molim savjet

Mali Oglasi clanova NLB Foruma
Post Reply
Sledgehammer
Grijač guma
Grijač guma
Vozim: BMW K 1200 RS 2002
Kawasaki Versys 2007

Re: molim savjet

Post by Sledgehammer »

Roki wrote:Ako budete drzali sat vremena brzinu od preko 150 km/h pravite prekrsaj po toj i toj tački ( ili tačci ) zakona i po kojoj slijedi ta i ta kazna plus oduzimanje vozačke dozvole na toliko i toliko vremena.

Sledgehammer ..... :o :o :doh: :doh: zar ti da praviš takve prekršaje a predstavnik zakona si ( izvinjavam se ako sam ovo izvukao iz konteksa :mrgreen: ). Ako, pak, nijesi pravio takav prekršaj onda iznosiš netačne i neprovjerene tvrdnje ili samo tvoje pretpostavke.
He, he ... to ja zovem "APP" . ako prođe - prođe! Mislim provokacija - zamotana u celofan dobronamjernosti...

No nije prošla. A ti mi reci zašto je moguće da nisam ništa slagao - i da nisam u prekršaju.

BTW, tko kaže da ja ne idem u prekršaj? Idem, normalno, jer mi svi čim sjednemo na motocikl smo u prekršaju. No to ne znači da se nezakonito ponašanje treba potencirati, odobravati ili se sa njime hvaliti.
Roki
NLB Moderator
Vozim: BMW R 80 GS sa prikolicom

Post by Roki »

Evo da probam da ti dokazem da si bio u prekrsaju ako je ono sto pises tacno.
Posto je Njemacka jedina drzava na svijetu ( ovo za svijet mozda grijesim ali u Evropi jeste ) u kojoj na odredjenim dionicama na autoputevima nema ogranicenja brzine moguce je da si u njoj pravio taj test i ....mozes biti u pravu ali ....

Slusaj sad .... :lol:
da je Njemacka jos tri puta ovolika u njoj ne mozes napraviti ovo ( sto tvrdis da si napravio ),
citiram:
Na Scarabeu, sa ženom iza, mogao sam držati vrlo visoke putne brzine (150-160 km/h) na autoputu maltene dokle je bilo benzina u tanku (od 17 litara, znači skoro 300 kilometara), a da nisi u prekrsaju jer , jednostavno nema toliko duge dionice

Znaci da nisi u pravu .... :mrgreen: ...... ali mi postajes sve simpaticniji
Fahre nie schneller als dein Schutzengel fliegen kann

Ali neki od nas nisu travu pasli,
Pa su nogom u grob a nisu odrasli,
Miliji im pomet i motora jeka,
Mi slobodni nekad, oni dovijeka.
N.Milakovic bajkerima
vickodu
Grijač guma
Grijač guma
Vozim: 1190 adv

Post by vickodu »

Da li da napisem nešto ili ne :?:
Sledgehammer
Grijač guma
Grijač guma
Kawasaki Versys 2007

Post by Sledgehammer »

Roki wrote:Evo da probam da ti dokazem da si bio u prekrsaju ako je ono sto pises tacno.

Znaci da nisi u pravu .... :mrgreen: ...... ali mi postajes sve simpaticniji
Znam da će ovo biti udarac tvojem egu, ali moram... jer očito silom želiš ispasti OK, no nisi... :violin: :violin: :violin:

Kao prvo, ja nisam rekao da sam i držao te putne brzine, već da sam MOGAO. No i da sam trebao i htio - zašto od Zagreba do Splita, na potezu od 390 km, to ne bih mogao?

Kao drugo, malo se informiraj kako se mjeri brzina na autoputu (govorim o Hrvatskoj), koje su granice prekršaja i kolika mora biti brzina da bi to stvarno i bio prekršaj (jer očito o tome ne znaš ništa, ili znaš puno premalo...). :evil:

Imaš nekakve tolerancije na izmjerenu brzinu, koja je 10% (službeno propisanu!), Onda na tih 10 posto imaš daljnjih deset kilometara koji nisu kažnjive, jer prekoračenje brzine do 10 km/h od dozvoljenoga na prometnicama izvan naseljenih mjesta - nisu prekršaj (i tu smo već na legalnih 154 km/h... ). Onda dolazi i još stanoviti - ali gotovo obavezni - pomak tolerancije do kojega se policija ne želi zajebavati sa brzinom kao prekršajem (zbog baždarenja lasera, uvjeta na cesti itd itd) - a nepisano je pravilo da je to 160 km/h... ali ako i zanemarimo tih 160, legalnih praktičnih 154 je dovoljno (i legalno) za moje tvrdnje. :whistle:

Ne govorim o Crnoj Gori, ali govorim o tome kako bi ti silom htio prikazati mene kao nekakvog licemjera (jer očito neke stvari ne možeš zaboraviti pa se želiš osvetiti), no to ti, u konkretnom slučaju, ne polazi za rukom.

