Usluga špedicije za uvoz motora

Mali Oglasi clanova NLB Foruma
Gugi
Silovatelj krivina
Silovatelj krivina

Re: Usluga špedicije za uvoz motora

Post by Gugi »

Hvala ermano , hvala momci :clap: :clap:

@Bueno
Notar ti je vrsta službe kao kod nas pisarnica u sudu, gdje ovjeravaš kopije,ugovore,ovlašćenja itd...Ne sjekiraj se da ga nadješ , jer će te prodavac-talijan tamo pravo povesti da uradite i ovjerite ugovor ili izjavu(zavisi od formata dokumenta koji budete radili).Takodje ćete zajedno i tu odjavu odraditi (Certificato di proprieta-valjda ga dobro prepisah)iliti Vlasnički List.
Tablice ces tamo vratiti ,kada dodjes sa motorom do luke Bari ,neka ti ga, u tvojoj pratnji ,prodavac dovede.
Tehnicki naravno neces tamo raditi ,jer nema potrebe.Nema ni privremenih tablica.Mislim ima ,ali može se posao i bez njih zavrsiti.
U luci Bari , u agenciji Morfimare ,potrazićeš Miša ,on će ti sve dalje srediti.Ako hoćeš na maniifest ,moraš uraditi izvozno carinjenje ,ako ne ,neka ga ubaci na listu vozila.
Od luke Bari ,tj.terminala ,sa potrebnim papirima i kartom za motor,mozes ga odgurati u brod,poslije 20,00 časova.
Reči Ciklu da mi se javi prije nego ode ,i da mu uz čašicu razgovora , objasnim sve ;)
ST je odličan motor ,zavisno od stanja.Ova što si je namerači divno izgleda i mnogo mi se djasvi ;)
Nadji malo po net-u ,pa mu reci na šta da obrati pažnju,mada su talijani majstori prikrivanja nedostataka. Emulzione tube karburatora ,kočnice ,regler...Tube su ti cca 50 eura,pancirna crijeva 50-100 eura ,regler 50 eura...Laka i jeftina za održavanje...
Srećno druže Bueno :clap: :clap: :clap:
NikGold
NLB Moderator
Vozim: Uvijek prljavu Hondu xr650r

Post by NikGold »

Ma sve pohvale za burazera Gugija ali mislim da to i nije potrebno jer kud ćeš ljudinu hvalit, nepotrebno.
Tenera koja se prodaje je velika ili ti super tenera 2 cilindra 750cc. standardna sivo plava kombinacija boja, god 93,94,95 nisam siguran za to ćeš već zvat vlasnika. Vjeruj mi da nema motora s kojeg nije padano pa tako i ova nije pošteđena toga ali je u ok stanju -znači nije lomljena . br 067862618 Šarko tj Žarko, mislim da je cijena nešto oko 2000ali me nemoj držat za riječ jer je možda i koju stotinu ili + ili -, zovi pitaj probaj a ako trguješ on će ti je i poooovoljno održavat
+1389+
Bueno
Biker wannabe
Biker wannabe
Vozim: majesty 400

Post by Bueno »

Gugi hvala na informacijama, nebi Ciklo nego drugi brat sto je na Sveca. Ako sto odigram racunam na ove 20% :), salim se.
Nikgold hvala i tebi mozda nazovem covjeka da vidim i njega da pojednostavim proceduru... Pozdrav drustvo!
Freeman
Grijač guma
Grijač guma

Post by Freeman »

Ako vec hoces XTZ 750, mozes da pogledas http://forum.bjbikers.com/index.php?/to ... e-xtz-750/" onclick="window.open(this.href);return false;. Ovako na slikama fino izgleda, a i blize je nego da uvozis iz Italije ;)
Boss
Stoper
Stoper

Post by Boss »

Freeman wrote:Ako vec hoces XTZ 750, mozes da pogledas http://forum.bjbikers.com/index.php?/to ... e-xtz-750/" onclick="window.open(this.href);return false;. Ovako na slikama fino izgleda, a i blize je nego da uvozis iz Italije ;)
:clap: :clap: :clap: :clap:
Ako je ocuvan kao sto izgleda ,odlicna trgovina. Lutka. Kosjeric ti je blizu.Zarova ST nije primaci po izgledu i opremi.
NikGold
NLB Moderator
Vozim: Uvijek prljavu Hondu xr650r

Post by NikGold »

Slazem se ali ce ova ispast 2500 a Zarova je 2000 kratko
+1389+
Freeman
Grijač guma
Grijač guma

Post by Freeman »

E ako je 2000, onda bi je stvarno trebao pogledati. Na kraju krajeva, imas motor o kojem znas neki istorijat i stanje i, sto kaze NikGold, jeftinije odrzavanje.
Bueno
Biker wannabe
Biker wannabe
Vozim: majesty 400

Post by Bueno »

extra motor al pogresan broj, a i nemogu da komentarisem na forumu.
poka
Ready for DAKAR
Ready for DAKAR
Vozim: Kratkotrajni Turistički Motor

Post by poka »

Bueno wrote:extra motor al pogresan broj, a i nemogu da komentarisem na forumu.
pozdrav,
mislim da se ova prodaje u NK
pisi DRmracnom on mozda zna vise.

http://www.nolimitbikers.com/forum/view ... =22&t=3869" onclick="window.open(this.href);return false;
poka
Ready for DAKAR
Ready for DAKAR
Vozim: Kratkotrajni Turistički Motor

Post by poka »

Bueno wrote:Daj par detalja o tom motoru onda, ne drzi me u neznanju :). Koje godiste, koja boja, kubikaza (jer ima i 600cc), dje se nalazi i normalno koliko para? Gugi drze hvala!
evo :)
http://www.nolimitbikers.com/forum/view ... =22&t=3665" onclick="window.open(this.href);return false;
Post Reply