molim savjet

Mali Oglasi clanova NLB Foruma
Post Reply
mexiko
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: vozio bi , no trpim

Re: molim savjet

Post by mexiko »

Sledge, ja bih imao pitanje za tebe...onako kao kolega: u kom to clanu zakona o bezbjednosti saobraca u HR (ako ima neki drugi naziv molio bih te da me ispravis, jer se kod nas u CG zove tako, a mislim da je slicno u oruzenju) pise da se tolerise 10% veca brzina od propisane zakonom ili saobracajnim znakom? A mozda bi bilo najbolje da mi postavis neki link dje bih mogao procitati citavi taj zakon. Pretpostavljam da znas odgovor na moje pitanje s obzirom da radis u policiji, ako ne to uglavnom stoji u onom dijelu gdje pise "kaznene odredbe" Kod nas je to regulisano tako sto su to podijelili na prekoracenja do 10 km/h do 20 km/h do 30km/h i preko 30km/h. Za ovo zadnje leti vozacka i Bog otac te ne moze spasiti. Za ovo ostalo zavisi je li u naseljenom mjestu ili na magistralnom putu. A to 10% od dozvoljene brzine kod nas nema. Ako si i jedan km/h prekoracio brzinu moze da ti pise prekrsajnu prijavu, pa se ti objasnjavaj sa sudijom. A jos jedan primjer: moj drugar je na auto putu u HR platio dosta lijepu kaznu za prekoracenje brzine, a isao je 140 km/h (tacnije 137). Mogu traziti da mi skenira zapisnik ako ga jos cuva, da ne bude da izmisljam...Uglavnom, volio bih da mi postavis link za zakon koji sam ti gore pomenuo.

P.S. Opusti se malo, ne trci na prvu loptu. Moras biti malo fleksibilniji...ja na ovom forumu ceto prokomentarisem nesto sto je iskljucivo vezano za motore i voznju motora, a znas li koliko je moje iskustvo? Vidio sam mnogo dobrih motora uzivo 8-) 8-) :lol: :lol: , eto toliko...i nikad, ali bas nikad nisam dozivio da me neko isprovocira ili uvrijedi zbog toga. I ovim hocu da ti kazem kakva je ova organizovana grupa gradjana :clap: :clap: . Dobro....mnogi znaju da ja imam onaj policijski flomaster sto se koristi da nekome po ledjima ili po glavi ispises da nije bio dobar :doh: :whistle: I nemo' mi Rokoga tačat e ću te isprebačat :lol: :lol: :lol:
Pozdrav!
-Smrt fasizmu baba!
- I tebi sinko, i tebi!
Space Director
NLB Moderator
Vozim: TDM 900

Post by Space Director »

Boss wrote:Sledz ,uz duzno postovanje , usao si sa dignutim gardom ,a sada ides i djonom. Nije ti trebalo pomijanje .hr i slicno , jer se naslucuje na sta aludiras.
Vjeruj mi , da bi ti ovi momci, sa mnooogo manje uctivosti i tolerancije odgovorili da nisi .hr ,jer si ovdje ipak gost , a da si .cg bi te zapuvali da neznas odakle ti bije. Da si clan ove nase porodice , bi dobio vise "packi" nego bilo dje drugo.
Stani malo na loptu brate , i spusti gard , nece te ovdje niko prvi "udariti". :greetings-wavegreen: :handgestures-thumbup:

Prvi post, a na mjestu. Svakako, moram te kao moderat zamoliti da se predstavis u podforumu Clanovi, kao i svi dosada.

Sto se ostalog tice, sve je prilicno na mjestu.
Ne mogu reci da se na ovom forumu nesto specijalno trudimo da docekamo vise nekoga iz .hr, .rs ili .slo, vise nego bilo koga iz .me, jer zaista nema potrebe, svi smo jednaki, ali zaista postoji visoka tolerancija i postovanje. Nismo imali ni jednu jedinu nacionalnu raspravu, pa ce tako i ostati.