More luck next time... :angry-soapbox: :banana-rock: probao si, nije išlo. Bude još prilika, nemoj biti tužan, ni ti ni još neki koji trenutno smišljaju sa čime uletiti, kada već ne učestvuju u normalnom razgovoru već samo vrebaju kako provocirati... :(
Roki
NLB Moderator
Vozim: BMW R 80 GS sa prikolicom

Post by Roki »

Mozes li mi na PP-u poslati broj telefona da te, kad me sledeci put u Hrvatskoj kazni policija za prekoracenje na autoputu od 5 km/h pozovem i da njima izdiplas to sto si sada napisao pa da, ako to ne upali kod njih, ti platis tu kaznu za mene. Vjerovatno neces a MOGAO bi :lol: :lol: :lol:

Od Zagreba do Sibenika (320 km) za 2 sata na skuteru, mnogo jada pa da si David Copperfield :whistle:
Fahre nie schneller als dein Schutzengel fliegen kann

Ali neki od nas nisu travu pasli,
Pa su nogom u grob a nisu odrasli,
Miliji im pomet i motora jeka,
Mi slobodni nekad, oni dovijeka.
N.Milakovic bajkerima
Sledgehammer
Grijač guma
Grijač guma
Kawasaki Versys 2007

Post by Sledgehammer »

Roki wrote:Mozes li mi na PP-u poslati broj telefona da te, kad me sledeci put u Hrvatskoj kazni policija za prekoracenje na autoputu od 5 km/h pozovem i da njima izdiplas to sto si sada napisao pa da, ako to ne upali kod njih, ti platis tu kaznu za mene. Vjerovatno neces a MOGAO bi :lol: :lol: :lol:

Od Zagreba do Sibenika (320 km) za 2 sata na skuteru, mnogo jada pa da si David Copperfield :whistle:
Oprosti, ali počeo si... da ne budem prost, ali očito nećeš priznati da si se malo zaletio u nedobronamjernom smjeru (ego je jebena stvar...), no očito si takav, pa da ti velim...

Glede policije - sumnjam da bi ti itko išao naplatiti kaznu zbog prekoračenja od samo i doslovno 5 km/h na autoputu, dapače sam SIGURAN da ne bi - osim ako je tih 5 km/h prekoračenje već preko nekih debelo prekoračenih granica otprije, tj. preko i tih 160 km/h... tu ti kaznu ionako mogu pisati na autoputu SAMO nekakvi presretači, jer slikanje ne bi značilo ništa motociklu sa crnogorskim tablicama... no znam da za 5 km/h nitko neće pisati kaznu, pogotovo ne motociklu... mnoge prijatelje i kolege imam među presretačima koji krstare po autocestama cijele Hrvatske, i znam jako dobro što, kako i kada rade... da li bi ih mogao nazvati? Mogao bih, naravno - samo ne znam zašto? Tj. - za koga?? ;)

Za nekoga tko je sve, samo ne dobronamjeran prema meni, već mi prodaje svoj ozlijeđeni ego cijelo vrijeme, zapakirano u nekakav celofan "objektivne dobronamjernosti", ali je uporan u tome?

Narod veli - "što se jebeš - kada ti to škodi?" Mislim, u smislu plaćanja tvojih kazni... :D :D

Nitko nije rekao 2 sata - opet si pokvareno zlonamjeran i tumačiš doslovno kako tebi paše, pa makar to značilo i da ne čitaš što sam napisao... ali to tebi i nije bitno, zar ne?

