Emisija Otvoreno RTCG 02.07.2013

Uslovi na putu, Vasa iskustva i savjeti za lakse prezivljavanje na 2 tocka...
Post Reply
ice
NLB Moderator
Vozim: BMW S1000XR

Emisija Otvoreno RTCG 02.07.2013

Post by ice »

Reče mi drugar sinoć kako je gledao ovu emisiju koja se bavila temom Saobraćaj. Kako se tiče svih nas počeo je da mi priča kako je u toj emisiji vidio snimak koji ga šokirao: čovjek je vozio dijete na rezervoaru od motora. Kako mu nisam vjerovao rekoh ajde da potražim to. Ne budem lijen i potražim na sajt rtcg.me emisije i nađem što sam tražio. Link slijedi

http://www.rtcg.me/tv/emisije/informati ... 72013.html" onclick="window.open(this.href);return false;

E sad, emisija traje sat vremena ali detalj koji nas interesuje počinje već u 11 minutu. Prvo što se pitam kad vidim taj snimak jeste zašto ovom čovjeku neka nadležna institucija nije oduzela dijete čiji je život ovaj čovjek ugrozio? Svi znamo da je lagano nać čovjeka koji je postavio snimak na interenetu i da se do lica može doći u roku od pola sata.
Koji je to mozak koji sijeda malo dijete na tank, kako je to dijete obezbijeđeno od pada ili eventualnog naglog kočenja? Milion ima situacija đe je to dijete moglo da padne s motora, samo treba da se uključi mašta.
Ja vas molim, sad već i kao roditelj, da ako vidite ovakve slučajeve ili vi sami tog čovjeka pitate jeli normalan, a ako nećete u konflikt da ulazite prijavite ga prvoj policijskoj patroli
ramaro
Grijač guma
Grijač guma
Vozim: Honda CB500XA

Re: Emisija Otvoreno RTCG 02.07.2013

Post by ramaro »

Na žalost, ja to ođe u BD gledam skoro svakog dana i prođe me jeza kad god vidim. Baš sam prekjuče vidio jednog divnog tatu da na motoru vozi dvoje djece, oboje ispod 6 godina, svi bez kacige... To nije samo protivno zakonu nego i zdravom razumu... Samo se nadam da ti ljudi neće na teži način naučiti lekciju, kako to obično biva.
caesar
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: GSX-R 1000 K6

Re: RE: Emisija Otvoreno RTCG 02.07.2013

Post by caesar »

I onda ce ta djeca ako uspiju da porastu da voze na zadnji kroz Sozinu 299kmh. Druge zemlje paze djecu i od njih naucnici postaju, a mi ih ugrozavamo i produkujemo idiote. Ali ko i sve u nas i ovo je odraz pravca u kojem idemo tj. u k....

Sent from my GSXR-1000 at the highest speed.
AMAT VICTORIA CURAM
Horsepower is how fast you hit the wall, torque is how far you take the wall with you.
vuk
Silovatelj krivina
Silovatelj krivina
Vozim: Karivolicu

Post by vuk »

Aaaa, vidio sam ovoga lika na Harliju uživo kad su kretali s Jaza, sinčić ispred njega, iza sjedi žena i obojicu grli rukama (valjda misle da tako dovoljno drži sebe i dijete). Kamera bješe na kacigi, jer takve trenutke treba zabilježiti i objaviti na youtube pride.

Kao što već neđe isfilozofirah, poslovica "čega se pametan stidi time se budala ponosi" je pojavom interneta dobila potpuno novu dimenziju. :violin:
sLowRider
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: GO!!!!!!!

Post by sLowRider »

Greote od ove djece, kako ce im sjutra savjet potrazit...
Hold your horses, man
Freeride
Orion
Grijač guma
Grijač guma
Vozim: Yamaha YBR250, Alfa Romeo 156

Post by Orion »

Ma šta je to u odnosu na Indiju, tamo se sva famelja vozi na matorinu...
bokibd
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: versys 1000

Post by bokibd »

A jesi li vidio koliko ljudi godisnje pogine na putevima Indije, Indonezije, Tajlanda... u Evorpi na 100 000 ljudi pogine oko 10 a u ovim zemljama oko 70-80 ljudi. to je 700% vise!!!
pokrivanje bazena i terasa, keramicko kompozitni bazeni compasspools.
http://www.alukov.me" onclick="window.open(this.href);return false; http://www.compasspools.eu" onclick="window.open(this.href);return false;
Orion
Grijač guma
Grijač guma
Vozim: Yamaha YBR250, Alfa Romeo 156

Post by Orion »

ja sam za indisko-jugoistočno-azijske integracije... nismo ludi da idemo ka standardu đe 5-6 ljudi na 100 iljada gine u saobraćaju godišnje... Treba pjane vozače ostavit na miru, ovu đecu od 12-13 godina što voze skutere bez kaciga treba puštit da se igraju i uživaju... a što ovaj tajo ovoga đetića vozi na rezervoraru... to je super pod uslovom da ga opaluči brnjicom nekolka puta kad ga dovede doma, zatvori ga u plakar a onda mu majku dobro isprebija i iz....be..... To se zove sloboda, to je život!!!
Du-Monster
Silovatelj krivina
Silovatelj krivina
Vozim: Ducati monster S2R 1000
Streetfighter S

Post by Du-Monster »

bokibd wrote:A jesi li vidio koliko ljudi godisnje pogine na putevima Indije, Indonezije, Tajlanda... u Evorpi na 100 000 ljudi pogine oko 10 a u ovim zemljama oko 70-80 ljudi. to je 700% vise!!!

Na moju zalost imam podosta dodira sa navedenim nacijama i mogu samo rec da su moji i vasi preci izasli iz pecina prije par desetaka tisuca godina, njima je u najboljem slucaju djed izasao iz pecine..
http://www.ducati-croatia.hr/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.ncrfactory.com/eng/index.shtml" onclick="window.open(this.href);return false;
*People who ride Duc's live in big houses. People who fix Duc's live in bigger houses. *
98% of all Ducati motorcycles ever sold are still on the road. The other 2% made it home.
:)
jagerbd
NLB Moderator
Vozim: Speed triple 1050 - 2005
Vespa PX 200 - 1987

Post by jagerbd »

Mene je davno tako kvalitetno ispeglao policajac pricom i kaznom jer me snimio da sam vozio dijete do vrtica vise puta , da mi vise nikada nije palo na pamet slicno da uradim.
BIO JE U PRAVUUUUUU.
Ddjecu ne na motore.
Speed triple 1050 2005
Vespa PX 200 1987
Post Reply