Oglasnik Moto Foto

Mali Oglasi clanova NLB Foruma
ice
NLB Moderator
Vozim: BMW S1000XR

Re: Oglasnik Moto Foto

Post by ice »

prvi utisci?
Kolasinac
Grijač guma
Grijač guma
Vozim: Honda VT750C

Re: Oglasnik Moto Foto

Post by Kolasinac »

Moj prvi utisak je da ovoga u Nikšiću nema. :) Prešao sam trafike od one preko puta fakulteta, one kod Atlas banke, tri trafike u ulici put Markove samoposluge, dvije sa prednje i dvije sa zadnje strane Opštine (gdje su mi pomenuli magazin "Dva točka" ili tako nešto), jednu naspram Del Boy kafića, otišao do Volija, i nigdje nijesam našao, onda sam bio sav srećan kada sam našao hrvatski magazin o motorima u trafici na centru (srednja među onima pored kioska sa picama na parče. ne znam kako drugačije da objasnim), da bih sada vidio da je to drugi magazin, nije Moto Foto nego Motorevija, ali je to svakako jedini koji su imali o motorima, i to posljednji broj. Sjutra ću potražiti na još par mjesta.

Kada sam bio u Hrvatskoj, primijetio sam da u svim mjestima u kojima sam se zadržavao (Rijeka, Opatija, Osijek, Dubrovnik i Zagreb) ima dosta magazina o motorima i da postoji čak i fini običaj da se u, da ih tako nazovem, "muškim" lokalima (gdje su u centru pažnje pivo, motori/automobili i fudbal) nalazi baš dosta raznih magazina, među kojima dosta onih o motorima. Među tim lokalima prednjači Bikers Beer Factory u Zagrebu, koju preporučujem svima (odmah pored je servis i distribucija Harley Davidson motora, pa je pogled fin (mada i bez toga, razumjeće ko je bio)), gdje ima raznih časopisa o motociklima na više jezika i svaki ima drugačiji koncept, a tu su i katalozi motora, ko voli samo da pogleda sliku i pročita par osnovnih informacija. Sve to me je redovno podsjećalo na činjenicu da kod nas nema tog duha, malo je magazina o motorima, i to što ima, prođe brzo, a ako ga ostaviš u kafiću - sjutra ga nema ili je sav iscrtan i ispisan. Valjalo bi da postoji opcija da se pretplati na časopis, pa da ti stiže na kućnu adresu, to bi bilo praktično i ne bismo morali da brinemo hoćemo li ga zateći na trafici.
Image
Post Reply