Kad cemo mi nesto ovako organizovat?

Uslovi na putu, Vasa iskustva i savjeti za lakse prezivljavanje na 2 tocka...
DrMracni
NLB Moderator
Vozim: KTM 990 Adventure
KTM 350 Freeride

Re: Kad cemo mi nesto ovako organizovat?

Post by DrMracni »

SlavkoPejovic wrote:...ima jedna kategorija koja me posebno nervira, imaju one male kacige kao tutice (imam i ja dvije, tri doduse ne koristim ih vec dvije godine), inace koje nemaju u EU homologizaciju za bilo kakvu upotrebu u saobracaju, ali eto opet je nekakva zastita. E sad koliko ste puta vidjeli strucnjake koji ih nose a da je ona zavezana na vrh glave i nose ih kao sesire, jer je mnogo tesko je zakaciti i to oduzima vremena i valjda je ne izgleda cool... E sad, ja sam barem cetiri, pet puta vidio kad te kacige odlijecu tokom voznje a oni pokusavaju da je ufate u letu, inace se nose da bi zadovoljili formu kao da imaju kacigu...
istina i nije mi jasna poenta svega toga, jesam li ja veci mangup ako nosim kacigu a ne vezem je... kako neki ljudi malo cijene svoju glavu :)
Ljudi nemojte da jedete zuti snijeg!
http://www.monteguide.me" onclick="window.open(this.href);return false; - Motorbike Tours Montenegro https://www.facebook.com/monteguide/" onclick="window.open(this.href);return false;
mexiko
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: vozio bi , no trpim

Post by mexiko »

Moj doktore, zivot ti je danas najjeftiniji.
-Smrt fasizmu baba!
- I tebi sinko, i tebi!
sparco
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: dpv ;)

Post by sparco »

nikgold, uh razumijem te, sve je sem jeftino , nego elem slavko kad pomenu te kaferejsere , vozim prosle godine, kolima istina, put kap-a i dolijece r zeljeni sa druge strane nabija gas , dva momka na motoru, i jedan nesto dize glavu , bog zna iz kojeg razloga, i kaciga mu se strze sa glave prelece dvije trake ostrvo i fiske meni pod auto i ode da se kotrlja dalje, e sad zamislite motorm naidjete, udari u sofreku i tako dalje .............. eto nevezanje obicne, a ne te tutice i oni slemovi od bicikla samo natakareni onako ovlas
risk,is what makes life worth living.
mikeli.pg
Silovatelj krivina
Silovatelj krivina
Vozim: Honda Varadero 1000

Post by mikeli.pg »

Vidio sam na neki klip , u Indiju kad je stupio na snagu zakon obaveznog nosenja kacige, stavljali su saksije na glavu i kante od jupola.
E sad , Indija je super zemlja, odlican i kulturan narod... sto bi mi bili bolji od njih ?
Yamaha... Touching your heart
ice
NLB Moderator
Vozim: BMW S1000XR

Post by ice »

Momci, obrisao sam suvišne komentare totalno nevezane za ovu temu. Imamo KONTEJNER za te stvari pa vas molim da ga koristimo u te svrhe. Svi komentari nevezani za ovu temu će i dalje bit brisani.
sLowRider
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: GO!!!!!!!

Post by sLowRider »

Mozda bi trebalo vidjet s nekim dnevnim novinama, tipa da nam daju malo prostora koji bi se koristio za edukaciju ucesnika u saobracaju - moto box na primjer. Pisati kako se treba ponasati na motoru, opasnosti, toliko korisnog materijala ima odje da to treba dijelit. Eto ideja i oprostite, ne zamjerite.
Hold your horses, man
Freeride
ice
NLB Moderator
Vozim: BMW S1000XR

Post by ice »

sLowRider wrote:Mozda bi trebalo vidjet s nekim dnevnim novinama, tipa da nam daju malo prostora koji bi se koristio za edukaciju ucesnika u saobracaju - moto box na primjer. Pisati kako se treba ponasati na motoru, opasnosti, toliko korisnog materijala ima odje da to treba dijelit. Eto ideja i oprostite, ne zamjerite.
evo jedna odlična ideja! s obzirom kakva je tematika mislim da bi se trkali ko će prije da nam da prostora u novine
dexbudva
Silovatelj krivina
Silovatelj krivina
Vozim: Žena je luksuz. Motocikl u dobrom stanju je nužda. ©

Post by dexbudva »

Da ne otvaram novo evo kolega iz Hrvatske http://m.dalmacijanews.com/en/article/?article-id=20124" onclick="window.open(this.href);return false;
Mala moja, bi li malo legla,
da te moja konstrukcija pegla?!
caesar
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: GSX-R 1000 K6

Post by caesar »

http://www.b92.net/info/vesti/index.php ... um=twitter" onclick="window.open(this.href);return false;
AMAT VICTORIA CURAM
Horsepower is how fast you hit the wall, torque is how far you take the wall with you.
Damir'Tattoo
Grijač guma
Grijač guma
Vozim: sta mi se da.

Post by Damir'Tattoo »

Ne znam koliko su kolege upućena...evo jedne emisije sa SOS kanala koja daje dosta korisnih savjeta i trude se da edukuju kako motoriste, tako i ostale vozače o pravilnoj vožnji motora...
http://www.youtube.com/watch?v=6FjFHZSm ... ure=relmfu" onclick="window.open(this.href);return false;
Post Reply