Ja sam siguran, kao sto sam siguran kao sto sam siguran kako se zovem da su ovdje svi ljudi dobrodosli, poput dva Bajkera iz Grcke koje smo ugostili prosle nedelje u Podgorici, Cetinju i Risnu (btw. toliko im se dopalo, da se sjutra vracaju jos jednu noc u Podgoricu) ili bajkera iz Srbije koji je imao nezgodu, ciji se slupani motor nalazi u nasoj (RideAround2010) garazi, a vec dva dana odmara u Kopljasevom stanu. Isto je i sa svim ljudima, odakle god da su.

Sledze, prvi si poceo pominjanje nekakvih nacionalnih okvira i molim te da to ne radis. Odje su svi ljudi dobrodosli, a kao sto je Roki rekao, forum je mali i familijaran, i to je samo zato sto zaista takav, svi smo u dobrim odnosima, prijateljskim, 80% nas se poznaje i druzi, na taj nacin je familijaran, a ne na to da neko iz .hr nije dobrodosao. Nemoj sad da potezes sta je Roki rekao, jer ja znam koja je atmosfera ovdje. Ako imate problem, molim da ga rijesite na PM.

Meni prvom je jako zao sto zbog desavanja 90tih godina, koje su zasrale starije generacije sa obije strane, pa zbog toga nismo u bliskijim i familijarnijim odnosima sa bajkerima iz Dubrovnika, ali oni koji borave ovdje, a ima ih, mogu reci kako su docekani. Pogotovo iz tog razloga, sto zelim da mi budemo generacija koja ce to izvesti na pravi put, molim te da ne potezes ovakve stvari, odje su svi dobrodosli, da budu dio uskog, ali srdacnog i dobronamjernog kruga - familije. Stoga, molim te da spustis loptu, a molim i ostale.

Necu zakljucavati ovu temu, bas zbog toga sto vjerujem u toleranciju i dobre namjere svih ovdje.
I kad stojim tesko me pratiti...
jagerbd
NLB Moderator
Vozim: Speed triple 1050 - 2005
Vespa PX 200 - 1987

Post by jagerbd »

Kaki bi ja volio da Sam admin..........;)
Speed triple 1050 2005
Vespa PX 200 1987
kopljas
NLB Moderator
Vozim: Honda Africa Twin RD07

Post by kopljas »

I ja :)
Roki
NLB Moderator
Vozim: BMW R 80 GS sa prikolicom

Post by Roki »

izdajem moju admin-titulu na odredjeno vrijeme :mrgreen: .... najnizoj ponudi :lol: :lol: :lol:
Fahre nie schneller als dein Schutzengel fliegen kann

Ali neki od nas nisu travu pasli,
Pa su nogom u grob a nisu odrasli,
Miliji im pomet i motora jeka,
Mi slobodni nekad, oni dovijeka.
N.Milakovic bajkerima
Space Director
NLB Moderator
Vozim: TDM 900

Post by Space Director »

Prodato.
I kad stojim tesko me pratiti...
kopljas
NLB Moderator
Vozim: Honda Africa Twin RD07

Post by kopljas »

Evo nama nase teme nazad...
bu2rider
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: 990 SMT :)

Post by bu2rider »

