofijom skutera (skuter je oblik karoserije, i ništa više). Da si proputovao na jednom dobrom GT skuteru parsto kilometara, i paralelno istu kilometražu na motociklu (osim komfornog tourera) - pitao bih te za umor... Po pitanju udobnosti, zaštite od vjetra, komfora, potrošnje itd itd - skuteri su ispred skoro svakog motocikla paralelne kubikaže. I to sam čuo i iz usta velikih vozača i trkača, svojevrsnih nositelja ideje i rodonačelnika "pravih motocikala", kao i mnogo testnih vozača po redakcijama... htjeli mi to sebi priznati ili ne, ali vrijeme je za debelu reviziju starih predrasuda...
Ja sam iz ovoga shvatio samo to da se ti ne znaš voziti na tome. Obzirom da priznaješ da ima onih koji to znaju.Slowhand wrote:Nedavno sam vozio tmax 500, odličan ubrzava kao metak, ali pred krivinu se toliko uplašim jer je sav tako nestabilan i ne odiše kvalitetom. Ovaj koji sam ja vozio je bio super sređen, brembo kočnice i sve, njegov vlasnik ga maestralno vozi, a ja sam jedva upao u par krivina.
A kao drugo - za dokazivanje svoje pogrešne filozofije izabrao si baš skuter koji koji najmanje zadovoljava filozofiju putnog GT skutera. T-Max ima niži prednji dio, tako da dočarava osjećaj jednog R-a (imitacija R-motocikla je temeljna ideja tog skutera, od početka do samog repa... šminka bez puno putne orijentacije), pa kod naglog kočenja pred zavojem imaš osjećaj da ćeš preletjeti preko upravljača. No na taj osjećaj se kod tog modela treba naviknuti (kao i kod Nexusa 500, koji je još gori po tom pitanju!), a u svemu ostalome oprat će bilo koji motocikl od 500 kubika - od ubrzanja pa nadalje...
Potpuno netočno. Skuteri su jedinična mjera za udobnost, pogotovo GT skuteri, naspram maltene svakog motocikla.Slowhand wrote:Što se tiče puta na duge staze, položaj sjedenja na skuteru nije odgovarajući, zaboljeće te donji dio leđa nakon par sati, to je sigurno.
Kažem ti - posudi ga, napravi soma kilometara sa njim, od čega barem 250-300 u jednom potezu, pa se osvrni na umor...