Sta mislite o ovome ?
Hiljadu puta sam chuo da ne kupuje motor kilometraza nego generalno stanje motora ali interesuje me da li je premnogo 20000km za neku masinu od 200-250 ccm , staru 5-6godina.
Sve ove malo pristupacnije sto sam gledao do sad su uglavnom sa tolikom kilometrazom dok ovi sa 4-5k km se prodaju malo manje nego novi ( osim da covjek ceka i ganja da nesto naleti)
I: Kupovina Maxi skutera sa 20-25000km na satu
- Slavo
- Biker wannabe

- Vozim: Honda Hornet
- bikerboy
- Grijač guma

Re: Kupovina Maxi skutera sa 20-25000km na satu
ewo ti m0j primjer,wozim kimka 165 na satu mu je skoro 23hiljade. Masini aps0lutn0 nista ne fali i ide kao da je n0w..a nedawn0 sam pr0dao 2 kimka 125 sa slicn0m km i takodje su bila u extra stanju.tako da kilometrazu 20-25h licno i ne bih nazwao welikom,barem ne za kimka 
- DrMracni
- NLB Moderator
- Vozim: KTM 990 Adventure
KTM 350 Freeride - Location: Niksic - Kotor
ja u garazi imam hondu 250 enduro... 81godiste ko zna koliko to je to proslo, i opet pali na prvu kurblu
Ljudi nemojte da jedete zuti snijeg!
http://www.monteguide.me" onclick="window.open(this.href);return false; - Motorbike Tours Montenegro https://www.facebook.com/monteguide/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.monteguide.me" onclick="window.open(this.href);return false; - Motorbike Tours Montenegro https://www.facebook.com/monteguide/" onclick="window.open(this.href);return false;
-
jovan
- Test vozač kaskader

- Vozim: Honda XR 600 R
Yamaha XTZ 750 ST
Buell XB12X - Location: Niksic
Motori od 200-250 ccm su napravljeni da predju mnogo vece kilometraze od 25000 km. Skuter sa tom kilometrazom ako je redovno i kvalitetno servisiran, ako nije udaran moze da bude kao nov. A moze i sa manjom kilometrazom biti potpuno unisten i u veoma losem stanju. Zato kod kupovine obrati paznju na generalno stanje motora, pa tek onda na kilometrazu.
-
LION
- Test vozač kaskader

Sve zavisi kako je pazen i odrzavan.ja sam beverly 400ie prodao sa 38.000 predjenih kilometara,ali je bio kao nov.najbolje je uzet sa malom kilometrazom ako mislis da vozis motor kao ja....ja sam za nepune godinu ipo preso sa beverly-jem oko 29.000km.ako mislis da se ne skidas sa motora,kupuj sa malom kilometrazom...strpi se,nalecece nesto.
- Slavo
- Biker wannabe

pa nekako se vodim s tim , ali nesto sam sujetan imaju li te masine svoj radni vijek bez obzira koliko su pazene ...jovan wrote:Motori od 200-250 ccm su napravljeni da predju mnogo vece kilometraze od 25000 km. Skuter sa tom kilometrazom ako je redovno i kvalitetno servisiran, ako nije udaran moze da bude kao nov. A moze i sa manjom kilometrazom biti potpuno unisten i u veoma losem stanju. Zato kod kupovine obrati paznju na generalno stanje motora, pa tek onda na kilometrazu.
nekako te km mi djeluju sitno na motore od 600ccm+ ali ovo 200-300ccm mi djeluje nekako njezno
- Slavo
- Biker wannabe

ovaj beverly sto sam gledao bijase ocuvan bas bas dobro , ide skroz okLION wrote:Sve zavisi kako je pazen i odrzavan.ja sam beverly 400ie prodao sa 38.000 predjenih kilometara,ali je bio kao nov.najbolje je uzet sa malom kilometrazom ako mislis da vozis motor kao ja....ja sam za nepune godinu ipo preso sa beverly-jem oko 29.000km.ako mislis da se ne skidas sa motora,kupuj sa malom kilometrazom...strpi se,nalecece nesto.
sto zam ,prelzio bih vjerovatno 6-8k km za sezonu, e sad koliko bi se zadrzao kod mene to je pitnje
- Ichko
- Grijač guma

