Polaganje za A kategoriju

Sve i svasta sto vam padne napamet, a ne znate dje cete sa njim
Falco
Grijač guma
Grijač guma
Vozim: V-Strom DL 650 K9

Re: Polaganje za A kategoriju

Post by Falco »

Nije ni cudo sto se MNE vozacka ne priznaje nigdje na svijetu kad se tako dolazi do nje. ali to i nije toliki problem koliki je stradanje na putevima.
Pozdrav lijevom!
cavlovic
Grijač guma
Grijač guma
Vozim: KTM 990 SM-T

Post by cavlovic »

Falco wrote:Nije ni cudo sto se MNE vozacka ne priznaje nigdje na svijetu kad se tako dolazi do nje. ali to i nije toliki problem koliki je stradanje na putevima.
Kad sam ja polagao za A kategoriju, imao sam JEDAN CAS obuke, koji je trajao 10 minuta (doduse vec sam znao da vozim) i polaganje se sastojalo u 4 lijeve krivine, i ukupnom voznjom od oko 500 metara, ispred vozila u kom je bila komisija. I to sam ih odmah poslije 20m ostavio jer se gasio jugo ovom iza mene. Odradio sam krug, sacekao ih 5 minuta i polozio.

Sad da date vitalnoj babi da isto to sve uradi, sumnjam da bi imala negativnih poena.

Naravno, poslije 10 dana podjes po vozacku, imas upisanu A kategoriju, pa ta baba i ja mozemo da uzmemo sebi po jedan BMW S1000RR i vozamo se po gradu bez kacige :D

Manje ozbiljno od ovog pristupa moze jedino da im samo trazis A kategoriju i da ti je daju na licu mjesta.

p.s. Prije dvije godine su dva moja druga polagala i mogu reci da se nije mnogo promijenilo. Uveli su poligon koji ista ona vitalna baba moze da uvjezba za sat vremena :D
sLowRider
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: GO!!!!!!!

Post by sLowRider »

A coeku s iskustvom, koji zvizne po boce radze pa mu se otvore vidici i vozi kano zmaj, uzmu vozacku. E sto je ispravno s pravne, moralne i marksisticke strane, nek mi neko kaze...
Hold your horses, man
Freeride
VeDzA
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: Yamaha XTZ 750 ST
Honda XR 400 R

Post by VeDzA »

S pravne oduzet mu vozacku,moralne pustit ga kuci,s marksisticke oduzet mu motor u drustvene svrhe :mrgreen:
mexiko
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: vozio bi , no trpim

Post by mexiko »

A vama je svima zao sto ste tako lako dolasli do vozacke :whistle:
-Smrt fasizmu baba!
- I tebi sinko, i tebi!
sLowRider
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: GO!!!!!!!

Post by sLowRider »

VeDzA wrote:S pravne oduzet mu vozacku,moralne pustit ga kuci,s marksisticke oduzet mu motor u drustvene svrhe :mrgreen:

Oduzet, oduzet i oduzet. A ovoj babi kad te sjutra ponese na raskrsnicu dat. Valja razmislit i u zakon uvrstiti rijeci "domaca dobra" kojim bi se svakom dobrom komunisti uzelo u obzir to sto je malo brze vozio. Misljenja sam.
Hold your horses, man
Freeride
Ricardo
Stoper
Stoper
Vozim: Trenutno bez motora :)

Post by Ricardo »

Đe se u Pg trenutno moze polagat ova najveca A kategorija, tj koja autoskola ima odgovarajuci motor?
http://www.youtube.com/watch?v=3w_Q0OZr2qQ" onclick="window.open(this.href);return false;
Slavo
Biker wannabe
Biker wannabe
Vozim: Honda Hornet

Post by Slavo »

Auto skola Laguna -60e polaganje + 10e svjefocanstvo i moras ljekarsko

Polaze se na beverlu 250

Bar je tako bilo prije mjesec dva ;)
Sent from my iPad using Tapatalk
Ricardo
Stoper
Stoper
Vozim: Trenutno bez motora :)

Post by Ricardo »

Zvao sam ih prije neki dan i rekoše da je 70e i da se trenutno sa njihovim motorom (Beverly) može polagat samo koliko sam razumio A2 kategorija jer su ih pritisli ovi iz MUP-a ili vec ko je nadležan za to. Može li neko ako ima onaj pravilnik da izbaci koja kategorija šta obuhvata, računa li se po kubikaži ili konjaži ?
http://www.youtube.com/watch?v=3w_Q0OZr2qQ" onclick="window.open(this.href);return false;
Post Reply