Obavezno me nazovi kada te zaustave - da im velim na mobitel da te odvedu i na izvanredni tehnički pregled, te privedu na sve moguće provjere preko Interpola i crnogorskog veleposlanstva... eto, barem bi imao o čemu pričati unucima jednog dana... :twisted: :dance: :mrgreen: :shhh:

Koji ćeš sad podatak ići tražiti i o njemu teoretizirati (naravno, kako tebi paše)? 8-) 8-) 8-)
kopljas
NLB Moderator
Vozim: Honda Africa Twin RD07

Post by kopljas »

Ako ima neko ko je voljan da podje sa mnom u Hrvatsku da vozimo po tom autoputu, neka se javi. Ako se moze voziti 160 bez da te neko dira, to je super.

sledgehammer, ti slobodno dodji u CG da vozis. Mi ne da necemo da kazemo policiji da te zaustavi i pregleda, vec cemo obezbediti da te za vreme boravka niko ne dira, da te ne kaznjavaju, a svo to vreme ces biti nas gost bez da ti nesto fali dok si kod nas.
LION
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader

Post by LION »

kao sto vicodu napisa...dali nesto da pisem ili ne.....pa dje ovo ide ljudi,dajte izbrisite sve,pa da pocnete ispocetka,mozda sve bolje krene. :) ;)
Slowhand
Silovatelj krivina
Silovatelj krivina
Vozim: Honda CB1000 Big1

Post by Slowhand »

Sledgehammer wrote:
Slowhand wrote:Batali se skutera od 500 kubika, to je strašan oximoron, skuteri sa svojim pozicijama i točkovima nisu dobri za te kubikaže.
Na temelju kojeg (ne)iskustva daješ takve (potpuno pogrešne) savjete??

To što ti smatraš da je to oksimoron, tvoje je osobno mišljenje koje nema veze sa filozofijom skutera (skuter je oblik karoserije, i ništa više). Da si proputovao na jednom dobrom GT skuteru parsto kilometara, i paralelno istu kilometražu na motociklu (osim komfornog tourera) - pitao bih te za umor... Po pitanju udobnosti, zaštite od vjetra, komfora, potrošnje itd itd - skuteri su ispred skoro svakog motocikla paralelne kubikaže. I to sam čuo i iz usta velikih vozača i trkača, svojevrsnih nositelja ideje i rodonačelnika "pravih motocikala", kao i mnogo testnih vozača po redakcijama... htjeli mi to sebi priznati ili ne, ali vrijeme je za debelu reviziju starih predrasuda...
Slowhand wrote:Nedavno sam vozio tmax 500, odličan ubrzava kao metak, ali pred krivinu se toliko uplašim jer je sav tako nestabilan i ne odiše kvalitetom. Ovaj koji sam ja vozio je bio super sređen, brembo kočnice i sve, njegov vlasnik ga maestralno vozi, a ja sam jedva upao u par krivina.
Ja sam iz ovoga shvatio samo to da se ti ne znaš voziti na tome. Obzirom da priznaješ da ima onih koji to znaju.

A kao drugo - za dokazivanje svoje pogrešne filozofije izabrao si baš skuter koji koji najmanje zadovoljava filozofiju putnog GT skutera. T-Max ima niži prednji dio, tako da dočarava osjećaj jednog R-a (imitacija R-motocikla je temeljna ideja tog skutera, od početka do samog repa... šminka bez puno putne orijentacije), pa kod naglog kočenja pred zavojem imaš osjećaj da ćeš preletjeti preko upravljača. No na taj osjećaj se kod tog modela treba naviknuti (kao i kod Nexusa 500, koji je još gori po tom pitanju!), a u svemu ostalome oprat će bilo koji motocikl od 500 kubika - od ubrzanja pa nadalje...
Slowhand wrote:Što se tiče puta na duge staze, položaj sjedenja na skuteru nije odgovarajući, zaboljeće te donji dio leđa nakon par sati, to je sigurno.
Potpuno netočno. Skuteri su jedinična mjera za udobnost, pogotovo GT skuteri, naspram maltene svakog motocikla.

Kažem ti - posudi ga, napravi soma kilometara sa njim, od čega barem 250-300 u jednom potezu, pa se osvrni na umor...

Drugari, pozdrav iz prelijepog Londona, poslom sam bio odsutan tako da nisam ni vidio, ni stigao da reagujem na ovo.
Ponajviše izvinjenje drugaru MAAJKA, nisam mislio da ti ovako skrenemo post. Takođe još jednom bih ponovio da je moj savjet nadobronamjerniji mogući.

Sledge, Sledge....