- Vozim: Yamaha aerox :)
Re: I: Kupovina Maxi skutera sa 20-25000km na satu
Ne treba uopste gledati kilometrazu, nego stanje, ocuvanost i ostalo motora, jer su sve te masine jako izdrzljive, i nimalo njezne kako rece. Imam prijatelja koji je sa beverlyjem 250 presao preko 100000km, i nista mu ne hvali covjek stalno nedje putuje s njim, i sad bi bez imalo straha sjeo i posao gdje god. Znaci pitanje je kako se motor pazi, cuva i odrzava, broj kilometara ne mora nista da znaci, jer moze biti i sa 15000 a da je u katastrofalnom stanju
2003 Yamaha Wr 450F (supermoto) - SOLD
- wulfy
- NLB Moderator
- Vozim: Aprilia Pegaso 650 Strada
Re: I: Kupovina Maxi skutera sa 20-25000km na satu
Većina maksi skutera ima propisani ,,veliki servis'' na svakih 18.000 km. Dakle na svakih 18.000 km, a taj ,,veliki servis'' uz pravilno održavanje možeš napraviti bar 15 puta (15x18.000) bez ikakvih problema na mašini na većini maksi skutera. Eh, da, ,,veliki servis'' podrazumjeva zamjenu i variomata uz ulje, filtere, poneki put zamjenu svjećice, ...
Hm, 250 kubika, to, zapravo, nije mala kubikaža, pa, većina motocikala do sredine osamdesetih godina prošlog vijeka je poćivala na rečenoj (ili približnoj) kubikaži. Sve preko 500 kubika se smatralo ,,teglećom marvom'' (prikoličari) ili u rijetkim slučajevima luksuznom robom. Sportski i putni motocikli su odreda bili zapremine ispod pola litre.
U trajnost mašina, u principu, ne bi trebalo sumnjati jer svaka po litri zapremine ima do 100 KS što nije preforsirana mašina. Još nešto, ako je čovjek maksi skuter koristio uglavnom za put i prešao sa njim 50.000 garantovano je u boljem stanju od istog koji se koristio samo u gradskoj vožnji i ima pređenih 10.000 km (ako su oba održavana kako treba). Nema ništa gore (ne samo kod skutera, ovo važi i za automobile) nego kada se mašina taman zagrije, ili se nije do kraja zagrijala (kuća-posao npr.) a onda je ugasiš. Na putu mašina održava radnu tempewraturu i prostim rečnikom (mnogo) manje se troši.
Dakle, bitnije je opšte stanje skutera nego sama kilometraža, barem ja tako mislim.
Hm, 250 kubika, to, zapravo, nije mala kubikaža, pa, većina motocikala do sredine osamdesetih godina prošlog vijeka je poćivala na rečenoj (ili približnoj) kubikaži. Sve preko 500 kubika se smatralo ,,teglećom marvom'' (prikoličari) ili u rijetkim slučajevima luksuznom robom. Sportski i putni motocikli su odreda bili zapremine ispod pola litre.
U trajnost mašina, u principu, ne bi trebalo sumnjati jer svaka po litri zapremine ima do 100 KS što nije preforsirana mašina. Još nešto, ako je čovjek maksi skuter koristio uglavnom za put i prešao sa njim 50.000 garantovano je u boljem stanju od istog koji se koristio samo u gradskoj vožnji i ima pređenih 10.000 km (ako su oba održavana kako treba). Nema ništa gore (ne samo kod skutera, ovo važi i za automobile) nego kada se mašina taman zagrije, ili se nije do kraja zagrijala (kuća-posao npr.) a onda je ugasiš. Na putu mašina održava radnu tempewraturu i prostim rečnikom (mnogo) manje se troši.
Dakle, bitnije je opšte stanje skutera nego sama kilometraža, barem ja tako mislim.
brum brum brm brm brrrrrrrrrrrrrm.... i kez od uva do uva