BMW prodao Huskvarnu

Novosti, komentari novih i starih motora...
Post Reply
wulfy
NLB Moderator
Vozim: Aprilia Pegaso 650 Strada

BMW prodao Huskvarnu

Post by wulfy »

Pomalo (bar za mene) inenađujuća vijest, naime Bavarci su objavili da su prodali Huskvarnu i uskoro će se saznati svi detalji ...
brum brum brm brm brrrrrrrrrrrrrm.... i kez od uva do uva
mexiko
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: vozio bi , no trpim

Re: BMV prodao Huskvarnu

Post by mexiko »

Derektoru KTMa ili mi se cini?
-Smrt fasizmu baba!
- I tebi sinko, i tebi!
wulfy
NLB Moderator

Post by wulfy »

Odnosno direktoru grupacije koja između ostalog ima i KTM (ako sam dobro shvatio)
DrMracni
NLB Moderator
Vozim: KTM 990 Adventure
KTM 350 Freeride

Post by DrMracni »

uzeli malo ideja i idu dalje...

slow imas srece, sad ce tvoj zuti bolje da radi i ide :D
Ljudi nemojte da jedete zuti snijeg!
http://www.monteguide.me" onclick="window.open(this.href);return false; - Motorbike Tours Montenegro https://www.facebook.com/monteguide/" onclick="window.open(this.href);return false;
mexiko
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: vozio bi , no trpim

Post by mexiko »

"BMW Motorrad je prodao firmu Husqvarna Motorcycles kompaniji Pierer Industrie AG, koja je u vlasništvu direktora KTM-a Štefana Pirera.
Dogovoreno je da se prodajna cijena ne saopštava, ali još nije jasno da li će Pirer uvrstiti Husqvarnu pod okrilje KTM-a ili će je zadržati kao odvojen subjekt.
Što se tiče BMW Motorrada, oni će se fokusirati na motocikle i skutere koji imaju ekološke agregate i električni pogon.
Pored proizvodne verzije električnog skutera C evolution, Njemci obećavaju da će postepeno proširiti ponudu u ovom segmentu.

CdM
-Smrt fasizmu baba!
- I tebi sinko, i tebi!
sLowRider
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: GO!!!!!!!

Post by sLowRider »

Huskvarna, forest & garden prodakts :D
Hold your horses, man
Freeride
wulfy
NLB Moderator

Post by wulfy »

Stefan Pjerier koji je kupio Huskvarnu je jedan od glavnih dioničara u KTM-u, koji opet ima vlasništvo nad Husabergom. Hoće li te tri marke razvijati zajedničke platforme za svoje terenske motocikle? Pa, osvrnimo se na ono što je Pjerijer rekao prošle nejelje: ,,Pono sam gledao u svjetu automobila nešto što se zove zajednička platforma. Ako to funkcioniše među automobilima zašto ne bi funkcionisalo za KTM, Husaberg i Huskvarnu. Nemam dilemu da za ovo treba dosta teškog rada, ali mi smo lideri na tržištu terenaca sa KTM-om na mnogim tržištima i ovo je nešto što možemo da napravimo. Huskvarna je marka sa najdužom tradicijom i naš plan je da vratimo to nasleđe u nove modele, da se vratimo skandinavskim korjenima i koncentrišemo se na terenske motocikle po kakvim je Huskvarna prepoznata. Mislim da je Husgvarna izgubila iz vida šta je bila u zadnjih nekoliko godina i upravo zbog toga ćemo usmjeriti naše napore da napravimo novu paletu terenskih motocikla do kraja ove godine.''

Hm, zajednička platforma ... Kod automobila i nekako može da uspije jer tamo ima unutrašnjost i karoserija koja prekriva tehniku izrade pa automobili (iako isti) djeluju različito. Terenski motocikl, to je u suštini motor, ram, točkovi, vješanje i nešto malo (minimalno) plastike. Isti motocikli sa različitom značkom? To se već dešavalo (i mnogi britanske marke su nestale) i to nije ništa novo. No, dobro, sačekaćemo kraj godine ...
cavlovic
Grijač guma
Grijač guma
Vozim: KTM 990 SM-T

Post by cavlovic »

wulfy wrote:Stefan Pjerier koji je kupio Huskvarnu je jedan od glavnih dioničara u KTM-u, koji opet ima vlasništvo nad Husabergom. Hoće li te tri marke razvijati zajedničke platforme za svoje terenske motocikle? Pa, osvrnimo se na ono što je Pjerijer rekao prošle nejelje: ,,Pono sam gledao u svjetu automobila nešto što se zove zajednička platforma. Ako to funkcioniše među automobilima zašto ne bi funkcionisalo za KTM, Husaberg i Huskvarnu. Nemam dilemu da za ovo treba dosta teškog rada, ali mi smo lideri na tržištu terenaca sa KTM-om na mnogim tržištima i ovo je nešto što možemo da napravimo. Huskvarna je marka sa najdužom tradicijom i naš plan je da vratimo to nasleđe u nove modele, da se vratimo skandinavskim korjenima i koncentrišemo se na terenske motocikle po kakvim je Huskvarna prepoznata. Mislim da je Husgvarna izgubila iz vida šta je bila u zadnjih nekoliko godina i upravo zbog toga ćemo usmjeriti naše napore da napravimo novu paletu terenskih motocikla do kraja ove godine.''

Hm, zajednička platforma ... Kod automobila i nekako može da uspije jer tamo ima unutrašnjost i karoserija koja prekriva tehniku izrade pa automobili (iako isti) djeluju različito. Terenski motocikl, to je u suštini motor, ram, točkovi, vješanje i nešto malo (minimalno) plastike. Isti motocikli sa različitom značkom? To se već dešavalo (i mnogi britanske marke su nestale) i to nije ništa novo. No, dobro, sačekaćemo kraj godine ...
Moguce da ce koristiti isti ram ali da ce vjesanje, agregat, plastike i "oprema" biti drugacija i da ce na taj nacin cjenovno da ih razdvoje.
Post Reply