Oprema za pocetak

Diskusije o opremi, servisima, opravkama...
Post Reply
Slowhand
Silovatelj krivina
Silovatelj krivina
Vozim: Honda CB1000 Big1

Oprema za pocetak

Post by Slowhand »

Pozdravi Bajkerice i Bajkeri,

Iskoristiću ovaj post kao predstavljanje i poziv za neke savjete.
Odnedavno sam postao vlasnik svog prvog motocikla, Honda CB1000, i pa sam sada u fazi kupovine opreme.

Kroz prodavnice koje su u Podgorici, a i nekim predjasnjim iskustvom, za oko mi je zapala kaciga Nolan N62 (skuplja verzija, sa kvalitetnom postavom, antibakterijskom). Čini mi se da je dosta OK kaciga, zanima me vaše mišljenje o njoj. Integralna je kaciga, ne interesuju me zglobne (flip flop) ili jet-kacige.

Druga stvar je jakna, izbor mi se sveo na Dainese, kao i na Am-Pro(??), zaboravio sam ime, tako nekako se zove marka, u ponudi u VG Moto prodavnici u Bloku V.
Motor (ću) koristiti dosta za vožnju van grada, srednje i duže relacije, kako vrijeme bude dozvoljivalo, te mi i u tu svrhu treba ova oprema.

Rukavice i ostalo nije problem, to je lako izabrati, ali za gorenavedena stvari, bio bih zahvalan na savjetima.

Obećavam da ću uskoro popuniti informacije o motoru, kao i slike.

Pozdrav

Slowhand
A gdje ide ovaj put.......
DrMracni
NLB Moderator
Vozim: KTM 990 Adventure
KTM 350 Freeride

Re: Oprema za pocetak

Post by DrMracni »

dobrodosao!!!
je li ti to bas prvi motor? 1000 je jak izbor za pocetak, ali samo polako, i pamet u glavu...
sto se tice kacige, mozda bi trebao reci koliko para zelis dati, pa da ti ponudimo koji savjet... ono sto je najbitnije je da postoji razlici kalupi kaciga, tj razlikuje se od proizvodjaca do proizvodjaca, probaj nekoliko i vidi koji ti najvise odgovara.
za kacigu nemoj zaliti, to ti ipak glavu cuva...
sto se tice jakne, bila je vec jedna tema, mozes pogleadati, ali bilo koji poznatiji brend... i ne mozes pogijesiti... naravno pitanje je da li uzeti kozu ili neki gore-tex
sve u svemu polako, a mislim da ces ipak morati par rijeci reci o sebi u diejelu za nove clanove
jos jednom dobrodosao
Ljudi nemojte da jedete zuti snijeg!
http://www.monteguide.me" onclick="window.open(this.href);return false; - Motorbike Tours Montenegro https://www.facebook.com/monteguide/" onclick="window.open(this.href);return false;
Space Director
NLB Moderator
Vozim: TDM 900

Post by Space Director »

Nisam neki zagovornik tvrdog postovanja pravila, ali zaista moramo biti posteni prema svima, tako da bih te ipak zamolio da se kao i svi predstavis na podforumu Članovi kao i svi do sada.
Jedini covjek koji za sada nije predstavljen je Rus Pro Racing, jer covjek ne govori nas jezik, a i svega je par puta postovao.

Topic cemo otkljucati i nastaviti ga kad se predstavis.

poz.
I kad stojim tesko me pratiti...
Space Director
NLB Moderator

Post by Space Director »

Posto se kolega predstavio, nastavljamo dalje pricu o opremi.

Ako mozes da izdvojis, najbolje ti je da uzmes za pocetak neku kvalitetnu kacigu i jaknu. E sad, kacige su skupe kod nas, ali zato jos uvijek postoji rasprodaja odjece kod Nenada u IN-u, bolju cijenu neces naci. Sto kacige tice, saljem ti PM.
Gugi
Silovatelj krivina
Silovatelj krivina

Post by Gugi »

Izvinjavam se sto upadam/smetam ,da ne otvaram nov topic , a gdje se nalazi prodavnica "IN" - Nenad ?
Moram i ja uzeti neke rukavice....Ima li kakva preporuka ?
Space Director
NLB Moderator

Post by Space Director »

"IN auto" br.tel. 020/643-405
NikGold
NLB Moderator
Vozim: Uvijek prljavu Hondu xr650r

Post by NikGold »

Inozemstvo , kod nenada je bilo baš jako sniženje ali je sve probrano - veći br koji tebe interesuju . Bg , Zg , Austrija ti si putnik pa vidi. poz
+1389+
wulfy
NLB Moderator
Vozim: Aprilia Pegaso 650 Strada

Post by wulfy »

A-Pro je ime jakne u VG ;)

Ja imam najskuplju a-pro jaknu (270 eura) što govori o brendu.
Moja jakna je A-Pro Startech http://www.a-pro.it/en-pub/en-textile-j" onclick="window.open(this.href);return false; ... 28&Mod=243

kakva je jakna? Mogu da ponovim ono što sam već napisao o njoj

Za zimu je odlična, uz zimsku postavu dobro grije. Dobro je što ima i umetak za kišu tako da jakna podnosi i kišu ako te negdje usput uhvati. Da li je dovoljno to za baš jake pljuskove ne znam, ja navučem kišno odjelo da se ne brinem, no za ljetnje kiše koje su me znale uhvatiti negdje usput pokazala se odlično.

Ljeti, ima ventilacione tvore, i za otvoreni put je odlična, ipak za grad je topla.

Najveća mana (ne samo toj, već svim A-Pro, na osnovu par kolega koji ih imaju par godina, ja moju imam 4 godine) je zip, ima dupli no je onaj sitni, pa već poslije dvije-tri godine krene da zeza, tako da ti je neminovna investicija poslije izvesnog vremena da se promjeni zip.

Ja je perem Pervolom za crno rublje.

To bi ukratko bio opis jakne koja je do sada izdrzala nešto manje od 28.000 km raznih puteva i vremenskih (ne)prilika.
brum brum brm brm brrrrrrrrrrrrrm.... i kez od uva do uva
Post Reply