te s toga da se vratimo na temu :lol: :lol: :lol: :lol:
jedna je MAJKAAA....malo da se i ja ukljucim u ovu pricu....tj da napisem licno iskustvo....ja sam imao jedan veliki problem(a imam ga i danas) sa porodicom.....posto niko u familiji prije nije vozio motore ozbiljno, mada dok su oni bili mladi ozbiljni motori tada bili u razvoju i za nase prilike rijetko kome dostuni..moj otac je vozio nekog Puha..koliko ja znam to je kao oni postarski na pedale..i sa njega je nekoliko puta obrisao asfalt...pokojni stric je bio malo druga prica..on je imao malo vise sluha za auto-moto sport..cak je i vozio auto trke...tako da njemu nije bio stran ovaj sport i volio ga je za razliku od mog oca...nego da ne duzim toliko ali sam ovo napisao da bih pojasnio sledece...kazem da je moja uza porodica bila protiv motora,majka pogotovo, a ja motore i kola volim od kad znam za sebe, i ja smisljam plan kako da kupim motor(pod motor mislim na ozbiljan motor ne skuter)..prvi korak je bio da polozim za A kategoriju..sledeci koreak kupio sam skuter od 50ccm..da ih malo naviknem na situaciju(mada nisu bili protivnici 50ccm.naprotiv otac je bio za jer i njemu koristi)...sledeci korak je bio..posto nisam imao dovoljno love a svidio mi se jedan ducati monster 620..ja dodjem na ideju da sa kumom kupim motor po pola..i tako je i bilo....alil posto kum nije bio najvjestiji vozac ja sam u vecini slucajeva vozio motor i drzao ga kod sebe u garazi i ponassao se kao da je moj....i naravno moji su se vec pomalo bili opustili po tom pitanju...sl korak posto je kum poceo da koristi motor i da ga voza(citaj uci da vozi) ja sam odlucio da kupim svoj motor....i tako je 2007 moja majka koja je bila najveci protivnik motora pomogla da podignem kredit i kupim HONDU HORNET 600ccm...i od tada pocinje moja prava moto karijera..ne tako odavno...ovo je 4.sezona....e sad ne znam zasto sam sve ovo ovoliko napisao ...ustvari znam..da bih ti rekao i savjetovao te kao i kolega slowhand..da ako planiras uzimati skuter sa kubikazom vecom od 2500ccm..to ne radis..nego da uzmes ozbiljan motor(nebitno koliko kubika i konja imao) i da vozis kao covjek...znam da ce se mnogi skuterasi buniti protiv ovoga ..ali za mene je skuter skuter i nista vise, da me krivo ne razumijete...skuter je odlicna stvar za gradske i prigradske poslove i voznje do udaljenosti od 100km..a sve preko toga je....po meni zabluda..mada svako ima svoje misljenej i svoj dozivljaj i ja to postujem...e sad opet da se vratim na temu..hocu da ti kazem da sam ja preskocio tu eru skutera i motora sa manjoom kubikazom...sto smatram kao gresku jer je najbolje i najlakse proci po redu i uciti, ali kao sto napisah moja familija je bila prepreka za to moto odrastanje..nego sam ja fino vatreno krstenje sa 600ccm i polagano...ufff.malo sam iz OFF-ovao temu lai sam nekao pokusao da pojasnim neke stvari, iz svog ugla i iskustva naravno...dakle pogledaj ovdije kod nas po oglasima i li u drugim novinama i nacices pristojan motor za fine pari i laganini...
admini reagujte ako sam pretjeraco..i pogrijesio mjesto..... :doh: :doh:
poz :think:
3OPAH
Biker wannabe
Biker wannabe

Post by 3OPAH »

@bu2rider.....ti pogrijeso!!??ako si ti pogrijesio sta sam onda ja uradio!!???ti si makar uvatio koji krug sa skuterom, a ja u zivotu nijesam sjeo na to, nego pravo na 600ccm,....BUC!!!,.....eto da i ja kazem nesto na ovu temu,...a ako ovaj post nije na mjestu, molim admine da brisu!
Lavlje-Srce
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader

Post by Lavlje-Srce »

Nisi jedini i ja sam naucio na 600 komaTa ispod guzice. Citaj, NAUCIO DA VOZIM, DA SALTAM I SVE. :D
Upravo na Hondu HORNET ;). Prije toga u cvijetu mladosti kad sam imao 12 godina sam klepio postaru Tomos,
neko mi je rekao da je prva dolje a sve ostale gore, ja sam to veoma ozbiljno vec TAD shvatio i kako sam se skoncetrisao na mjenjac bio, nisam primijetio zid ispred mene. Prosao sam bez lomova (fala Bogu). To je bilo moje vatreno krstenje sa motorom na mjenjac.
10 godina posle toga sam usavrsio mjenjac direktno na 600 i od tad ga ne tulim :D
http://www.youtube.com/watch?v=___tLrTu ... r_embedded" onclick="window.open(this.href);return false;
Post Reply