Mala skola off road voznje

Uslovi na putu, Vasa iskustva i savjeti za lakse prezivljavanje na 2 tocka...
Post Reply
sLowRider
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: GO!!!!!!!

Re: Mala skola off road voznje

Post by sLowRider »

NikGold wrote:http://www.youtube.com/watch?v=i0bmlv_hv1I&feature=player_embedded
Dje ti je mlados prosla sve se pitam, kad si pod stare dane nasa da se pomamljujes :)
Hold your horses, man
Freeride
VeDzA
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: Yamaha XTZ 750 ST
Honda XR 400 R

Post by VeDzA »

dOSLO doba da gume idu u groba...

Mitas---E09

Image

ili mozda jos bolja,mitas---E10

Image

Zna li ko sto za ove gume?
Ima li ih kod nas?
Naravno,iskustva sa ovim ili slicnim gumama vise nego dobrodosla :)

A tu je i stari problem sa kompromisima ,pa evo i jednog linka na tu temu http://www.ums.rs/forum/index.php?topic=2080.0" onclick="window.open(this.href);return false;
DrMracni
NLB Moderator
Vozim: KTM 990 Adventure
KTM 350 Freeride

Post by DrMracni »

gunja ima 09 i bio je bas zadovoljan odnosom ulozeno/dobijeno
po kisi nijesu bas nesto, a opet kad je kisa mora se polako sa endurom...

moj bi izbor isto bio mitas 09 ili 10
Ljudi nemojte da jedete zuti snijeg!
http://www.monteguide.me" onclick="window.open(this.href);return false; - Motorbike Tours Montenegro https://www.facebook.com/monteguide/" onclick="window.open(this.href);return false;
NikGold
NLB Moderator
Vozim: Uvijek prljavu Hondu xr650r

Post by NikGold »

Prosle zime smo Gunja i ja bili do Kiseljaka pored Sarajeva i kupili gime. Gunja je baš uzeo ove E09 i koliko znam zadovoljan je s njima a I Slovenci su bili mahom na njima ovog ljeta kad su dolazili. Ja sam uzeo isto mitas ali oznake C i zadnju usku za vaš pojam 110. Lično vrlo sam zadovoljan mitasom, recimo 5x zadovoljniji nego sa TKC80 sa kojim sam bio nezadovoljan :D . Kastelana ima na stanju Mitas i mogu da nabave sve što treba stim da su malo skuplji od Kiseljaka do kojeg opet treba 300 i kusur km tamo a isto toliko i amo :lol: . Meni bilo nausput jer sam bio poslom u Sarajevo inače Kastelana. Ovaj mišelin T63 je majka i drugi mišelin i pireli ali je bolje kupiti jednu prednju i dvije zadnje Mitas za cijenu jednog seta. Kad je mokro oće da klizne malo više od mišelina ali kad je kiša niko nevozi motor :roll:
+1389+
poka
Ready for DAKAR
Ready for DAKAR
Vozim: Kratkotrajni Turistički Motor

Post by poka »

vedza, kako su i moje za groba :) bio sam u castelanu, ovako rekose: 48 prednja a zadnja 88 eura. a nebojsa mi rece da su mezeler turance 160 u dubrovnik. pa kako ja to vidim radi 20 eura ne bih razmislja da li valja ili ne.
NikGold
NLB Moderator

Post by NikGold »

Eo9 je Gunja platio manje od 100e ,prednja 90-90-21 zadnja mislim da je 130 ako ne i šira. Koliko znam u kastelanu bi to bilo oko 120. Turance nije enduro guma
+1389+
poka
Ready for DAKAR
Ready for DAKAR

Post by poka »

e to moze bit. mada meni je za ono sto vozim super! a vjerovatno si upravu. ovo za cijenu, to mi je receno u castelanu, mada nisu imali nista na lageru tada. a i kako su mi rekli moze da se poruci i ceka. a neka redovna isporuka bi bila pred sezonu 8-)
ono sto mene interesuje su neke gume koje mogu da budu super za neki "soft enduro" i i asfalt istovremeno. mislim da je turance dobra opcija za to? :?:
VeDzA
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: Yamaha XTZ 750 ST
Honda XR 400 R

Post by VeDzA »

Mezeler svi hvale i nebu je grdilo trajala ali cini mi se da vise "paznje" posvecuju asfaltu,a ja bih probao malo grublju varijantu,s obzirom da se ne skiiiiidam s makadama :)

Odje ima odlican link o Mitas gumama http://www.nolimitbikers.com/forum/view ... =20&t=3945" onclick="window.open(this.href);return false;
NikGold
NLB Moderator

Post by NikGold »

Ako voziš nezahtjevan teren i ne divljaš ni malo onda može ali si to mogao i sa kimcom :mrgreen: . Onda vidi ove haidenau ili kako več što voze u SRB i oni se hvale da su ok i za malo zahtjevniju vožnju na afrikma i tenerama.

Vedža brate kod tebe se jedino ovi pelcer endura primio kod ostalih je još uvek u fazi ala je lepa CG , super fotke, može i roštiljčić , ne odvajaj mi kafu od kisele i loze .... :mrgreen:
+1389+
poka
Ready for DAKAR
Ready for DAKAR

Post by poka »

:D dobar si ovo za kimca! :D
upravo tako. nisam siguran da mi trebaju neke gume za zahtjevniji off. tako da cu vjerovatno ic na ove mezeler. one "hajdenau" su mi nudjene obije za 145 eura sto takodje smatram da je malo mnogo za manje "pouzdane" gume.
a veljko mora kupovat neku krosericu! :ugeek: ovako ce nam izgoret! :D
Post Reply