Mislim da bi dobro bilo da pronađeš neku knjigu o vođenju razgovora, možda da se učlaniš u neki debatni klub.... Iskreno se nadam da ćeš poboljšati tvoj način prezentiranja činjenica, malo naobrazbe ne bi bilo na odmet...

imao bih par primjedbi na tvoj način izlaganja:

1. Ja sam izrekao savjet, a ti me napadaš kao da sam čovjeku (i tebi) opsovao svu familiju
2. Imaš jako kvalitetne i pametne savjete, ali ih iznosiš sa tolikim dignutim nosom i takvim egoizmom da bilo kakva poruka se gubi.
3. Vrijeđaš lijevo i desno, ne prihvataš nikakvo drugo mišljenje, kao da si stari metuzalem i sve što je naučeno, naučeno je, tvoja je poslednja.
4. Stalno samog sebe hvališ kako si kvalitetniji u debati i kako svi okolo nemaju pojma (APP), niko to drugi ne komentariše, samo ti komentarišeš samog sebe... narcis koji gleda svoj odraz u jezeru, prelijepa Karavađova slika

Image

Mislio sam da ti ne odgovaram, ali što da ne.

Ne dajem pogrešne savjete, dajem moje savjete, a ti ili preporuči nešto drugo, nemoj da me vrijeđaš da pričam bedastoće, ili neistine, tako nešto shvatam jako lično. Ponavljam da imaš jako pametne i dobre savjete, ali ih iznosiš na način jedne curice od 13 godina koja se svađa u razredu je li bolji Robbie Williams ili Justin Bieber.

A sada malo o motociklizmu

Skuter nije samo karoserija, već je i način sjedenja, koji po meni i meni lično ne odgovara za jače brzine i jača skretanja, to je i moj savjet.

Očigledno si skroz promašio moj savjet vezan sa Tmax500. Ja vozim motor kratko, tek sam prešao oko 30.000km, i teže mi je voziti skuter od 500 kubika nego hondu od 1000. Moj je komentar u tom pravcu, lakše je naučiti dobro voziti motor nego skuter.
Imam osjećaj da ukoliko kažem da je teško voziti kosilicu za travu do Beograda, ti bi mi rekao da sam kreten i da neznam da vozim kosilicu i sigurno ima onih koji znaju.....

Vozio sam dosta skutera, nedavno Malaguti password 250, 2 sata vožnje i leđa su mi opala od umora, i pored tvoje definicije da su skuteri jedinična mjera za udobnost, ali prihvatam tvoje mišljenje vezano za Aprilia scarabeo gt 500, sigurno je fin skuter.

Sledge, drugar želim ti sve dobro, ali bih te zamolio da više me ne optužuješ da pišem neistine i bedastoće, kao i da sam čovjek od predrasuda, to shvatam kao uvredu, kao veoma ličnu, veoma jaku uvredu. Ako ti misliš da to nije uvreda, onda je stvar u nečemu drugom...

Vidim da si editovao post, volio bih da vidim šta si prije napisao, pošalji mi na PM.

Sve najbolje, vidimo se na putevima

Pozzz
A gdje ide ovaj put.......
Lavlje-Srce
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader

Post by Lavlje-Srce »

A i vi sto se ispisaste...

Moje misljenje neka bude skromni doprinos kao savjet.

Vespa je vespa pa bila to GT 150 od iljada kubika sa sve koferima sa strane i pozadi toliko da moze vagon morackih bubulja stanut u njih
ili vespa od 50 kubika.
Dakle za mene je vespa - vespa, a motor - MOTOR i presmijesno mi je za uporedjivanje.

Sve zavisi od covjeka, nekom "mjenjac" nije bas omiljen kad su motori u pitanju i ima taj nedostatak samopouzdanja pa radije bira automatik (vespu) da se nebi mnogo opterecivali ili gnjavili sa tim, sto je za mene najveca greska.
Moje misljenje je da nikad u zivotu nece znati sta je ustvari motor ako ne uzme "mjenjac" u ruke i osjeti "da upravo on VLADA i PLESE sa masinom" na raznoraznim putevima i u raznoraznim brzinama u pravom smislu te rijeci. ;)

Sad mogu da osjetim "naginjanje na ulaz u krivinu, saltanje u manju pa izlaz iz nje puni gas i saltanje u vecu" ahhh...aj gona kaaammm.... :D
http://www.youtube.com/watch?v=___tLrTu ... r_embedded" onclick="window.open(this.href);return false;
Post Reply